Samriddhi Bajpai Shukla
Liburan romantis ing Tilal Liwa Resort
Juni 8, 2019
Dubai City is Amazing Place!
Dubai City is Amazing Place!
Juni 11, 2019
Tampilake kabeh

Lelorone mburu

Anthony

Anthony

Aplikasi Kene!

Perjalanan goleki proyek - Ndelok ing ngisor iki!

Saiki bali menyang tujuan utama riko, goleki pakaryan. Ing rong minggu aku ngerti yen kahanan kasebut ora kaya sing dijanjekake, aku kudu nggolek kerja nalika manggon ana. Pancen kula kaget nanging kasunyatane ora bisa ditolak. Sawise rong minggu pengamatan, aku bakal nemokake kanthi cepet lan aku kepengin ngucapake salam marang para hostku. Aku ora pengin dadi beban kanggo dheweke, sanajan dheweke ora nate rumangsa, aku ora kepenak. Dheweke nyebarake CV ing jaringan sosial lan profesional, padha ngatur sawetara koran saka ngendi aku kudu nyasar proyek sing cocog kanggo profil sing cocog karo profilku. Iku mung wiwitan.

Perjalanan goleki kerja butuh mode komunikasi, mula tujuane para hostku tuku jaringan seluler kanggo kula, perusahaan sing nembe diluncurake ing wektu kasebut yaiku DU. Nalika aku urip kunjungan visa, mulane, aku bakal angel kanggo tuku simulasi. Yen aku wis milih jaringan aku mesthi lunga menyang Etisalat. Amarga Etisalat minangka jaringan sing kasedhiya sadurunge, sing wis nggawe jaringan ing Timur Tengah. Nanging hoste milih DU kanggo aku lan kabeh kalebu kebutuhan komunikasi. Dadi pancen pas kula.

Ing wektu iku aku duwe pengalaman kerja ing siji-sijine perdagangan lelungan, dadi fokusku kanggo njaluk proyek ing lapangan sing padha. Wilayah sing ditargetake yaiku Abu Dhabi nalika aku manggon ing kana. Minangka UAE minangka negara sing paling kerep dilayari lan turis mesthi wae ing puncak, mula aku yakin golek proyek. Kanggo tujuan iki, aku ngunjungi mall, wilayah komersial Suqs sing ditemokake kantor agen wisata. Aku nyebarake CV minangka pamplet utawa flyer. Dilema lan ironis kanggo aku yen nglamar akun Proyek ing lelungan ing babagan pengalaman, aku takon babagan kualifikasi sing cocog sing ora ana lan sales ing ngendi kualifikasi ora ana prakara nanging pengalaman ana ing pitakonan, sing ora ana J. Oalah, ana jawaban umum kanggo aplikasiku.

Sawise gagal ing awal nyoba aku ngganti strategi, lan nggedhekake radius telusuran lan golek proyek ing lapangan liyane tinimbang perdagangan wisata. Liyane wutah business minangka perusahaan ijol-ijolan, sing urusan ing pirang-pirang kategori. Perjalanan, ijol-ijolan dhuwit lan real estate minangka bisnis utamane. Aku nyoba nasib nanging sayangé asil kasebut padha.

Saben dina saya frustasi, ora ana sing kedadeyan kaya sing diarep-arep. Aku lunga saben dina menyang warung internet kanggo ngetrapake online, email ing CV, kanggo mriksa lowongan anyar. Aku menyang Danata, Emirat kantor ing Abu Dhabi kanthi pengarepan njaluk tanggepan positif. Ing panas scorching Abu Dhabi aku nyawisi ing dalan-dalan. Aku saiki lali karo alasan, nanging ngerti tujuane, sing bakal dadi bagian saka masyarakat sing hebat iki.

Aku nggedhekake radius telusuran saka Abu Dhabi menyang negara liya ing UAE sing aku ngunjungi Sharjah, Al Ain, Ras Al Khaima lan Dubai mesthi. Aku ketemu, saliyane Abu Dhabi, Dubai lan Sharjah entuk pekerjaan ing negara liya surem banget. Dadi aku fokus ing negara 3, Abu Dhabi tetep dadi prioritas. Saiki, nalika sumunar, aku ngerti yen wis nindakake prekara sing luwih apik tinimbang karo gaya urip ing Lahore, Pakistan. Aku isin banget lan ora jarang mangkat saka kutha. Nanging ing UAE aku roaming dadi wong asli. Aku kesah saka negara siji menyang negara liyane kanggo nggolek kerja. Iki minangka pengalaman wektu urip kanggo aku.

Roaming ing dalan UA E ora tau dirasakake minangka lemes, amarga bangunan lan budaya sing luwih cepet wis ngetokaké saya ing saindhenging perjalanan. Aku pengin seneng saben wayahe nanging rasa wedi crawling ing sandi utomo minangka efforts ora ora produktif. Nalika mundhut wektu lan dhuwit, aku wis ngalang-alangi. Aku ninggalake urip ing Pakistan kanggo mujudake impenku. Aku kepengin dadi bagian saka masyarakat multinasional saka ngendi aku sinau nilai-nilai budaya sing apik lan ngleksanakake uripku.

Pendhidhikan Pendhaftaran pengalaman saya ketoke ora ana ing UAE aku nyedhaki depresi lan nekat. Pendhaftaran kabeh ngarep-arep padha pecah ing ngajeng kula.

Kaya sing dikandhakake yen wong lemas ngrebut jerami, aku lunga menyang perusahaan logistik kanthi referensi sarwa dumadi. Wong sing diarani aku yaiku manager ing perusahaan lan Pakistani uga karo kanca-kancane pindah menyang UAE ing 1980. Dheweke ngupaya papan perlindungan ing UAE kanggo uwal saka serangan pamarentah Jeneral Zia ing wektu kasebut.

Saiki bali menyang perusahaan, iku urusan bisnis krenes. Nyedhiyakake krenjang ing situs konstruksi. Usaha ngrembaka minangka konstruksi sing ora tau mandheg ing UAE, aku kepethuk karo wong sing alus banget. Dheweke ditugasake tanggung jawab ing departemen akun perusahaan. jabatane ing Dubai, salah sawijining menara gedhe sing sisih ndhuwur ora katon sanajan aku mbalikke munggah menyang gelar 90. Ing perusahaan menara kasebut duwe apartemen kamar 4 minangka jabatane. Ing kana aku kepethuk sepisanan ing Baloch (wilayah Pakistan). Dheweke pancen apik tenan. Dheweke tampi aku kanthi tangan loro. Kabeh salah panemu sing dakkandhakake babagan Baloch langsung mlayu. Muga-muga wae wong kasebut kena pengaruh budaya UAE uga. Iki persis sing wis aku alami ing dalan lan dalan-dalan ing UAE & maneh ing kantor lan urip profesional. Dheweke kaya mentorku. Dheweke mulang aku piranti lunak akuntansi sing digunakake ing perusahaan bisa uga Peachtree, saiki aku ora eling saiki. Iki minangka pengalaman sing apik, staf pejabat biasane ana Pakistanis India lan Phillipinos. Aku kudu nyebutake warga UAE luwih seneng karo Phillipinos minangka pembantu omah ing omah kasebut. Aku ora ngerti manawa dheweke luwih dipercaya utawa kerja ekonomi, saestu ora duwe ide.

Iku pengalaman 4 dina ing kantor kasebut. Aku ditawani saben wulan AED 2,500 saka ngendi bakal nyuda AED 200 saben wulan visa biaya. Akomodasi lan transportasi saka omah menyang kantor lan mburi diwenehake dening perusahaan. Aku ora seneng karo iki, kaya sing ora dikarepake. Jam kerja diwiwiti saka 7 am nganti 7 pm kanthi istirahat jam 2 sing uga kudu digunakake ing kantor uga, amarga ora ana apa-apa sing ditindakake nalika tengah awan panas.

Kanggo visa, wong-wong sing ngusulake supaya aku njaluk metu saka imigrasi mlebu ing wilayah Keesh lan entuk visa kerja 2, kasebut minangka praktik normal. Akomodasi minangka apartemen studio ing Sharjah bareng karo wong 12, mung ana kamar mandi 2 kanggo kabeh. Ora ana privasi ing kabeh. Transportasi kantor dijadwal kanggo pindhah menyang kantor ing 6 am supaya kanggo nyekel munggah van kita kudu siap sadurunge 6 kanggo sing kita kudu ngatur lan miwiti kanggo dina ing 5 am. Kawitan dhisik aturan gratis sing kapisan diaplikake ing nggunakake jedhing. Kegiatan sibuk iki luwih nandhang sangsara lan nalika aku wis ora ngalami owah-owahan, dheweke mikir aku bisa nemokake luwih becik utawa bali menyang Pakistan.

Aku ora puas karo kahanan kaya mangkono. Ing 6 nalika ninggalke kantor bakal diwenehi menit 45 supaya bisa ditindakake. Iku mung jembatan sing kita kudu nyabrang lan mlebu Dubai saka Sharjah. Amarga jam sibuk jam kasebut digunakake minangka bemper kanggo bumper rush saben dina. Saiki nalika aku ora puas saben getar aku entuk ana negatif. Kabeh kesan apik babagan UAE dissolving. Ana tansah bebaya sing kudu dilakoni sadurunge bisa sukses. Aku ora cukup dewasa kanggo ngerti iki. Piye wae ana sing dina pungkasan minggu iki aku pengin nglampahi akhir minggu karo sarwa dumadi ing Abu Dhabi.

Mbalik ing Abu Dhabi Aku rembugan kahanan karo tentara lan kulawarga bali ing Pakistan. Anake dhewe ngerti yen kedadeyan kasebut dheweke ngusulake supaya dheweke bisa ngerteni apa wae, bakal luwih apik. Minangka pengalaman saya sing kepungkur karo wong-wong mau babagan masalah proyek aku ora gelem ngrungokake, keluarga saya bali ing Pakistan ndhukung keputusane saya bali. Aku kudu nggoleki pekerjaan nalika bali, aku gelem mundhut risiko iki amarga aku sumurup, yen kulawarga wis bali. Prabédan mung kritis lan penting ing Pakistan lan Dubai minangka kulawarga. Wong ngomong yen sampeyan pengin pindhah kanthi cepet piyambak nanging yen sampeyan lunga dawa banjur pindhah bebarengan. UAE saya lelampahan dawa. Aku durung siap. Aku mutusake bali.

Sawise sawisé taun, aku krungu perusahaan ing ngendi aku ditawarké wis ditutup, saéngga kaputusan nyerahaké tawaran sing bener. Ing ekonomi sing cepet berkembang kaya perusahaan UAE sing operate lan nutup kanthi jangkah sing padha.

Kene aku dipeksa nyebat sopir taksi sing umur saka Pakistan ing Abu Dhabi, sing nuding wit-witan ing greenbelt ing dalan nalika numpak, sing ditranskatake karo tangan kita ing Ramadan kanthi cepet. Aku ngajeni keberanian wong sing mutusake ninggalake kulawarga lan main peran penting ing transformasi UAE sing saiki. Aku bali sawise 2 sasi perjalanan epikku. Sanadyan aku nglebokake tiket bali aku kaping pindho ing pangarep-arep kanggo njaluk apa sing pantes nanging ora ana gunane. Sawise bali, aku ora tau ngeling-eling sapa wae sing takon marang aku soal UAE, aku tansah yakin yen nasibku lan uga ora saben-saben. Saben uwong kudu didhukung kanggo njupuk kesempatan kanggo manggon impen. Aku mung ngomong yen musim panas ora musim sing apik kanggo goleki proyek. Dadi rencana saka Oktober nganti Maret.

Ing bali aku UAE dadi loman kanggo menehi kula hadiah saka sopan lan loman maneh ing wangun staf imigrasi sing lancar supaya kula liwat, senadyan ing dina pungkasan visa sah. Padha njupuk sawetara wektu kanggo verifikasi nanging padha ngidini kula ninggalake negara kanthi tentrem.

Sawise 11 taun, aku luwih seneng nginep, nanging paling apik kanggo aku bali. Aku miwiti ningali urip kanthi luwih jelas lan pinter. Aku nggawe akeh owah-owahan pribadi lan profesional ing uripku sawise bali. Aku ngerti aku ora bisa nutupi wulan-wulan 2ku kanthi lelampahan ing sekitar tembung 5000 nanging aku isih nulis babagan eling. Aku nulis kabeh dadi bagian saka sejarah. Ing taun-taun kepungkur, crita iki bisa uga ditulis maneh. Aku yakin crita iki bakal diwaca minangka ceramah lan pawulangan. Muga-muga aku bisa eling sanajan aku ora bakal ana maneh. Tulisanku bisa nggawe kuring sejarawan sing weruh UAE kanthi perspektif sing beda.

Thanks, UAE sampeyan bakal tansah eling minangka guru gedhe lan mentor. Muga-muga sampeyan bisa ngembangake lan damel impen masyarakat.

Perjalanan kerja goleki bagean 2 karo Antony Raj Jayamani. Dheweke wis fokus kanggo nggoleki pagawean lan bisa entuk kerja ing lapangan sing padha.

Uga Priksa: Multilanguage Guides for Expats

Dubai City Company saiki nyedhiyakake apik Panuntun kanggo Proyek ing Dubai. Tim kita mutusake kanggo nambah informasi kanggo saben basa kanggo kita Proyek ing Dubai Guides. Dadi, kanthi dipikirake, sampeyan saiki bisa entuk pandhuan, tips lan tenaga kerja ing Uni Emirat Arab nganggo basa dhewe.

Mangga pilih formulir sing bener
iklan
Dubai City Company
Dubai City Company
Sugeng rawuh, matur nuwun kanggo ngunjungi situs web lan dadi pangguna anyar layanan sing apik tenan.

1
Ninggalake a Reply

Mangga Mlebu kanggo komentar
1 Utas komentar
0 Utas jawaban
0 Followers
Komentar paling réaktif
Paling apik
0 Pangarang komentar
Penulis komentar anyar
langganan
Menehi saran saka
Ngunggah CV
50% Diskon
Ora hadiah
Mbesuk maneh
Meh kabeh!
Tiket Tiket
Proyek ing Dubai!
Ora Hadiah
Ora ana luck dina iki
Meh kabeh!
Preian
Ora hadiah
Accommodation
Entuk kasempatan sampeyan kanggo menang Proyek ing Dubai!
Meh kabeh wong bisa ngetrapake Lottery Proyek Dubai! Ana mung loro syarat kanggo nduweni UAE utawa Qatar Employment: Gunakake Dubai Visa Lottery kanggo ngerteni kanthi mung sawetara klik yen sampeyan layak kanggo Visa Pakaryan. Sembarang ekspat manca, sing dudu warga negara UAE, mbutuhake visa pendhudhuk lan bisa kerja ing Dubai. Kanthi lotre, sampeyan bakal menang Visa Karesidenan / Pakaryan sing ngidini sampeyan bisa kerja ing Dubai!
Yen menang proyek ing Dubai, sampeyan kudu ndhaptar rincian.