Samriddhi Bajpai Shukla
Një ikje romantike në Tilal Liwa Resort
Qershor 8, 2019
Dubai Qyteti është vend i mrekullueshëm!
Dubai Qyteti është vend i mrekullueshëm!
Qershor 11, 2019
Trego të gjitha

Udhëtimi i gjuetisë së punës

Anthony

Anthony

Aplikoni Këtu!

Udhëtimi i gjuetisë së punës - Keni një vështrim më poshtë në një pjesë!

Tani përsëri në qëllimin kryesor të vizita ime, gjueti pune. Në dy javë kuptova se situata nuk është ashtu siç është premtuar, duhet të kërkoj punë ndërsa jetoj atje. Ishte një shok për mua por realiteti nuk mund të mohohej. Pas dy javësh vëzhgim, unë isha i sigurt për të gjetur diçka së shpejti dhe doja t'u them lamtumirë ushtrive të mia sa më shpejt. Unë nuk doja të bëhesha barrë mbi ta, megjithëse ata kurrë nuk më bënë të ndjehem si ajo, nuk isha i qetë. Ata qarkulluan CV-në time në rrjetin e tyre social dhe profesional, ata rregulluan disa gazeta nga ku duhej të filtroja punë të përshtatshme për mua që përputhen me profilin tim. Ishte vetëm një fillim.

Udhëtimi i gjuetisë së punës kishte nevojë për një mënyrë komunikimi, për atë qëllim ushtritë e mia blenë një rrjet celular për mua, një kompani e sapo filluar në atë kohë ishte DU. Ndërsa isha në vazhdim vizitoni vizën, pra, do të ishte e vështirë për mua të blija një sim. Po të kisha zgjedhur rrjetin do të kisha shkuar për në Etisalat. Pasi që Etisalat ishte rrjeti i vetëm në dispozicion përpara kësaj, i cili kishte krijuar rrjetin e tij në të gjithë Lindjen e Mesme. Por ushtritë e mia zgjodhën DU për mua dhe po mbulonte të gjitha nevojat e mia themelore të komunikimit. Kështu që ishte mirë për mua.

Në atë kohë unë kisha përvojë pune të vetëm tregtisë së udhëtimeve, kështu që përqendrimi im ishte për të marrë një punë në të njëjtën fushë. Zona ime e synuar ishte Abu Dhabi ndërsa unë jetoja atje. si Emiratet e Bashkuara Arabe është vendi më i vizituar dhe aktivitetet e turistëve janë gjithmonë në kulmin e saj, kështu që unë isha i sigurt për të marrë punën. Për këtë qëllim, vizitova qendrat tregtare, Suqs, ku u gjetën zyrat e agjentëve të udhëtimit. Shpërndaj CV-në time si një pamflet ose fletushkë. Ishte dilemë dhe ironi për mua nëse kërkoj llogari punë në tregtinë e udhëtimit për të cilën kisha përvojë, unë u pyet për kualifikimin përkatës që nuk kisha dhe shitjet ku kualifikimi nuk ishte një çështje, por përvoja ishte në fjalë, gjë që nuk kisha asnjë J. Gjithsesi, ishte përgjigje e zakonshme për aplikimet e mia.

Pasi u ktheva në përpjekjet e mia fillestare, unë ndryshova strategjinë time dhe zgjerova rrezen e kërkimit dhe kërkoja punë në fusha të ndryshme nga tregtia e udhëtimeve. Tjetri lulëzon biznes ishte e kompanive të këmbimit, të cilat merren me kategori të shumta. Udhëtimi, këmbimi i parave dhe pasuritë e paluajtshme ishin bizneset e tyre kryesore. Provova fatin tim por fatkeqësisht rezultati ishte i njëjtë.

Unë isha duke u irrituar dita ditës, asgjë nuk po ndodhte ashtu siç e parashikoja. Unë shkoja çdo ditë në kafene në internet për të aplikuar në internet, me email me CV-në time, për të kontrolluar vendet e lira të reja. Unë shkova në Danata, Emirates zyra në Abu Dhabi me shpresë se do të marrë përgjigje pozitive. Në nxehtësinë e djegur të Abu Dhabi unë bredh rrugëve. Unë e kam harruar arsyen tani por e di qëllimin, i cili ishte të bëhej pjesa e kësaj shoqërie të jashtëzakonshme.

Zgjerova rrezen e kërkimit nga Abu Dhabi në shtetet e tjera të Emiratet e Bashkuara Arabe që vizitova Sharjah, Al Ain, Ras Al Khaima dhe Dubai sigurisht. Kam gjetur, përveç Abu Dhabi, Dubai dhe Sharjah shanset për të marrë punë në shtetet e tjera janë shumë të zymta. Kështu që u përqëndrova në shtetet 3, Abu Dhabi mbeti përparësia. Tani kur kthehem prapa, e kuptoj se kam bërë diçka të jashtëzakonshme në krahasim me stilin e jetës time në Lahore, Pakistan. Unë isha shumë i trembur dhe ishte e rrallë për mua të udhëtoja jashtë qytetit. Por në Emiratet e Bashkuara Arabe kam bredhur si vendas. Kam udhëtuar vetëm nga një shtet në tjetrin në kërkim të punës. Ishte një përvojë në kohë jete për mua.

Roaming në rrugët e UA E nuk ka qenë kurrë ndjerë si një lodhje, pasi ndërtesat qiellëzuese dhe kultura më kanë hipnotizuar gjatë gjithë udhëtimit tim. Doja të shijoja çdo moment, por ndjenja e frikës po zvarritet në shpinë, pasi përpjekjet e mia nuk ishin të frytshme. Humbja e kohës dhe parave po më frikësonte. E lashë një jetë të vendosur në Pakistan, në materializimin e ëndrrave të mia. Doja të bëhem pjesë e një shoqërie shumëkombëshe nga ku mësoj vlerat e mira të kulturave të tjera dhe të zbatoj në jetën time.

Edukimi im përvoja ime dukej se nuk ishte asgjë në Emiratet e Bashkuara Arabe unë po bëja depresion dhe dëshpërim. Shpresat e mia gjithnjë ishin shkatërruar para meje.

Ndërsa thuhet se njeriu i mbytur kapet në një kashtë, unë shkova në një kompani logjistike me referencën e ushtrive të mia. Personi tek i cili jam referuar ishte a menaxher në kompani dhe ishte pakistanez si dhe kush me të afërmit e tij u zhvendos në Emiratet e Bashkuara Arabe në 1980. Ata kërkuan strehim në Emiratet e Bashkuara Arabe për të shpëtuar nga sulmi i sundimtarit ushtarak të gjeneralit Zia në atë kohë.

Tani përsëri në kompani, merrej me biznesin e vinçave. Siguron vinça në vendet e ndërtimit. Po lulëzon biznesi pasi ndërtimet kurrë nuk ndalen në Emiratet e Bashkuara Arabe takova personin që ishte shumë i butë. Ai më caktoi përgjegjësi në departamentin e llogarive të kompanisë. zyra e saj ishte në Dubai, një nga kullat e mëdha të së cilës maja nuk ishte e dukshme edhe nëse e drejtoja kokën në shkallë 90 drejt e sipër. Në atë kompani kullë kishte apartament dhoma 4 si zyra e saj. Aty takova për herë të parë në jetën time çdo Baloch (provinca e Pakistanit). Ai ishte një person kaq i mrekullueshëm. Ai më priti me të dy duart. I gjithë koncepti i gabuar që dëgjova për Baloch sapo u largua. Mund të jetë që ai person ishte nën ndikimin e kulturës së Emiratet e Bashkuara Arabe gjithashtu. Kjo ishte tamam që kisha përjetuar në rrugë dhe rrugë të Emiratet e Bashkuara Arabe dhe përsëri në zyra dhe në jetën profesionale. Ai ishte si mentori im. Ai më mësoi softuerin e kontabilitetit të përdorur nga kompania mund të jetë Peachtree, nuk e mbaj mend tani. Ishte një përvojë e mirë, stafi i zyrës ishte kryesisht pakistanezë Indians dhe Phillipinos. Unë duhet të përmend shtetasit e Emiratet e Bashkuara Arabe preferojnë Phillipinos si shërbyes për shtëpinë e tyre në atë kohë. Unë nuk e dija se mund të jenë ata që janë më shumë punë të besueshme ose ekonomike, nuk kanë asnjë ide.

Ishte përvoja ime ditore 4 në atë zyrë. Më ofruan AED 2,500 mujore nga e cila do të zbrisnin AED 200 në muaj si vizë shpenzimet. Akomodimi dhe transporti nga vendbanimi në zyrë dhe mbrapa u dha nga kompania. Unë isha i pakënaqur me këtë, pasi nuk ishte ashtu siç e prisja. Orari i punës filloi nga 7 deri në 7 pasdite me pushim ditor 2 i cili duhej të kalonte edhe në zyrë, pasi nuk kishte asgjë për të bërë gjatë mesit të nxehtë të ditës.

Për vizë ata sugjeruan që unë të merrja vulën e daljes nga emigracioni të hyjë në zonën e Keesh dhe të hyjë me vizë punësimi 2 vite, ajo u tha të jetë praktikë normale. Akomodimi ishte një apartament në studio në Sharjah të ndarë nga njerëzit 12, kishte vetëm banjo 2 për të gjithë. Nuk kishte asnjë intimitet fare. Transporti i zyrës ishte caktuar për t'u nisur për në zyrën e 6 në mënyrë që të kapnin furgonin ne duhet të jemi gati para 6 për atë që duhej të menaxhonim dhe të fillonim për ditën në 5 am. Së pari vini re rregulli i parë i lirë u aplikua për përdorimin e banjove. Kjo aktivitet i nxituar më tej më irritonte dhe siç isha tashmë i pakënaqur nga oferta, më bëri të mendoj ose për të gjetur një më të mirë ose për t'u kthyer në Pakistan.

Unë nuk u kënaq nga situata në të gjitha. Në 6 kur të lëmë në zyrë, zgjat 45 minuta për ne. Ishte vetëm një urë që duhej të kalonim dhe të hymë në Dubai nga Sharjahu. Për shkak të orëve të pikut të zyrës, ajo përdoret për të parakalues ​​për nxitimin e parakalimit të përditshëm. Tani siç isha i pakënaqur, çdo vibe që po bëja ishte negative. Të gjitha përshtypjet e mira për Emiratet e Bashkuara Arabe u shpërndanë. Ka gjithmonë disa ngarkesa që duhet të bëjmë përpara se të bëhemi të suksesshëm. Unë mendoj se nuk isha mjaft e pjekur për ta kuptuar këtë. Sidoqoftë të enjten, që ishte dita e fundit e javës, kam dashur të kaloj fundjavën me mysafërit e mi në Abu Dhabi.

Kthehu në Abu Dhabi kam diskutuar situatën me ushtarët e mi dhe familjen time në Pakistan. Pret e dinë se kjo ndodh, ata më sugjeruan që ta mbaj atë për një kohë, gjërat do të përmirësohen. Si përvoja ime e kaluar në lidhje me çështjen e punës që isha e gatshme t'i dëgjoj, familja ime në Pakistan mbështeti vendimin tim për t'u kthyer. Unë kisha për të kërkuar punë për kthimin tim, unë kam qenë i gatshëm për të marrë këtë rrezik, sepse e dija familjen time është në kurrizin tim. E vetmja ndryshim kritik dhe thelbësor i jetës në Pakistan dhe Dubai ishte familja. Dikush tha nëse doni të shkoni shpejt të shkoni vetëm, por nëse ju do të shkoni shumë kohë atëherë shkoni së bashku. UAE ishte udhëtimi im i gjatë. Unë nuk isha plotësisht i përgatitur. Vendosa të kthehesha.

Më vonë pas një viti kam dëgjuar që kompania në të cilën më është ofruar puna është e mbyllur, kështu që vendimi për heqjen dorë nga oferta ishte e drejtë. Në ekonominë në rritje të shpejtë, si kompanitë Emiratet e Bashkuara Arabe operojnë dhe mbyllen në një ritëm të ngjashëm.

Këtu unë jam i detyruar të përmend një shofer taksie të moshuar nga Pakistani në Abu Dhabi, i cili vuri në dukje pemët në rripin e gjelbër të rrugës gjatë një udhëtimi, që i mbillëm ato me duar në Ramazan me shpejtësi. Përshëndes kurajën e personit që vendosi të largohet nga familja dhe luajti një rol të vlefshëm në transformimin e Emirateve të Bashkuara Arabe që është tani. U ktheva pas 2 muajve të udhëtimit tim epik. Megjithëse e zgjata dy herë biletën time të kthimit në shpresë për të marrë diçka të denjë, por ishte kot. Pas kthimit tim nuk kam dekurajuar asnjë person që më pyet për Emiratet e Bashkuara Arabe. Unë gjithmonë besoja se kjo ishte fati im dhe nuk mund të jetë nga të gjithë. Gjithkush duhet të inkurajohet që të marrë shansin për të jetuar ëndrrat e tyre. Unë vetëm u thashë se vera nuk është një sezon i mirë për gjueti në punë. Pra, planifikoni që nga tetori deri në mars.

Në kthimin tim UAE ishte kaq bujar që të më jepte dhuratën e mirësjelljes dhe bujarisë përsëri në formën e stafit të emigracionit, të cilët me lehtësi më lejonin, pavarësisht ditës së fundit të vlefshmërisë së vizave. Ata kanë marrë disa kohë për verifikim, por më kanë lejuar të largohem nga vendi me nderim.

Pas 11 vjetesh, mendoj se do të ishte më mirë për mua të qëndroja, por më e mirë që të kthehesha. Fillova ta shohim jetën me më shumë qartësi dhe vendosmëri. Kam bërë shumë ndryshime personale dhe profesionale në jetën time pas kthimit. Unë e di unë nuk mund të mbulojë muajin e mia 2 plot me udhëtime ngjarje në rreth 5000 fjalë, por ende shkroi atë që m'u kujtua. I shkruaja të gjitha për t'u bërë pjesë e historisë. Në shumë vite që vijnë, kjo histori e harruar mund të rishkruhet përsëri. Unë jam i sigurt se historia ime do të lexohet si një leksion dhe mësim. Nga kjo mund të kujtoj edhe pasi të mos jem më. Shkrimet e mia mund të më bëjnë historian që e panë EBA-në me perspektivë të ndryshme.

Faleminderit, Emiratet e Bashkuara Arabe ju do të kujtohet gjithmonë si një mësues i madh dhe mentor. Le të lulëzoni dhe materializoni ëndrrat e njerëzve.

Udhëtimi i gjuetisë së punës është pjesë e 2 me Antony Raj Jayamani. Ai ka arritur të përqëndrohet në kërkimin e punësimit dhe ishte në gjendje të marrë një vend pune në të njëjtën fushë.

Gjithashtu Kontrollo On: Guides Multilanguage për Expats

Kompania Dubai City tani duke siguruar mirë Udhëzon për Punë në Dubai. Ekipi ynë vendosi të shtojë informacione për secilën gjuhë për tonë Punë në Dubai Guide. Pra, duke pasur parasysh këtë, tani mund të merrni udhëzues, këshilla dhe punësim në Emiratet e Bashkuara Arabe me gjuhën tënde.

Ju lutemi zgjidhni një formë të vlefshme
reklamat
Kompania Dubai City
Kompania Dubai City
Mirësevini, faleminderit që vizituat faqen tonë të internetit dhe u beni përdorues të ri të shërbimeve tona të mahnitshme.

1
Lini një Përgjigju

Ju lutem Hyrja për të komentuar
1 Temat e komenteve
0 Përgjigje Thread
0 Followers
Komenti më i reaguar
Fusha më e hidhura e komenteve
0 Autorët e komenteve
Autorët e komenteve të fundit
Regjistrimi
Njoftoni
Ngarko CV
50% Discount
Asnjë çmim
Heren tjeter
Pothuajse!
Fluturojnë biletat
Punë në Dubai!
Pa çmim
Nuk ka fat sot
Pothuajse!
Pushime
Asnjë çmim
strehim
Merrni mundësinë tuaj për të fitoni një punë në Dubai!
Pothuajse të gjithë mund të aplikojnë për Lotarinë e Punës në Dubai! Ekzistojnë vetëm dy kërkesa për t'u kualifikuar për një Punësim në Emiratet e Bashkuara Arabe ose Katar: Përdorni Lotarinë Visa në Dubai për të zbuluar vetëm me disa klikime nëse kualifikoheni për Vizën e Punësimit. Do emigrant i huaj, i cili nuk është kombëtar i Emirateve të Bashkuara Arabe, kërkon vizë qëndrimi për të jetuar dhe punuar në Dubai. Me lotarinë tonë, ju do të fitoni Vizita e qëndrimit / punësimit që ju lejon të punoni në Dubai!
Nëse fitoni punën në Dubai, duhet të regjistroni detajet tuaja.