Со цел да биде еден од најпознатите футуристички градови во светот
Со цел да биде еден од најпознатите футуристички градови во светот
Може 22, 2019
Дубаи Сити
Дубаи е познат како град на бизнисот
Може 25, 2019
Прикажи ги сите

Што треба да правиш во Дубаи?

Што треба да правиш во Дубаи

Што треба да правиш во Дубаи

Применуваат тука!

Што треба да правите додека барате работа во Дубаи?

Па, додека барате работа во Дубаи. Постојат неколку работи што треба да ги знаете пред да аплицирате. И, се разбира, сите знаеме дека не е лесна задача да се постигне. Најтешката точка е да се задржи вашиот ум директно до точка. Никогаш не се симнувајте и одржувајте го вашиот ум наместен за успех. Бидете искрени, лесно е да се напише. Многу потешко да се управува.

Додека вие ќе бидете во потрага по работа на Блискиот исток, има неколку работи што треба да ги избегнувате. Особено ако зборуваме пребарување на работа во Дубаи и Абу Даби.

Способноста да се размислува ја надминува способноста да се види!

Што треба да правиш во Дубаи
Што треба да правиш во Дубаи?

Најчести грешки во пребарувањето за работа за да се избегнат

1. Премногу информации во вашето продолжение

на кариера искуство сигурно не работи на настава, освен ако не напишете точно потребно искуство за понуда за работа. Најдоброто е оној што покажува што треба да понудите на потенцијалниот работодавец на Блискиот исток.

Вашето CV треба да биде за што можете да му понудите на работодавецот или менаџер за човечки ресурси. Бидејќи ова е единствената работа што е важна за работодавачот. Најлошото нешто околу вашето CV е да напишете што сакате во понуда за работа. Бидете сигурни дека вклучуваат само драгоцено искуство. На пример, не треба да вклучите 34 години историја на работа, откако започнавте да ја продавате секоја цигара за $ 1 во локалната заедница. Не е потребно да го вклучите датумот на дипломирање во средно училиште, или она што вие сакал да направиш во вашиот слободен ден.

Кој е вашиот главен конкурент?

Илјадници луѓе испраќаат свои CV во Дубаи. Значи, генерално гледано, имате само околу 3 секунди за да оставите впечаток на работодавецот или HR менаџер. Затоа, проверете дали вашето CV е добро пред да го испратите на одделот за човечки ресурси.

Главните луѓе кои се во потрага по работа во Дубаи се Индијанци, Пакистански и Иранците. Можете да бидете сигурни дека повеќето од нив работат екстремно тешко да се добие работа на Блискиот Исток. Повеќето странски работници го проверуваат Дубаи блогови за совети во потрага по работа. И тие го користат знаењето за да добијат вработување нуди многу побрзо од тебе !.


2. Никогаш не додавајте Премногу информации во вашето писмо

Менаџери за вработување во Дубаи и директори на оддели за човечки ресурси не треба да читате за личното глупаво искуство. Додека не успеавте или добивте крал на успехот во средните училишта.

Вие само треба место причината зошто ја сакате оваа понуда за работа. Никогаш не пишувајте ништо за тоа зошто би било одлично за вас. Затоа што сте во лоша ситуација и барате помош. Вработените во Дубаи само мрази толку многу.

Друга точка е вашите лични и семејни околности. Тие, се разбира, треба да останат приватни само за вас. Како и со вашата биографија, менаџерот за вработување сака да знае што можете да направите за компанијата.

На што треба да се фокусираш?

Обидете се секогаш да ја задржите вашата насловна буква главно фокусирани на оваа понуда за работа. Осигурете се да ставите доволно детали зошто сте вистинскиот извршен директор за работата и достојно за интервју. Од друга страна, проверете дали работодавците ќе ве најдат како вредна личност од странство.

Секогаш одвојте време пред да ги испратите вашите податоци. Осигурај се како да напишете целно писмо за секој работодавец. Да, знаеме дека е тешка задача. Но, тоа е единствениот начин да се добие работа во Дубаи. Секогаш соодветствувајте ги квалификациите со понудите за работа. Така, работодавачот може да види зошто сте добар кандидат.


Бидете сигурни дека ви одговара вашето искуство со потенцијални понуди за работни места. Потрагата по кариера е долг процес во ОАЕ. Значи, во реалноста, вашето искуство во споредба со класифицирани работни места преку Интернет треба да биде скоро совршено. Па, генерално гледано, вашето искуство треба да биде близу до совршено во Дубаи. Затоа што има илјадници луѓе на Блискиот исток и Азија.

И секој ден тие испраќаат свое CV на работодавци. Значи, обидете се да имате искуство што е можно поблиску. И проверете дали вашето искуство одговара меѓу работата и вие како кандидат.

Што е важно?

Супер е важно да одвоите време и напор особено на зафатено место како што е Дубаи. И полека барате понуди за работни места што одговараат на вашите квалификации со описот на работното место.

Вам ви е да покажете менаџер за вработување зошто си совршен за работата. Остави го претпоставката надвор од равенката.


Па, уште една грешка тоа што можете да направите е само да се облекувате несоодветно за интервју за работа во Дубаи. Оваа земја е, се разбира, муслиманска земја, но бизнис етиката работи добро во оваа земја.

Обидете се да не сте преоптоварени за процесот на интервју. Затоа што тоа може да ве повреди скоро исто колку и да изгледате како идиот. Пред добивате покана за состанок да се обидеме да направиме малку истражувања за компанијата и за работното опкружување.

Можете ли да ги прашате другите за искрено мислење?

Дали знаете некој во организацијата што штотуку аплициравте ?. Ако не користите Linkedin и прашајте ги луѓето што работат таму за кодекс на облекување. Значи, ако не сте сигурни за детали ги натера другите мислење дека е едноставно и ефективно. Прашајте ги другите за тоа што носат секојдневно. Тоа ќе биде првото нешто менаџерот за вработување ќе забележи во Дубаи.


5 Кажувајќи ја погрешната работа на интервју за работа

Петтата точка е за сите да ги кажат работите во вистинско време. Како што се пријавивте со продолжување и со писмо. А регрутер од Дубаи ќе имаат некоја идеја за кој си и што правиш за живеење.

Повеќе од 60% од лошите детали за говорење. Не треба да се зборува, тоа е подобро да бидете оставени неизговорени негативи детали за време на интервјуто за работа. На пример, вашите лични или деловни активности не успеваат за време на развојот на кариерата. Или од друга страна, зошто имате неколкумесечен јаз во вашето искуство.

На што треба да се фокусирате тогаш?

Интервјуто треба да биде за сите што можете да направите за компанија ако ви беше понудена работата. Споделете ги вештините и квалификациите што ве прават идеална личност за позицијата. Што треба да правите во Дубаи ?.

Фокусирај се на правење натпревар помеѓу себе и понудата за вработување. Од друга страна, да се каже премногу, може да ве исфрли од кандидатската опција за работа.


6 Стоп - Интервју грешки во Обединетите Арапски Емирати

Обединетите Арапски Емирати се начин подобро од која било од државите. И сигурно во Дубаи, Абу Даби или Sharjah ќе имате интервју кое едноставно не успеа.

Понекогаш, едноставно не требаше да биде, и вашето искуство е вистинскиот начин за оваа понуда за работа. Дури и ако успеете да поминете интервју и не сте го разнеле во ОАЕ.

Сепак, постојат некои интервју и општи грешки кои лесно се избегнуваат. На пример, не доцни, никогаш не чекај за повратен повик. Само подобро е да го повикате потенцијален работодавач и му покажува дека сакаш работа.


7 Бидете сигурни дека имате референци од ОАЕ

Еден од повеќето важни детали за вработување во Дубаи. Едноставно имате пакет референци од организација со седиште во Дубаи во вашето CV. И секогаш бидете подготвени да дадете детали за контакт кога барате работа.

Менаџерите за човечки ресурси ќе го разгледаат секој од нив.

Најлошиот случај што не сакате да се случи е да ги натерате поранешните менаџери во последен момент и да им кажете дека треба да дадете акредитив колку е добро и колку силно можеш да работиш.

На почетокот, повикајте до вашиот оддел за човечки ресурси. Потоа, создадете список на препораки подготвени за обезбедување, но само од компаниите на Обединетите Арапски Емирати. Што треба да правите во Дубаи ?. Чувајте ја вашата сопствена опција отворена и никогаш не палете мостови. Никогаш не знаете кога ви требаат.


8 заборавајќи да следи по интервјуто

Друго лошо однесување е да не следење по интервју за работа. Во некои случаи може да ви помогне да заработите работа. На пример, ќе ви даде уште една шанса да се потсетите за вас и да остави добар впечаток.

Работодавците во Дубаи се допаѓаат да бидат ценети за нивното време и напор. Значи, паметно изработената е-маил благодарам обично еден ден по интервјуто. Дефинитивно е добар начин да ви се покаже ценете го времето и можноста со која мора да управувате.

Следењето исто така ви дава друга шанса уште еднаш да додадете некои од важни работи што сте ги заборавиле. На пример, нешто што сакате да го кажевте за време на интервјуто. Како вашето искуство со компанија xyz. Или дополнителен сертификат што може да им помогне да решат да ве однесат на бродот.


9 Оставањето на Вашето работно место со негативни повратни информации

Повеќето од иселениците во Дубаи. Тие не мислат на вистински начин. Па, што треба да правите во Дубаи ?. Не кажувајќи ништо лошо за компанијата кога живееш.

Затоа што е важно она што го кажувате на излез од корпорацијата. И сигурно менаџери, сè уште се сеќавате на вас. Значи, мислењето за вас тоа е важно на долг рок.

На пример, потенцијалните работодавци обично проверуваат референци од последниот 3 до 6 работодавци. Значи, ако си заминал од последната работа на лоша нота. И менаџерите од таму ќе речат дека сте направиле измама што може да се врати да ве прогонува. Затоа, обидете се да го користите вашиот мозок и да продолжите со студијата за емоции. Покрај тоа, никогаш немојте да кажувајте твојата поранешна компанија тоа беше грешка.


10 Што треба да правиш во Дубаи за да преживееш?

Секогаш обидувајте се да го задржите вашиот ум на правилен начин. Никогаш не обидувајте се да направите измама. Најдобар начин е да се биде искрен и напорно работејќи за да постигнеме цел. Дубаи е многу строга земја која не дозволува никаква криминална активност. Покрај тоа, секоја од лошите одлуки ќе ве доведе во неволја и ќе слетате во локален затвор во Дубаи или ќе бидете депортирани во вашата татковина. Тоа е факт, и ќе важи за вас.


Способност да се размислува пред можноста да се дејствува…


Паметни потези ќе направете ја вашата работа за соништа!

Имајќи го тоа предвид, Индијците и Пакистанците се обидуваат да најдат работа во Обединетите Арапски Емирати. Значи, со секојдневната интензивна конкуренција, овие задачи изгледаат невозможни. Но, во реалноста, тоа е само еден збор.

Значи, земи се и постави неколку интервјуа за работни места на лице место. Сега знаете што не можете да направите во Дубаи. Сега е време за лов на вашата кариера во план за акција. CV-то и насловната буква мора да бидат полирани и добро напишани.


Како да поставите интервју? Само направи го тоа!

Сепак, многу од иселениците, дури и добро искусни менаџери од Јужна Африка и Филипинци. Некои пати е тешко да се добие пристоен разговор во бизнис со средна големина.

Вие треба да се избегнат одредени грешки во типот на Дубаи. Затоа што тие ќе ги намалат вашите шанси да добиете всушност опција за обезбедување работна позиција. И сигурно намалете ја шансата за постигнување на тоа одредена понуда за работа за управување.

Ние секогаш се обидуваме да обезбедиме лица кои бараат работа од странство. Дека истите правила се применуваат за секој иселеник во Дубаи. И на Блискиот Исток дефинитивно е одлично место што чека за вашата иднина.

Значи, ако го следите ОАЕ достојни правила. Треба да се вработите во Дубаи или Абу Даби. И секогаш обидете се да го направите вашиот сон работа, реалност. Без оглед колку е лошо изгледа. Обидете се да избегнете дупки. И борба до последниот здив.

Што треба да правиш во Дубаи
Што треба да правиш во Дубаи?

Какви тактики ги користите како свежо дипломиран студент?

Во најлошата положба се свежо дипломирани студенти со МБА искуство. Едноставно нема никаква смисла зошто сите млади студенти немаа шанса вработување во Дубаи.

Најмладите кои бараат работа ќе се обидат да го извршат овој масивен долг после нив дипломирал на универзитет. И ќе останат сите сами. Значи, во реалноста, тие треба да заработат најмногу пари.

Како нова личност на пазарот на труд во Дубаи. Треба да започнете ниско, да престанете да размислувате дека сте образована личност. Треба да започнете полека да се движите во корпоративен свет. Оттаму-не постои исклучок. За кое било лице, без оглед на тоа поле на студии тие успее да стори за да добие работа во Дубаи.

Какви тактики го користите како менаџер во Дубаи?

Добро искусни луѓе кои имаат многу повеќе опции. Но, во Обединети Арапски Емирати, постои свет на уста и поврзаност како фактор број еден кој ви дозволува да се добие работа на ниво на управување.

Можеби мислите дека тоа е нефер за тебе како иселеник. Но, дали ќе ја дадете вашата компанија на личноста што не ја познавате ?. Значи, Дубаи е вид на добро место, но постои закон што мора да го следите. И ако вработиш погрешно лице и прави грешки.

За жал, тоа е грешка на финансирање и законски тој е одговорен да го реши тоа. И во повеќето случаи, потребно е многу стрес и огромна сума пари и секако неколку месеци.

Дубаи е само неверојатно место!
Менаџер во Дубаи

заклучок - Што треба да правиш во Дубаи?

Пребарување за кариера во Дубаи бара збир на трпеливост и решеност. Значи, генерално гледано, не секој ќе биде благословен за вработување во а паметни градот. Се надевам дека сте добиле неколку совети од Дубаи Сити Компани. И ќе ги користите за да постигнете твојот работен сон во Дубаи.

Секогаш ажурирајте го вашиот наставен план. Потоа, чувајте го вашето насловно писмо специјално создадено за понуда за работа. Правете CV редовно и проверете го работното искуство пред да испратите CV на потенцијални работодавци.

Па, пред луѓето да можеа да измамат во CV. Но, тие времиња завршуваат. Сега се прави едноставна проверка во позадина со скоро секој извршен. Значи, ако проверат дали тоа ќе направи повеќе штета отколку добро. И во Дубаи, постои тенка линија со твоето искрено.

Што треба да правиш за да добиеш работа во Обединетите Арапски Емирати?

Пред да одиш!

Што треба да правите пред да одите !. Спуштете го списоци на можности за работни места и применувајте еден по еден. За понуди за добри работни места требаше да аплицирате само на легитимните работни места.

Проверете го советникот за измама и имате детално знаење за соодветната компанија. Игра важни контакти или референци важна улога во вработувањето. Социјализирајте се преку Интернет и на официјални настани за повеќе можности за работа.

Значи, одете на веб-страницата и додајте ја веб-адресата. Ги најдете овие компании тешко е да се провери онлине. Не треба да размислувате да плаќате ниту еден од овие работодавци. Некои од нив можат да ви помогне да заработите работни места во ваше име. Но, за среќа, повеќето од нив се само измама компании.

Дубаи Сити Компани на Scam советник, над 85% и безбедно за употреба
Што треба да правиш во Дубаи?

Со оглед на сето она што го рече погоре!

Очигледно, Дубаи и барање работа е тешко да се справат. Многу пречки и илјадници, се разбира, да ја пронајдете работата во соништата можеби дури и не вреди на крајот.

Offersе добиете понуди за работни места со некои основни вештини како што се клиенти можности за основни услуги. Сепак, да се добие позицијата на вашите соништа може на почетокот не е можно во Дубаи. Затоа, обидете се да добиете понуда за работа на почетокот и полека да се движите нагоре на корпоративно ниво. Значи, што треба да правите во Дубаи? Сигурно направете го вашиот газ да се пресели во следната фаза. Тешко барање работа и етика на работа. Запре сонувајќи за арапски работни соништа.

Исто така проверете: повеќејазични упатства за иселениците

Компанијата Дубаи Сити сега обезбедува добри водичи за работни места во Дубаи. Нашиот тим реши да додадеме информации за секој јазик за нашиот Работа во Дубаи Упатства. Значи, со ова на ум, сега можете да добиете водичи, совети и вработување во Обединетите Арапски Емирати со свој јазик.

Изберете валидна форма
реклами
Дубаи Сити Компани
Дубаи Сити Компани
Добредојдовте, благодарам што ја посетивте нашата веб-страница и станавте нов корисник на нашите неверојатни услуги.

1
Оставете Одговор

Ве молиме Најавете Се да коментира
1 Теми за коментари
0 Одговори на темата
0 Следбеници
Повеќе реагирал коментар
Тема на најжешките коментари
0 Коментира автори
Неодамнешни коментари автори
Зачленете се
Известување за
Постави CV
50% попуст
Без награда
Друг пат
За малку!
Летаат билети
Работа во Дубаи!
Без награда
Нема среќа денес
За малку!
Празници
Без награда
сместување
Искористете ја вашата шанса да освои работа во Дубаи!
Речиси секој може да аплицира за лотаријата за работа во Дубаи! Постојат само два барања за да се квалификувате за вработување во Обединетите Арапски Емирати или Катар: Користете ја лотаријата за виза во Дубаи за да дознаете со само неколку кликања доколку се квалификувате за виза за вработување. Секој странски иселеник, кој не е државјанин на Обединетите Арапски Емирати, бара виза за престој за живеење и работа во Дубаи. Со нашата лотарија, ќе ја освоите Виза за престој или вработување што ви овозможува да работите во Дубаи!
Ако ја освоите работата во Дубаи, треба да ги регистрирате деталите.