Bayt-Logo
Punë në Bayt - No.1 Portali i punës në Emiratet e Bashkuara Arabe
Shtator 27, 2019
Qeveria e karrierës në Dubai
Puna në Dubai për Polakët - të ardhura, oferta [+ çmime, valutë]
Tetor 21, 2019
Trego të gjitha

Emiratet e Bashkuara Arabe - Udhëzues për Mërgimtarët

Dubai

Shtatë Emiratet

QYTETI ABU DHABI

Arabi i Bashkuar Emirates - Udhëzues për Mërgimtarët. Abu Dhabi është më i madhi nga të shtatë emiratet me një sipërfaqe prej 67,340 kilometra katror, ​​ekuivalent me 86.7 përqind të sipërfaqes së përgjithshme të vendit, duke përjashtuar ishujt. Ajo ka një vijë bregdetare që shtrihet për më shumë se 400 kilometra dhe është e ndarë për qëllime administrative në tre rajone kryesore.

Rajoni i parë përfshin qytetin e Abu Dhabi i cili është edhe kryeqyteti i emiratit dhe kryeqyteti federal. Sheik Zayed, President i Emiratet e Bashkuara Arabe banon këtu. Ndërtesat parlamentare në të cilat takohet Kabineti Federal, shumica e ministrive dhe institucioneve federale, ambasadat e huaja, objektet shtetërore të transmetimit dhe shumica e kompanive të naftës janë gjithashtu të vendosura në Abu Dhabi, i cili është gjithashtu shtëpia e Universitetit Zayed dhe të Lartë Kolegjet e Teknologjisë.

Objektet kryesore të infrastrukturës përfshijnë Mina (Port) Zayed dhe Abu Dhabi International aeroport. Qyteti gjithashtu ka lehtësira të gjera kulturore, sportive dhe të kohës së lirë, së bashku me Abu Dhabi Corniche të inxhinieruar mrekullueshëm i cili ofron shumë kilometra ecje pa rrezik, çiklizëm, vrapim dhe rrotullim të rrotullimeve përgjatë bregdetit të ishullit Abu Dhabi. Duke folur në mënyrë arkitektonike qyteti është gjithashtu një tërheqës vend ku ndërtesat më të vjetra si xhamitë e vogla janë ruajtur dhe ulen të qetë në hijen e rrokaqiejve moderne futuriste.

Rajoni i dytë i Abu Dhabi, i njohur si Rajoni Lindor, ka si kryeqytetin e tij qytetin Al Ain. Kjo zonë pjellore është e pasur me gjelbërim me shumë ferma, parqe publike dhe site të rëndësishme arkeologjike. Isshtë gjithashtu e bekuar nga burime të konsiderueshme të ujërave nëntokësorë që ushqehen në puse të shumta arteziane. Pikë me interes të veçantë për këtë rajon janë Parku Ain Al Faydah, Jebel Hafit, parku i kohës së lirë në Al Hili, Al Ain Zoo dhe Muzeu Al Ain. Kjo është gjithashtu një qendër kulturore dhe arsimore dhe siti i universitetit të parë të Emiratet e Bashkuara Arabe, Universiteti i Emirateve të Bashkuara Arabe, i cili përfshin midis shumë fakulteteve të tij një shkollë të gjallë mjekësore. Transporti i brendshëm lehtësohet nga një rrjet i shkëlqyer rrugor dhe Al Ain është i lidhur me botën e jashtme përmes Aeroportit Ndërkombëtar Al Ain.

Mirësevini në Emiratet e Bashkuara Arabe
Emiratet e Bashkuara Arabe - Udhëzues për Mërgimtarët!

Rajonin Perëndimor në Emiratet e Bashkuara Arabe

Rajoni Perëndimor, sektori i tretë administrativ i Emirateve, përfshin fshatrat 52 dhe ka si kryeqytet të tij Bida Zayed, ose Qytetin Zayed. Pyllëzimi i gjerë mbulon të paktën 100,000 hektarë, duke përfshirë më shumë se 20 milion gjelbërim të përhershëm. Fushat kryesore të naftës në vend janë të vendosura këtu, siç është dhe rafineria më e madhe e vendit në Al Ruwais.

Përveç tre rajoneve kontinentale të Abu Dhabi ka një numër ishujsh të rëndësishëm brenda emiratit, përfshirë Das, Mubarraz, Zirku dhe Arzanah, afër vendit ku ndodhen fushat kryesore të naftës në det të hapur. Më të afërt janë Dalma, Sir Bani Yas, Merawah, Abu al-Abyadh dhe Saadiyat, së bashku me shumë ishuj të tjerë.

DUBAI

Emirati i Dubai shtrihet përgjatë bregdetit të Gjirit Arabik të Emiratet e Bashkuara Arabe për afërsisht 72 kilometra. Dubai ka një sipërfaqe prej c. 3,885 kilometra katrorë, që është e barabartë me 5 përqind të sipërfaqes së përgjithshme të vendit, duke përjashtuar ishujt.

Qyteti i Dubait është ndërtuar përgjatë skajit të një kroi të ngushtë dredha-dredha 10-kilometër e cila ndan pjesën jugore të Bur Dubai, zemra tradicionale e qytetit, nga zona veriore e Deira.

Zyra e Rulerit, së bashku me shumë zyra qendrore të kompanive të mëdha, Port Rashid, Qendra Botërore e Tregtisë Dubai, dogana, stacionet e transmetimit dhe autoriteti postar janë të gjitha të vendosura në Bur Dubai. Deira është një qendër e lulëzuar tregtare që përmban një gamë të madhe të shitjeve me pakicë, tregje, hotele dhe Aeroporti Ndërkombëtar i Dubai. Bur Dubai dhe Deira janë të lidhur nga urat Al Maktoum dhe Al Garhoud, si dhe tuneli Al Shindagha i cili kalon nën rrëshqanorët.

Jebel Ali, shtëpi e një porti të madh të krijuar nga njeriu, ka zonën më të madhe të tregtisë së lirë në Arabi që strehon një listë gjithnjë e në rritje të korporatave ndërkombëtare që përdorin zonën si për prodhim ashtu edhe si një pikë rishpërndarjeje.

Plazhi Jumeirah është një zonë e madhe turistike me një numër hotelesh spektakolare dhe objekteve sportive.

Në brendësi, qyteti turistik malor i Hatta është një vend jashtëzakonisht tërheqës. Ngjitur me një rezervuar liqeni, Hoteli Hatta Fort është vendosur në një park të gjerë dhe ofron një bazë të përsosur për eksplorimin e wadis dhe malet e afërta, të cilat shtrihen në territorin Omani.

Sharjah

Emirati i Sharjah shtrihet përgjatë afërsisht kilometrave 16 të vijës bregdetare të Gjirit të Emirateve të Bashkuara dhe për më shumë se 80 kilometra në brendësi. Për më tepër, ekzistojnë tre enklavë që i përkasin Sharjahut, të vendosur në bregun lindor, në kufi me Gjirin e Omanit. Këto janë Kalba, Khor Fakkan dhe Dibba al-Husn. Emirati ka një sipërfaqe prej 2,590 kilometra katror, ​​që është e barabartë me 3.3 përqind të sipërfaqes së përgjithshme të vendit, duke përjashtuar ishujt.

Kryeqyteti Sharjah, i cili mbikëqyr Gjirin Arabik, përmban qendrat kryesore administrative dhe tregtare së bashku me një grup veçanërisht mbresëlënës të projekteve kulturore dhe tradicionale, duke përfshirë disa muze. Shenjat dalluese janë dy sojet kryesore të mbuluara, që pasqyrojnë modelin islam; një numër zonash rekreative dhe parqe publike si Al Jazeirah Fun Park dhe Al Buheirah Corniche. Qyteti është gjithashtu i dukshëm për xhamitë e tij të shumta elegante. Lidhjet me botën e jashtme sigurohen nga Aeroporti Ndërkombëtar i Sharjah dhe Port Khalid.

Sharjah gjithashtu përfshin disa zona të rëndësishme të oazit, më i famshmi prej të cilave është Dhaid ku një tokë e gjerë perimesh dhe frutash kultivohen në tokën e saj të pasur dhe pjellore. Khor Fakkan i siguron Sharjahut një port të madh lindor të bregdetit. Dy ishuj në det të hapur i përkasin Sharjahut, Abu Musa, i cili ka qenë nën okupimin ushtarak nga Irani që nga 1971, dhe Sir Abu Nu'air.

AJMAN

Ajman, i vendosur një distancë të shkurtër në veri-pereëndim të kryeqytetit Sharjah, ka një shtrirje të bukur 16-kilometër të plazhit me rërë të bardhë. Shtë një emirat i vogël për sa i përket madhësisë fizike, që mbulon rreth 259 kilometra katror, ​​që është i barabartë me 0.3 përqind të sipërfaqes së përgjithshme të vendit, duke përjashtuar ishujt.

Kryeqyteti, Ajman, ka një fortesë historike në qendër të saj. Kjo është rinovuar kohët e fundit dhe tani strehon një muze tërheqës. Përveç zyrës së Rulerit, ndërmarrjeve të ndryshme, bankave dhe qendrave tregtare, emirati është i bekuar edhe me një port natyral në të cilin ndodhet Porti i Ajmanit. Masfut është një fshat bujqësor i vendosur në malet 110 kilometra në juglindje të qytetit, ndërsa zona e Manamasë shtrihet afërsisht 60 kilometra në lindje.

UMM AL QAIWAIN

Emirati i Umm Al Kaiwain, i cili ka një vijë bregdetare që shtrihet deri në kilometra 24, ndodhet në bregdetin Arabik të Gjirit Arabik të Emirateve të Bashkuara Arabe, midis Sharjahut në jugperëndim dhe Ras al-Khaimah në verilindje. Kufiri i tij i brendshëm shtrihet rreth 32 kilometra nga vija kryesore e bregdetit. Sipërfaqja e përgjithshme e emiratit është rreth 777 kilometra katror, ​​që është e barabartë me 1 për qind të sipërfaqes së përgjithshme të vendit, duke përjashtuar ishujt.

Qyteti i Umm Al Qaiwain, kryeqyteti i emiratit, ndodhet në një gadishull të ngushtë i cili rrethon një kreshtë të madhe 1 kilometër të gjerë me 5 kilometra të gjatë. Zyrat, qendrat administrative dhe tregtare të Rulerit, porti kryesor dhe një Qendër e Kërkimit Mariculture, ku prawns dhe peshqit janë rritur në një bazë eksperimentale, janë vendosur këtu. Qyteti gjithashtu ka mbetjet e ruajtura të një kështjelle të vjetër, porta kryesore e saj e mbështjellë me topa mbrojtës.

Falaj al-Mualla, një oazë tërheqëse natyrore, ndodhet 50 kilometra në juglindje të qytetit Umm Al Qaiwain. Ishulli Sinayah, i shtrirë në distancë të shkurtër në det të hapur ka zona të rëndësishme mangrove së bashku me një koloni mbarështimi të cormorants Socotra.

RAS AL KHAIMAH

Ras Al Khaimah, emirati më verior në bregdetin perëndimor të Emirateve të Bashkuara Arabe, ka një vijë bregdetare prej rreth 64 kilometrash në Gjirin Arabik, i mbështetur nga një bregdet pjellor, me një enklavë të veçantë në zemër të maleve Hajar në juglindje. Të dy pjesët e emirateve kanë kufij me Sulltanatin e Omanit. Përveç territorit të saj kontinent, Ras Al Khaimah posedon një numër ishujsh përfshirë ato të Tunës së Madhe dhe të Vogël, të okupuar nga Irani që nga 1971. Zona e emiratit është 168 kilometra katror, ​​që është e barabartë me 2.2 përqind të sipërfaqes së përgjithshme të vendit, duke përjashtuar ishujt.

Qyteti i Ras Al Khaimah është i ndarë në dy seksione nga Khor Ras Al Khaimah. Në pjesën perëndimore, të njohur si Old Ras Al Khaimah, janë Muzeu Kombëtar Ras Al Khaimah dhe një numër departamentesh qeveritare. Pjesa lindore, e njohur si Al Nakheel, strehon zyrën e Rulerit, disa departamente qeveritare dhe kompani tregtare. Të dy pjesët janë të lidhura nga një urë e madhe e ndërtuar nëpër khor.

Khor Khuwayr është një rajon industrial i vendosur afërsisht 25 kilometra në veri të qytetit Ras Al Khaimah. Përveç ndërmarrjeve kryesore të saj të çimentos, zhavorrit dhe mermerit, është gjithashtu vendndodhja për Port Saqr, porti kryesor i eksportit për emiratet dhe rrethi tradicional i peshkimit të Rams. Rrethi Digdagga, nga ana tjetër, është një zonë bujqësore e njohur dhe strehon fabrikën farmaceutike Julphar, më e madhja në Gjirin Arabik.

Qendra të tjera të rëndësishme brenda Emiratit përfshijnë: Al-Hamraniah, një qendër bujqësore dhe gjithashtu vendndodhjen për Aeroportin Ndërkombëtar Ras Al Khaimah, Khatt, një vendpushim turistik që shquhet për burimet e tij termale, Masafi i cili është i njohur mirë për pemishte dhe burimet natyrore dhe Wadi al-Qawr, një luginë tërheqëse në malet jugore.

Fujairah

Me përjashtim të disa enklavave të vogla që i përkasin Sharjahut, Fujairah është emiri i vetëm që ndodhet përgjatë Gjirit të Omanit. Bregdeti i saj është më i gjatë se 90 kilometra në gjatësi dhe vendndodhja e tij strategjike ka luajtur një rol kryesor në zhvillimin e tij. Zona e emiratit është 1165 kilometra katror, ​​që është e barabartë me 1.5 përqind të sipërfaqes së përgjithshme të vendit, duke përjashtuar ishujt.

Qyteti i Fujairah, kryeqyteti i emiratit, është një qendër me zhvillim të shpejtë e cila përmban zyrën e Rulerit, departamentet qeveritare, shumë kompani tregtare dhe një numër hotelesh, si dhe një aeroport dhe Porti i Fujairah, një nga bunkerimet më të mira botërore të naftës portet.

Karakteristikat fizike të emirateve karakterizohen nga malet e ngathëta të Hajarit, të cilat kufizohen me rrafshinën pjellore bregdetare, ku ka ndodhur shumica e vendbanimit. I bekuar me pamje dramatike, Fujairah është i vendosur mirë për të vazhduar ndërtimin e tregtisë së tij të turizmit. Argetimet përfshijnë disa vende të shkëlqyera për zhytje, bukurinë natyrore të maleve dhe vijat bregdetare, atraksione kulturore dhe historike dhe, natyrisht, diell të besueshëm të dimrit.

Qyteti historik i Dibba al-Fujairah, në skajin verior të emiratit, është një qendër e rëndësishme si për bujqësinë ashtu edhe për peshkimin, ndërsa fshati Bidiya ka një xhami unike me katër kube, që është më e vjetra në vend.

Happensfarë ndodh nëse regjistroheni në Dubai City Company
Happensfarë ndodh nëse regjistroheni me të Kompania Dubai City

Qeveria e Emiratet e Bashkuara Arabe

Sipas sistemit të qeverisjes Emiratet e Bashkuara Arabe, Presidenti i Federatës zgjidhet nga një organ i njohur si Këshilli i Lartë i Sunduesve. Këshilli i Lartë është organi më i lartë vendimmarrës në Emiratet e Bashkuara Arabe, dhe Presidenti dhe Zëvendës Presidenti janë zgjedhur të dy nga anëtarësia e tij për pesë vjet të rinovueshme.

Këshilli i Lartë ka kompetenca legjislative dhe ekzekutive. Përveç planifikimit dhe ratifikimit të ligjeve federale, Këshilli i Lartë miraton Kryeministrin e emëruar të Presidentit dhe është i pajisur për të pranuar dorëheqjen e tij, nëse kërkohet.

Kryeministri emërohet nga Presidenti. Ai ose ajo më pas emëron një Këshill të Ministrave, ose kabinet, për të mbikëqyr zhvillimin dhe zbatimin e politikës federale në të gjitha portofolet e qeverisë.

Përveç Këshillit të Lartë dhe Këshillit të Ministrave, një parlament me anëtarë 40 i njohur si Këshilli Kombëtar Federal (FNC) gjithashtu shqyrton legjislacionin e ri të propozuar dhe jep këshilla për kabinetin e Emirateve të Bashkuara Arabe, siç kërkohet. FNC është e autorizuar të telefonojë dhe të pyesë Ministrat në lidhje me performancën e tyre, duke siguruar një shkallë shtesë të përgjegjësisë ndaj sistemit. Zhvillimet themelore për të hapur vendimmarrjen u bënë në dhjetor 2006, me zgjedhjen e parë indirekte të anëtarëve të FNC. Më parë, të gjithë anëtarët e FNC u emëruan nga Sunduesit e secilit Emirate.

Futja e zgjedhjeve indirekte paraqet fillimin e një procesi për modernizimin e sistemit të qeverisjes së Emiratet e Bashkuara Arabe. Sipas këtyre reformave, Sunduesit individual zgjedhin një kolegj zgjedhor, anëtarët e të cilit gjithsej 100 herë më shumë se numri i anëtarëve të FNC të mbajtur nga ai Emirate. Anëtarët e secilit kolegj zgjedhin më pas gjysmën e anëtarëve të FNC, ndërsa gjysma tjetër vazhdon të emërohet nga secili Sundues. Procesi rezultoi në një FNC në të cilën një e pesta e anëtarëve të saj janë gra.

Iniciativat e ardhshme pritet të zgjerojnë madhësinë e FNC dhe të forcojnë bashkëveprimin midis tij dhe Këshillit të Ministrave, për të përmirësuar më tej efikasitetin, përgjegjshmërinë dhe natyrën pjesëmarrëse të qeverisë në Emiratet e Bashkuara Arabe. Në nëntor 2008, afatet për anëtarët e FNC u zgjatën nga dy në katër vjet, gjë që është më konsistente me parlamentet e tjerë në botë. Për më tepër, qeveria do t'i raportojë FNC në lidhje me traktatet dhe marrëveshjet ndërkombëtare të propozuara, dhe ato marrëveshje do të diskutohen nga FNC para ratifikimit të tyre.

Historikisht, mjedisi politik i Emiratet e Bashkuara Arabe është karakterizuar nga një dashuri e madhe për udhëheqjen e vendit dhe institucionet e qeverisjes. Kjo është kryesisht në përgjigje të rritjes dhe zhvillimit të shpejtë që Emiratet e Bashkuara Arabe kanë përjetuar nën udhëzimin e tyre në dekadat e fundit.

Historia dhe trashëgimia e Emiratet e Bashkuara Arabe

Njeriu ka pushtuar tokën e njohur tani si Emiratet e Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe) për qindra mijëra vjet dhe, me të vërtetë, zona mund të ketë luajtur një rol të rëndësishëm në shpërnguljen e njeriut të hershëm nga Afrika në Azi. Me kalimin e kohës mjedisi ndryshoi ndjeshëm. Rreth 7500 vjet më parë, klima ishte relativisht mirëdashëse dhe ka prova domethënëse të okupimit njerëzor, por me përafërsisht 3000 pes kushtet ishin bërë shumë më të thata, me rezultatin që bujqësia ishte e kufizuar kryesisht në bashkësi të fortifikuara të oazeve.

Tregtimi i mallrave u krijua që në një fazë të hershme dhe bakri u transportua nga Malet e Haxharit në qendrat urbane në veri qysh në 3000 para Krishtit, nga ku eksportohej në Mesopotami. Rrugët e karvanit të deveve përmes rajonit nga veriu në jug gjithashtu siguruan një rrugë alternative për në Indi. Porte të tilla si Julfar (Ra's al-Khaimah) përfundimisht u bënë entreports lulëzuar, falë kryesisht tregtisë së pearling.

Në shekullin XVI, ardhja e Portugezëve në Gjirin shkaktoi përçarje të mëdha për portet bregdetare lindore si Dibba, Bidiyah, Khor Fakkan dhe Kalba. Megjithatë, me fillimin e shekullit XIX, një fis lokal, Qawaisim, kishte ndërtuar një flotë me mbi gjashtëdhjetë anije të mëdha dhe gati marinarë 20,000 - mjaftueshëm për të provokuar një ofensivë britanike për të kontrolluar rrugët e tregtisë detare midis Gjirit dhe Indisë.

Emiratet e Bashkuara Arabe - Udhëzues për Mërgimtarët
Burim Souks e Dubai i Vjetër

Deri në 1790-të e hershme, qyteti i Abu Dhabi ishte bërë një qendër aq e rëndësishme pearling sa udhëheqësi i fiseve Bani Yas, sheiku i Al Bu Falah (pasardhësit e të cilit, Al Nahyan, janë sundimtarët e tanishëm të Abu Dhabi), u zhvendos atje nga Oasis Liwa, disa kilometra 150 në jug-perëndim. Disa dekada më vonë, anëtarët e Al Bu Falasah, një tjetër degë e Bani Yas, u vendosën pranë rrëmujës në Dubai, ku ata vazhdojnë të sundojnë edhe sot si familja Al Maktoum.

Peshkimi me perla vazhdoi të lulëzonte, por përfundimisht Lufta e Parë Botërore, depresioni ekonomik i 1930s dhe shpikja japoneze e perlës së kulturuar bëri që tregtia të binte - me një ndikim shkatërrues në ekonominë e rajonit.

Megjithatë, me 1950, erdhi zbulimi i naftës, dhe në 6 Gusht 1966, Lartësia e Tij (HH) Shejh Zayed bin Sulltan Al Nahyan u bë Sunduesi i Abu Dhabi. Kështu filloi një periudhë e planifikimit dhe zhvillimit intensiv, me anë të së cilës Abu Dhabi, dhe përfundimisht i gjithë Emiratet e Bashkuara Arabe, filluan të kapen me pjesën tjetër të botës për sa i përket modernizimit dhe forcës ekonomike. Më 2 Dhjetor 1971, u themelua zyrtarisht një federatë kushtetuese e gjashtë shteteve të njohura si Emiratet e Bashkuara Arabe. Kjo përbëhej nga Abu Dabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Kaiwain dhe Fujairah. Sheik Zayed u zgjodh si President dhe HH Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum, Sunduesi i Dubai, si Zëvendës President. Emiri i shtatë, Ra-al-Khaimah, u bashkua me Federatën në 1972.

Nuk ka dyshim se prosperiteti, harmonia dhe zhvillimi modern që sot karakterizojnë Emiratet e Bashkuara Arabe janë, në një masë shumë të madhe, për shkak të rolit formues të luajtur nga baballarët themelues të rajonit. Në 2004, Shejh Zayed u pasua si President i Emiratet e Bashkuara Arabe dhe si Sundues i Abu Dhabi nga djali i tij i madh, HH Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Parimet dhe filozofia që ai solli në qeveri, megjithatë, mbeten në zemër të Federatës dhe politikave të saj sot. Pas vdekjes së vëllait të tij, Shejh Maktoum, në 2006, HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Sunduesi i Dubai, u zgjodh si Nënkryetar dhe Kryeministër i Emirateve të Bashkuara.

Burimi: UAE2010 Yearbook - Këshilli Kombëtar i Mediave i Emirateve të Bashkuara Arabe

Politikë e jashtme

Udhëheqja politike e Emiratet e Bashkuara Arabe operon brenda kornizës së gjerë të politikës së jashtme që u krijua nga Presidenti themelues i Federatës, HH Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan. Kjo qasje thekson diplomacinë, negociatat dhe dhembshurinë. Emiratet e Bashkuara Arabe janë të ndërgjegjshëm për angazhimin e saj ndaj fqinjëve dhe komunitetit ndërkombëtar në lidhje me paqen, stabilitetin dhe sigurinë për të gjithë. Për të arritur këto qëllime, ajo ka promovuar me qëllim ura, partneritete dhe dialog. Duke u mbështetur në këto mjete të angazhimit i ka lejuar qeverisë të ndjekë lidhje efektive, të ekuilibruar dhe të gjerë me bashkësinë ndërkombëtare.

Një parim udhëheqës i politikës së jashtme të Emirateve të Bashkuara Arabe është besimi në nevojën për drejtësi në marrëdhëniet ndërkombëtare midis shteteve, duke përfshirë domosdoshmërinë e respektimit të parimit të mosndërhyrjes në punët sovrane të kombeve të tjera. Emiratet e Bashkuara Arabe gjithashtu janë të përkushtuara për zgjidhjen paqësore të mosmarrëveshjeve dhe mbështesin institucionet ndërkombëtare për të forcuar rregullin e ligjit ndërkombëtar dhe zbatimin e konventave dhe traktateve.

Politikat rajonale

Një nga karakteristikat kryesore të politikës së jashtme të Emiratet e Bashkuara Arabe ka qenë zhvillimi i lidhjeve më të ngushta me fqinjët e saj në Gadishullin Arabik përmes Këshillit të Gjashtë anëtarëve të Bashkëpunimit të Gjirit (GCC). Gjatë 2009, zhvillimet në Palestinë, Irak, Iran, Jemen, Afganistan dhe Pakistan dhe iniciativat e kërkuara për t'u marrë me ta formuan thelbin e dialogut në Emiratet e Bashkuara Arabe me liderët botërorë. Emiratet e Bashkuara Arabe i janë kushtuar paqes, sigurisë dhe stabilitetit në rajonin arab, si dhe normalizimin e marrëdhënieve midis të gjitha vendeve, dhe një zgjidhje të drejtë dhe të qëndrueshme për konfliktin e Lindjes së Mesme. Beson se paqja nuk mund të arrihet ndërsa okupimi izraelit i Palestinës dhe territoreve të tjera arabe vazhdon. Ajo mbështet një fund të okupimit izraelit dhe krijimin e një shteti të pavarur Palestinez, me Jeruzalemin Lindor si kryeqytetin e tij, brenda kontekstit të një marrëveshje të bazuar në Nismën Arabe për Paqen.

Emiratet e Bashkuara Arabe vazhdimisht kanë kërkuar veprime ndërkombëtare për të ngrirë ndërtimin e vendbanimeve hebraike në Bregun Perëndimor dhe Jeruzalemin në një përpjekje për të ringjallur procesin e paqes në Lindjen e Mesme. Ndërkohë, ajo ka dënuar agresionin izraelit në Gaza dhe ka shprehur solidaritet me palestinezët e prekur nga lufta. Emiratet e Bashkuara Arabe u kanë ofruar ndihmë për palestinezët mbi miliardë Dh11 (US $ 3bn), përfshirë fondet e zhvillimit për projektet e infrastrukturës, strehimit, spitalit dhe shkollës. Përveç kësaj, vendi dhuroi milion Dh638.5 (US $ 174mn) për rindërtimin në Gaza.

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë qenë një mbështetëse aktive e qeverisë së Irakut dhe ka kërkuar respekt për integritetin territorial të Irakut, sovranitetin dhe pavarësinë e tij. Federata ka një nga disa ambasadat arabe funksionale dhe ambasadoren rezidente në Bagdad, dhe ka anuluar borxhet me vlerë rreth Dh25.69 miliardë dollarë (US 7bn) për të mbështetur përpjekjet e rindërtimit të Irakut. Megjithë një mosmarrëveshje të gjatë me Iranin për çështjen e tre ishujve të okupuar të Emirateve të Bashkuara Arabe dhe shqetësimeve për programin bërthamor të Iranit, Emiratet e Bashkuara Arabe kanë mbajtur të hapura të gjitha kanalet e angazhimit konstruktiv që mund të rezultojnë në një mekanizëm për ndërtimin e besimit dhe një zgjidhje paqësore të të gjitha çështje të pazgjidhura. Federata vazhdon të kontribuojë në mënyrë konstruktive në përpjekjet ndërkombëtare që synojnë stabilizimin e Afganistanit dhe mbështetjen e përpjekjes së saj për të rivendosur sigurinë. Ajo siguroi ndihmë humanitare dhe zhvillimi midis 550 US $ në ndihmë humanitare dhe zhvillimi midis 2002 dhe 2008 dhe është i vetmi vend arab që kryen veprimtari humanitare në terren në Afganistan.

Komuniteti Global

Përtej vetë rajonit, politika e jashtme e Emiratet e Bashkuara Arabe vazhdon të përshtatet për të akomoduar ndryshime evolucionare në bashkësinë globale. Si pjesë e qasjes së tij pragmatike, po ndërton marrëdhënie bilaterale dhe multilaterale me të dy vendet e industrializuara dhe ato në zhvillim ndërsa forcon lidhjet me aleatët e saj tradicionalë në Perëndim. Një aspekt i rëndësishëm i politikës së jashtme të Emirateve të Bashkuara Arabe vendos theks të madh në ushqimin e një zgjerimi të lidhjeve tregtare dhe investuese me vendet dhe institucionet e tjera në të gjithë botën. Pozicioni i zhvillimit të shpejtë të Federatës si një qendër financiare për rajonin e Lindjes së Mesme ka forcuar dhe forcuar më tej pozicionin e tij si anëtar i bashkësisë globale.

Për shkak se Azia e mposhti krizën e fundit ekonomike më të suksesshme se pjesët e tjera të botës, kishte indikacione të bollshme që disa nga vendet kryesore aziatike do të luanin një rol më me ndikim në botë politikë. Duke thithur këtë zhvendosje dhe duke reflektuar dëshirën për të konsoliduar më tej lidhjet, lidershipi i Emiratet e Bashkuara Arabe vazhdoi të zhvillojë marrëdhëniet e tij me një numër vendesh të Azisë, përfshirë Kinën dhe Indinë. Një sukses i madh diplomatik gjatë 2009, i cili pasqyroi gjithashtu statusin e tij ndërkombëtar në rritje, erdhi kur Abu Dhabi u zgjodh për të pritur selinë e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë së Rinovueshme (IRENA).

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë botuar një dokument politikash për energjinë bërthamore për civilët, duke theksuar politikat e saj transparente dhe gatishmërinë për t'u përmbajtur të gjitha masave të lidhura me sigurinë dhe sigurinë. Ndërkohë, Bordi i Guvernatorëve i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike miratoi ratifikimin e Emirateve të Bashkuara Arabe për masat shtesë të inspektimit bërthamor të njohur si Protokolli shtesë, i cili siguron përkushtimin ndaj Traktatit të Mospërhapjes Bërthamore. Një fushë tjetër kyçe e bashkëpunimit në Emiratet e Bashkuara Arabe ka qenë në luftën globale kundër terrorizmit, përfshirë terrorin e sponsorizuar nga shteti.

Ndihma e Huaj

Përkundër ndikimit të krizës financiare dhe ekonomike në ekonomitë dhe projektet e zhvillimit të rajonit, Emiratet e Bashkuara Arabe vazhduan programet e tij humanitare, ndihmëse dhe ndihmëse për zhvillim në shumë vende. Përpjekjet e saj në këtë drejtim u pranuan nga Sekretari i Përgjithshëm i KB Ban Ki-mun, i cili vlerësoi qëndrimin e saj humanitar dhe punën në zbutjen e vuajtjeve të njerëzve në pjesë të ndryshme të botës gjatë fatkeqësive natyrore dhe konflikteve njerëzore.

Ndihmimet kanalizohen përmes një numri organizatash kryesore, siç është Fondi Abu Dhabi për Zhvillim i cili, gjatë 2009, mbështeti projekte në Marok, Burkina Faso, Tanzania, Bangladesh, Palestinë, Benin, Jemen, Afganistan, Sudan, Eritrea dhe të tjerë; Autoriteti i Gjysmëhënës së Kuqe (një nga dhjetë organizatat anëtare të larta të Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq), aktivitetet më efektive të të cilit përfshijnë sigurimin e ujit të pijshëm në vendet e goditura nga thatësira dhe shkretëtira, pajisja e spitaleve në zona të largëta të vendeve të privivilizuara, dhe është u përqëndrua kryesisht në edukimin e fëmijëve në vendet e varfra. Përveç kësaj, Noor Dubai, një iniciativë bamirëse ndërkombëtare për parandalimin dhe trajtimin e verbërisë dhe shikimit të ulët, bashkëpunon me Organizatën Botërore të Shëndetit dhe Agjencinë Ndërkombëtare për Parandalimin e Verbërësisë. Vitet e fundit, theksi ka qenë në ndihmën humanitare për ata që preken nga fatkeqësia natyrore ose konflikti dhe varfëria.

Në përgjithësi, gjatë tre dekadave të fundit tre dhe një e gjysmë Emiratet e Bashkuara Arabe kanë kontribuar më shumë se Dh255 miliardë dollarë (US $ 69.4 bn), në kredi, grante dhe ndihmë ofrohet mbi bazën qeveri-qeveri, Federata është gjithashtu kontribues i madh për agjensitë ndërkombëtare, duke i bërë të disponueshme miliardë Dh100 (US $ 27 bn) përmes Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore. Zyra e Koordinimit të Ndihmës së Jashtme të Emiratet e Bashkuara Arabe, e ngritur në bashkëpunim me Zyrën e KB për Koordinimin e Humanështjeve Humanitare, është një forum i krijuar kohët e fundit që do të bëjë që Federata të përfshihet më shumë në ndihmë në një nivel multilateral, sesa të përqendrohet në mbështetje përmes tradicionale dypalëshe do të thotë.

Burimi: UAE2010 Yearbook - Këshilli Kombëtar i Mediave i Emirateve të Bashkuara Arabe

Ekonomi

Përkundër faktit se Emiratet e Bashkuara Arabe tani janë në një trajektore të qëndrueshme të rimëkëmbjes, ajo u ndikua dukshëm nga kriza e fundit ekonomike globale. Pavarësisht një jastëk fillestar të krijuar nga çmimet e larta të naftës, Federata u prek përfundimisht nga thellimi i rënies globale që çoi në një rënie të kërkesës për naftë, duke zvarritur çmimet në më pak se një e treta e pikut të tyre të korrikut 2008. Kthimi i një fluksi të madh të kapitalit privat çoi në një rënie të mprehtë në indekset e tregut të aksioneve. Për më tepër, një rënie në sektorët e ndërtimit dhe pronave, shtresa kryesore e zgjerimit ekonomik të Emiratet e Bashkuara Arabe, do të thoshte që rritja në 2009 ishte rënë ndjeshëm nga vitet e kaluara. Në tetor 2009, Ministria e Ekonomisë parashikoi rritje prej vetëm 1.3 përqind për vitin.

Shifrat për 2009 ishin në kontrast të theksuar me ato për 2008, kur rritja në produktin e brendshëm bruto të Emiratet e Bashkuara Arabe (PBB) arriti në 7.4 për qind. Rritja e këtij sektori ishte sektori i naftës dhe gazit, i cili u zgjerua me 35.6 për qind, kryesisht për shkak të rritjes së çmimeve të naftës. Sektorë të tjerë të rritjes së fortë në 2008 përfshinin industrinë e ndërtimit (26.1 për qind), industritë e prodhimit (17.2 për qind), sektorin financiar (15.9 për qind), shërbimet e tregtisë me pakicë me shumicë dhe riparimet (18.7 për qind), dhe restorantin dhe tregtia e hoteleve (15.1 për qind).

Tregti

Në 2008, bilanci tregtar i Emiratet e Bashkuara Arabe u rrit me 35.3 për qind, nga Dh170.85 miliardë (US $ 46.5 bn) në 2007 deri në Dh231.09 miliardë (62.9 dollarë amerikanë), për shkak kryesisht të një rritje 33.9 për qind në vlerën e eksporteve dhe ri-eksporteve dhe një rritje 39.7 për qind në vlerën e eksporteve të naftës, shoqëruar me një rritje 37.1 për qind në vlerën e eksporteve të gazit. Zonat e tregtisë së lirë panë një rritje të eksporteve 16.4 për qind, e cila arriti në 97.46 miliardë Dh26.6 (US US $ 2008). Ndërkohë, rieksportet arritën në miliardë Dh 345.78 (US $ 94.2 bn); një rritje prej 33.4 për qind. Rritja e kërkesës së brendshme për shkak të rritjes së niveleve të popullsisë dhe të ardhurave, së bashku me një rritje pozitive në tregtinë e rieksportit, ndihmuan që shtimi i vlerës së importeve të rritet me 33.4 për qind për të arritur në miliardë Dh735.70 (US $ 200.4 bn).

Inflacion

Inflacioni në njëmbëdhjetë muajt e parë të 2009 qëndroi në 1.7 për qind-rënie të konsiderueshme nga vitet e kaluara. Lowermimet e ulëta të banesave dhe kostot e ushqimit kontribuan në presione deflacioniste në ekonomi. Në 2008, inflacioni qëndroi në 10.8 për qind, pasi të ardhurat e konsiderueshme nga çmimet më të larta të naftës nxitën rritjen ekonomike, duke krijuar mungesa të pasurive dhe shërbimeve. Në të njëjtën kohë, dollari më i dobët amerikan dhe çmimet më të larta globale të ushqimeve i bënë importet më të shtrenjta. Politika e deklaruar e Bankës Qendrore të Emiratet e Bashkuara Arabe ka qenë mbajtja e normave zyrtare të interesit në nivele të ulëta në mënyrë që të ringjallë rritjen ekonomike.

Industria dhe Diversifikimi

Sektorët jo-hidrokarbure përbëjnë 63 përqind të PBB-së në 2008, megjithë çmimet e larta të naftës dhe gazit, duke kontribuar me trilion Dh 2.16 (US $ 590 bn) në ekonomi. Emiratet e Bashkuara Arabe shpresojnë të zvogëlojnë kontributin e sektorit të hidrokarbureve në afërsisht 20 përqind në dhjetë vitet e ardhshme në 15 duke promovuar rritjen diku tjetër në ekonomi. Prodhimi dhe industria vazhdojnë të jenë komponentë të rëndësishëm të ambicieve të Federatës për transformimin ekonomik, duke u mbështetur në sektorë të tillë tashmë të lulëzuar si shkrirja e aluminit, qeramika dhe farmaceutika.

Në 2009, Abu Dhabi zbuloi Vizionin e tij Ekonomik 2030, duke përcaktuar një hartë rrugore për një diversifikim më të madh ekonomik. Kompania për Zhvillim Mubadala, krahu strategjik i investimeve të qeverisë Abu Dhabi, është duke paguar një rol të madh në zhvillimin industrial të rajonit, përfshirë projektet në aerostrukturë (komponentët e aeroplanit të aeroplanit) prodhim, financa tregtare, energji dhe kohë të lirë. Abu Dhabi po përqendrohet gjithashtu në burimet e rinovueshme të energjisë dhe ndërmarrja e ardhshme e energjisë në pronësi Masdar është një pjesë kryesore e kësaj strategjie. Masdar City, i cili kompania e përshkruan si 'qytetin e parë të mbeturinave neutrale të karbonit në botë dhe selinë e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë së Rinovueshme (IRENA)', përfundimisht do të strehojë banorët e 40,000 dhe udhëtarët e përditshëm 50,000 që punojnë në disa firma të energjisë së gjelbër 1500. Masdar gjithashtu po investon shumë në teknologjinë në rritje të shpejtë të paneleve të energjisë diellore me film të hollë, i cili përfshin ndërtimin e një fabrike në Abu Dhabi të aftë për të prodhuar panele të mjaftueshme çdo vit për të prodhuar megavata 130

Dubai, ndërsa ristrukturon disa prej kompanive të mëdha të mbështetura nga shteti, po vazhdon të ndërtojë mbi forcat e tij të konsiderueshme në industri, turizëm dhe tregti. Sharjah po vazhdon gjithashtu me planet për zhvillimin industrial, dhe Autoriteti i Investimeve al-Khaimah i Ra (RAKIA) po planifikon të nisë një koncept të zonave të industrisë me temë për të krijuar grupe të objekteve prodhuese. Fujairah po krijon një zonë virtuale të lirë, e para në Emiratet e Bashkuara Arabe, e cila do t'i lejojë kompanitë me pronësi ndërkombëtare të bëjnë biznes për më pak se ajo e ngarkuar nga zonat e krijuara të lira. Për më tepër, qeveria e Emiratet e Bashkuara Arabe është në fazat e fundit të përgatitjes së një ligji industrial që gjithashtu pritet të inkurajojë krijimin e industrive kombëtare.

Pasuri të paluajtshme

Disa projekte të mëdha u përfunduan në 2009, një nga ishujt më mbresëlënës që ishte ishulli Yas, një vendpushimi për kohën e lirë në Abu Dhabi dhe shtëpia e qarkut Yas Marina, i cili priti Grand Prix në Formula Një në nëntor 2009. Skemat kryesore të infrastrukturës atje ku përfunduan, përfshirë miliardën Dh28 (US $ 7.62 bn) Dubai Metro, sistemi i transportit pa shofer që përfshin zemrën e emirateve; Ura e Sheik Khalifa, që lidh ishullin Abu Dhabi me Saadiyat dhe ishullin Yas; dhe Monorail Palm Jumeriah. Ndërtesa më e lartë në botë; Burj Khalifa në Dubai, u hap gjatë javës së parë të 2010.

turizëm

Turizmi është një sektor i rëndësishëm i rritjes për të gjithë ekonominë e Emiratet e Bashkuara Arabe. Abu Dhabi dhe Dubai kanë kaluar të dyja ushtrimet për reklamim, duke u përqëndruar në hotele me cilësi të lartë dhe vendpushime të kohës së lirë. Nga vendpushimi ishull tropikal i Sir Bani Yas në Abu Dhabi perëndimor, kolonat e shkretëtirës së Qasr al-Sarabit, në Owa Liwa, dhe Al Maha dhe Bab al-Shams në Dubai deri në vendpushimet bregdetare të mirëfillta të Fujairah, Ra's al Khaimah dhe Ajman, Emiratet e Bashkuara Arabe ofron lehtësira të shkëlqyera në disa vende të largëta dhe të bukura. Projektet e flamurit si Emiratet Palace Hotel, Burj al-Arab, Madinat Jumeirah dhe Bruj Khalifa kanë ndihmuar në ngritjen e profilit të vendit, me rezultatin që Federata ka shumë për të ofruar madje edhe më të kërkuarit e miqve. Mbi 11.2 milion vizitorë pritet në 2010, duke mbështetur suksesin e përpjekjeve të Emiratet e Bashkuara Arabe për të rritur investimet në industrinë e mikpritjes.

Lehtësia e të bërit biznes

Në 2009, Emiratet e Bashkuara Arabe u ngjitën në katërmbëdhjetë vende në raportin 'Të bërit biznes' të përpiluar nga Banka Botërore dhe Korporata Ndërkombëtare e Financave e saj. Raporti i njohur ndërkombëtarisht vlerëson vendet se sa e lehtë është për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme të kryejnë biznes. Federata u ngrit në pozicionin e tridhjetë e treta në renditjen globale për reformën rregullatore, pjesërisht si rezultat i vendimit të qeverisë për shfuqizimin e një kërkese minimale kapitale Dh150,00 (US 40,871 US) për disa biznese fillestare.

Dy arsye të tjera kryesore për ngritjen e Emirateve të Bashkuara Arabe ishte një rregullim i procesit të përfshirë në marrjen e lejeve të ndërtimit dhe përmirësimin e kapacitetit në Dubai portet.

Investimi i Jashtëm

Investimet në tregjet e huaja kanë qenë prej kohësh integrale në lëvizjen strategjike të Emirateve të Bashkuara Arabe për të krijuar një rrjet sigurie për brezat e ardhshëm, konkretisht ata që një ditë përballen me perspektivën e rezervave të hidratuara të hidrokarbureve. Ndër organet kryesore të investimeve ndërkombëtare në Emiratet janë: Autoriteti i Investimeve Abu Dhabi, Këshilli i Investimeve Abu Dhabi, Invest AD, Korporata e investimeve të Dubai, Dubai Holding, Grupi i Operimeve Tregtare që mbajnë Dubai (duke përfshirë Dubai Properties Group, Sama Dubai, Tatweer, etj.) Dhe Duabi Holding Group Investment), dhe Dubai World. Për më tepër, Mubadala, Kompania Kombëtare e Energjisë Abu Dhabi (Taqa) dhe Nafta Ndërkombëtare Kompania e Investimeve (IPIC) ndjek zhvillimin e energjisë jashtë vendit.

Sektori Financiar

Hapat e ndërmarrë nga institucionet federale në 2008 për të rikthyer besimin në sistemin financiar, duke përfshirë edhe objektin e Bankës Qendrore të Emiratet e Bashkuara Arabe Dh50 (US $ 13.6 bn) për të mbështetur huadhënësit lokalë, dhe Ministrinë e Financave të Emirateve të Bashkuara të Amerikës Dh70 miliardë (US $ 19 bn) likuiditetin skema mbështetëse, u krijuan për të rindërtuar huadhënien, bursat e aksioneve dhe për të dhënë një nxitje të aktivitetit ekonomik. Në 2008, Qeveria Federale njoftoi gjithashtu se do të arrijë deri në miliardë Dh120 (US $ 32.7 bn) në dispozicion të bankave në të gjithë vendin në bazë të disa programeve të huazimit, dhe të garantojë depozitat dhe huadhënien ndërbankare për tre vjet.

Në shkurt 2009, Departamenti i Financave Abu Dhabi injektoi Dh16 miliardë dollarë (US $ 4.35 bn) në pesë nga bankat më të mëdha të Emiratit. Këto masa ndihmuan për të vendosur bilancet në banka, megjithëse fitimet e bankës ranë në tremujorin e parë, dhe u krijua një komitet financiar urgjent nga Ministria e Ekonomisë për të konsideruar veprime të mëtejshme për të mbështetur huadhënësit.

Gjatë këtij viti, bankat raportuan një rritje të paragrafëve dhe pagesa të humbura për kreditë tregtare dhe të konsumatorit. Si rezultat, bankat e listuara të Emirateve të Bashkuara Arabe morën një qasje të kujdesshme duke raportuar provizione më të larta se zakonisht për kreditë e këqija. Për të ndihmuar në sigurimin e kapitalit shtesë në sistemin bankar, Banka Qendrore udhëzoi huadhënësit që nga 2010 ata duhet të respektojnë rregullat e Bazel II për përshtatshmërinë e kapitalit për bankat dhe t'i kushtojnë më shumë vëmendje kontrollit dhe menaxhimit të rrezikut. Qeveria njoftoi gjithashtu planet për bashkimin e dy huadhënësve më të mëdhenj të hipotekave të Emirateve, Amlak dhe Tamweel. Kjo konsiderohet thelbësore për një rikuperim në tregun e banesave.

Shlyerja e kredive të marra nga tregu nga konglomeratet në pronësi të qeverisë ishte gjithashtu një fokus aktiviteti në 2009. Në shkurt 2009, Qeveria e Dubait shiti Dh36.7 miliardë dollarë (US $ 10 bn) në bono të Bankës Qendrore për të ndihmuar kompanitë në kontrollin e saj të bëjnë pagesa borxhi dhe të paguajnë kontraktorët. Për të mbikëqyrur shpërndarjen e këtyre fondeve, Fondi i Ndihmës Financiare në Dubai u krijua në korrik 2009. Në 25 Nëntor 2009, Qeveria Dubai njoftoi se kishte rreshtuar miliona Dh18.4 (US $ 5 bn) në financim nga Banka Kombëtare Abu Dhabi dhe Al Hilal Bank, të dyja kontrollohen nga një nga fondet më të mëdha të pasurisë sovrane të Abu Dhabi, Këshilli i Investimeve në Abu Dhabi. Dubai gjithashtu menaxhoi me sukses një numër borxhesh të mëdha në 2009, duke përfshirë një rifinancim të një miliardi Dh12.47 (US $ 3.4 bn) të borxhit të operatorit të këmbimit Borse Dubai në shkurt, dhe shlyerjen e një miliardi Dh3.67 (US $ 1 bn) Autoriteti i Aviacionit Civil Dubai Lidhja islame në nëntor.

Tregjet e aksioneve

Aksionet e listuara në Tregun Financiar të Dubai përfunduan vitin deri në 10.2 përqind, por ishin akoma më shumë se 70 përqind për qind nga nivelet më të larta të vitit të kaluar. Aksionet në bursën e letrave me vlerë të Abu Dhabi u rritën me 14.7 për qind në 2009, por ishin akoma më poshtë 46 për qind nga nivelet e 2008.

Vaj dhe gaz

Me një pjesë të masës së tokës të disa prej fqinjëve të saj të Gjirit, Emiratet e Bashkuara Arabe janë megjithatë eksportuesi i katërt më i madh i rajonit të naftës së papërpunuar, pas Arabia Saudite, Irani dhe Iraku.

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë rezervat e gjashta më të mëdha të provuara në botë të naftës së papërpunuar konvencionale dhe rezervat e shtata më të mëdha të provuara të gazit natyror. Megjithëse vetëm prodhuesi i nëntë më i madh në botë i naftës, ai është eksportuesi i pestë më i madh i naftës neto, me vetëm Rusia dhe Arabia Saudite që eksportojnë ndjeshëm më shumë. Eksportet e papërpunuara të tij afrohen nga afër me Iranin dhe Kuvajtin, të cilat kanë të gjitha rezervat më të mëdha.

Në 2009, për shkak të respektimit shembullor të shkurtimeve të prodhimit rekord të premtuar nga Organizata e Vendeve eksportuese të naftës (OPEC) për të stabilizuar tregjet e naftës, prodhimi i naftës i Emirateve të Bashkuara Arabe ra në rreth 2.3 milion fuçi në ditë (bpd) nga 2.9 milion në 2008. Prodhimi i gazit ishte afërsisht 7 miliardë metra kub standarde në ditë. Emiratet e Bashkuara Arabe po ecin përpara me planet për të zgjeruar kapacitetin e prodhimit të naftës dhe gazit, por ai ka zgjeruar afatin kohor për zhvillimin e naftës duke i dhënë përparësi më të lartë projekteve të gazit.

Në fillim të 2009, rezervat e provuara të gazit të Federatës qëndruan në trilionë metra kub 227.1 - gaz i mjaftueshëm për më shumë se vjet furnizim 130 me ritmet e fundit të prodhimit. Ndër të tjera, kjo do të thotë se mungesa e gazit të Emirateve nuk është për shkak të mungesës së rezervave të gazit, por zhvillimit të pamjaftueshëm, megjithëse shumë prej rezervave të gazit janë të një lloji që është i kushtueshëm dhe i vështirë për tu prodhuar. Abu Dhabi është thelbësor në rritjen e kapacitetit të përgjithshëm të prodhimit të naftës dhe gazit të Emiratet e Bashkuara Arabe, sepse përmban rreth 94 përqind të rezervave të naftës së Federatës dhe më shumë se 90 përqind të rezervave të tij të gazit. Po zgjeron kapacitetin si për prodhimin e naftës ashtu edhe për prodhimin e gazit.

Ndërkohë, prodhimi i naftës në Dubai, i cili dikur llogaritte rreth gjysmën e PBB-së së emirateve, ka rënë ndjeshëm nga kulmi i tij 1991 i 410,000 ppd; nga 2007 ajo kishte rënë në bmd 80,000. Ndërsa vazhdon të pompojë gaz nga fushat në det të hapur, Dubai gjithashtu konsumon më shumë karburant sesa prodhon, dhe kjo varet gjithnjë e më shumë nga importet për të krijuar diferencën. Emirati blen tashmë disa qindra milion metra kub gaz në ditë nga Dolphin Energy, një kompani Abu Dhabi që importon gaz me gaz tubacion nga Katar.

Katër nga pesë emiratet e mbetura të Emirateve të Bashkuara Arabe gjithashtu kanë sasi të vogla të prodhimit të naftës dhe gazit; Fujairah nuk prodhon naftë ose gaz, megjithëse një program i eksplorimit në det po zhvillohet aktualisht. Sidoqoftë, porti i dytë më i madh në botë bunkering ndodhet në bregdetin e tij. Porti i Fujairah, në Detin Arabik, trajton rreth 1 milion ton në muaj karburant transporti detar dhe produkte të tjerë të naftës. Ardhja në 2008 e importeve të gazit përmes tubacionit Dolphin Energy nga Katar ka lehtësuar zhvillimin e energjisë dhe ujit në emirat dhe stimuloi industrinë lokale.

IPIC, në pronësi të qeverisë së Abu Dhabi, po ndërton një tubacion strategjik të naftës së papërpunuar për të furnizuar deri në 150,000 bpd të naftës nga fushat në det të Abu Dhabi në një terminal të ri eksporti në Fujairah. Projekti synon të sigurojë një rrugë eksporti për naftën e papërpunuar Abu Dhabi anashkalon pikën detare të Gjirit në ngushticën e Hormuzit. Isshtë planifikuar për përfundim në 2010, me dërgesën e parë të naftës nga Fujairah që pritet në fillim të 2011. IPIC po zhvillon gjithashtu një rafinerinë e naftës dhe objektet e ruajtjes në portin e Fujairah.

Burimi: UAE2010 Yearbook - Këshilli Kombëtar i Mediave i Emirateve të Bashkuara Arabe

energji

Me gati 10 përqind të furnizimit të përgjithshëm botëror të rezervave të naftës së papërpunuar të provuar dhe rezervat e pesta më të mëdha në botë të gazit natyror, Emiratet e Bashkuara Arabe është një partner kritik dhe furnizues i përgjegjshëm në tregjet globale të energjisë. Ndërsa shtresa kryesore e ekonomisë, eksportet e naftës tani përbëjnë vetëm rreth 30 përqind të totalit të produktit të brendshëm bruto, si rezultat i politikave agresive qeveritare të dizajnuara për të diversifikuar ekonominë e Emiratet e Bashkuara Arabe.

Emiratet e Bashkuara Arabe gjithashtu po ndjekin programe themelore të energjisë së rinovueshme dhe efikasitet të energjisë. Në 2005 Emiratet e Bashkuara Arabe ratifikuan Protokollin e Kiotos në Konventën e KB për Ndryshimin e Klimës, duke u bërë një nga vendet e para të mëdha prodhuese të naftës që e bëri këtë. Abu Dhabi gjithashtu ka krijuar një nga nismat më të gjithanshme në botë të rinovueshme dhe alternative të energjisë.

Nafta dhe gazi natyror

Do Emirate kontrollon prodhimin e vet të naftës dhe zhvillimin e burimeve. Abu Dhabi mban më shumë se 90 përqind të burimeve të naftës të Emiratet e Bashkuara Arabe, ose rreth 92.2 miliardë fuçi. Dubai përmban një fuçi të llogaritur 4 miliardë, e ndjekur nga Sharjah dhe Ras al-Khaimah me miliardë 1.5 dhe 100 milion fuçi nafte, respektivisht.

Abu Dhabi ka një histori për të mirëpritur investimet e sektorit privat në sektorin e tij të sipërme të eksplorimit të naftës dhe gazit dhe prodhimit. Në të vërtetë, Abu Dhabi ishte i vetmi anëtar i OPEC që nuk shtetëzoi zotërimet e investitorëve të huaj gjatë valës së shtetëzimit që përfshiu industrinë globale të naftës dhe gazit në mesin e 1970, dhe ajo vazhdon të përfitojë nga nivele të larta të investimeve të sektorit privat. Sot kompanitë ndërkombëtare të naftës nga Shtetet e Bashkuara, Japonia, Franca, Britania dhe vendet e tjera vazhdojnë të mbajnë aksione të kapitalit të kombinuar midis 40 dhe 100 përqind në lëshimet e mëdha të naftës Abu Dhabi.

Emiratet e Bashkuara Arabe eksportojnë 60 përqind të naftës së saj të papërpunuar në Japoni, duke e bërë atë klientin më të madh të Emiratet e Bashkuara Arabe. Eksportet e gazit janë pothuajse tërësisht në Japoni, blerësi më i madh në botë i gazit të lëngshëm, me Emiratet e Bashkuara Arabe që furnizojnë pothuajse një të tetën e të gjitha kërkesave të Japonisë.

Për shkak të realiteteve gjeografike që ndikojnë në kostot e transportit, Emiratet e Bashkuara Arabe eksportojnë sasi minimale të naftës dhe gazit në Shtetet e Bashkuara. Sidoqoftë, Emiratet e Bashkuara Arabe janë një furnizues i rëndësishëm i naftës dhe gazit në tregun ndërkombëtar dhe i dyti vetëm për Arabinë Saudite për sa i përket kapacitetit të prodhimit të naftës rezervë. Për më tepër, planet agresive të Emiratet e Bashkuara Arabe për të zgjeruar kapacitetin e prodhimit do të kontribuojnë ndjeshëm në kompensimin e rritjes së ardhshme, të nxitur nga kërkesa e çmimit të naftës së papërpunuar.

Projekti i Delfinit, i cili importon gaz natyror me tubacionin nga Katar në Emiratet e Bashkuara Arabe, ishte marrëveshja e parë e madhe ndërkufitare e energjisë midis vendeve të Gjirit. Projekti do të çlirojë gazin e Abu Dhabi për rikuperimin dhe eksportin e naftës së papërpunuar. Petroleum Occidental i Shteteve të Bashkuara dhe Totali i Francës secili ka një kapital të aksioneve 24.5 për qind në projekt, ndërsa Qeveria e Abu Dhabi mban pjesën e mbetur 51 përqind. Dorëzimet e para tregtare të gazit natyror Katar filluan në verën e 2007 dhe do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit 30 të marrëveshjes së zhvillimit dhe ndarjes së prodhimit të nënshkruar me Qeverinë e Katarit.

Sigurimi i dërgesave të naftës

Në përpjekje për të rritur sigurinë e furnizimit, qeveritë e Gjirit janë duke studiuar zhvillimin e tubacioneve të naftës që do të anashkalonin ngushticën e Hormuzit. Rreth dy të pestat e naftës së tregtuar në botë aktualisht transportohen nga cisterna përmes këtij kalimi të gjerë 34.

Nëse ndërtohen, tubacionet mund të lëvizin sa më shumë 6.5 milion fuçi nafte në ditë ose rreth 40 përqind të sasisë që dërgohet aktualisht përmes ngushticës. Ndërtimi i një tubacioni të parë më të vogël do të transportonte naftë nga fusha e naftës Habshan të Emirateve të Bashkuara në Emiratet e Fujairah, që ndodhet jashtë ngushticës në Gjirin e Omanit.

Zgjerimi i furnizimit me naftë

Emiratet e Bashkuara Arabe vazhdojnë të rrisin ndjeshëm prodhimin e saj për të furnizuar tregjet globale të energjisë. Ndërsa disa vende OPEC dhe shumë vende jo-OPEC kanë parë rënie të prodhimit gjatë pesë viteve të fundit, Emiratet e Bashkuara Arabe kanë rritur prodhimin e saj të përgjithshëm të naftës së papërpunuar me afërsisht 31 përqind. Në asnjë vit gjatë asaj periudhe, prodhimi mesatar vjetor ka rënë nën një vit më parë.

Duke u kthyer në të ardhmen, entitetet në rrjedhën e sipërme të naftës dhe gazit në Emiratet e Bashkuara Arabe vazhdojnë të identifikojnë projekte të reja që synojnë rritjen e kapacitetit të prodhimit të naftës së papërpunuar të vendit në gati 4 milion fuçi në ditë nga 2020, që do të arrijë në një rritje shtesë prej afërsisht 40 përqind për momentin nivelet e prodhimit.

Energjia Elektrike: Nevojat që Zgjerohen Shpejt

Lulëzimi i rritjes ekonomike në të gjithë Emiratet e Bashkuara Arabe ka çuar në rritje masive të kërkesës për energji elektrike. Vlerësimet e tanishme sugjerojnë se kërkesa e brendshme për energji do të dyfishohet me 2020. Me kufizime se sa dhe sa shpejt burimet tradicionale të energjisë, si gazi natyror, mund të sillen në treg, si dhe shqetësimet për ndryshimin e klimës, Qeveria e Emiratet e Bashkuara Arabe ka filluar nisma të ndryshme që synojnë identifikimin e mjeteve alternative për prodhimin e energjisë së nevojshme për të karburantit të saj. ekonomi.

Energjia Bërthamore

Emiratet e Bashkuara Arabe po vlerësojnë mundësinë e zhvillimit të një programi paqësor të energjisë bërthamore. Qeveria e Emiratet e Bashkuara Arabe është shumë e vetëdijshme për ndjeshmërinë e përfshirë në vendosjen e reaktorëve bërthamorë dhe madje edhe vlerësimin e thjeshtë të mundësisë. Prandaj, Qeveria e Emiratet e Bashkuara Arabe ka punuar për të bërë të qarta objektivat e saj paqësore dhe të paqarta, në drejtim të vlerësimit të saj aktual të një programi të qetë të energjisë bërthamore, si dhe vendosjen e tij të mundshme në të ardhmen. Qeveria lëshoi ​​për publikun një dokument të thelluar politikash, duke adresuar se si zhvillimi i mundshëm i energjisë bërthamore do të ndiqej në mënyrë të sigurt, të sigurt dhe paqësore. Si pjesë e angazhimeve të tij për transparencë, mos-përhapje, siguri dhe siguri, Emiratet e Bashkuara Arabe ka përcaktuar se nuk do të ndjekë pasurimin e uraniumit dhe përkundrazi të mbështetet në tregun ndërkombëtar për karburante bërthamore. Gjatë gjithë procesit, Emiratet e Bashkuara Arabe kanë punuar ngushtë me Agjencinë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) dhe qeveritë e tjera, përfshirë Shtetet e Bashkuara.

Energjia alternative

Megjithë rolin kritik të naftës dhe gazit për Emiratet e Bashkuara Arabe, vendi ka bërë angazhime themelore në energjinë alternative. Emiratet e Bashkuara Arabe po ndërmarrin hapa për të zvogëluar emetimin e karbonit përmes nismave kryesore si në Abu Dhabi ashtu edhe në Dubai.

Dubai po zhvillon një plan master mjedisor që do të sigurojë që zhvillimi dhe përparimi të arrihet duke mbrojtur mjedisin. Menaxhimi nga ana e kërkesës për energjinë elektrike do të luajë një rol, si dhe rritja e transportit publik.

Nisma Masdar

Emirati më i madh i Emiratet e Bashkuara Arabe, Abu Dhabi, ka angazhuar më shumë se $ 15 $ në programe të energjisë së rinovueshme. Iniciativa Masdar nënvizon angazhimet binjake për mjedisin global dhe diversifikimin e ekonomisë së Emiratet e Bashkuara Arabe. Iniciativa Masdar përqendrohet në zhvillimin dhe komercializimin e teknologjive në energjinë e rinovueshme, efikasitetin e energjisë, menaxhimin dhe fitimin e karbonit, përdorimin e ujit dhe desalination.

Partnerët e Nismës përfshijnë disa nga ndërmarrjet më të mëdha të energjisë në botë dhe institucionet elitare: BP, Shell, Occidental Petroleum, Exploration and Prodhimi Total, General Electric, Mitsubishi, Mitsui, Rolls Royce, Imperial College London, MIT dhe WWF. Ai ka katër elementë kryesorë: Një qendër inovacioni për të mbështetur demonstrimin, komercializimin dhe adoptimin e teknologjive të qëndrueshme të energjisë. Instituti i Shkencave dhe Teknologjisë Masdar me programe të diplomuar në energji të rinovueshme dhe qëndrueshmëri, i vendosur në qytetin Masdar, qyteti i parë në botë, pa karburantet, pa karburant, në botë dhe pa makina. Një kompani zhvillimi e përqendruar në komercializimin e uljes së emetimeve, dhe zgjidhjet e Mekanizmit të zhvillimit të pastër, siç parashikohet nga Protokolli i Kiotos. Një zonë speciale ekonomike për të pritur institucione që investojnë në teknologji dhe produkte të energjisë së rinovueshme.

Politika e Energjisë së Emiratet e Bashkuara Arabe

Emiratet e Bashkuara Arabe ka qenë prej kohësh një furnizues i rëndësishëm i energjisë dhe tani po bëhet një konsumator gjithnjë e më i rëndësishëm i energjisë gjithashtu. Në përpjekjet e tij për të përshpejtuar zhvillimin e rezervave shtesë të hidrokarbureve dhe në përpjekjet e tij për të kontribuar në zhvillimin dhe zbatimin e burimeve alternative të energjisë, Emiratet e Bashkuara Arabe shpresojnë të vazhdojnë traditën e saj të gjatë të administrimit të energjisë së përgjegjshme.

Burimi: UAE2010 Yearbook - Këshilli Kombëtar i Mediave i Emirateve të Bashkuara Arabe
Emiratet e Bashkuara Arabe - Udhëzues për Mërgimtarët
Burim Souks e Dubai i Vjetër

mjedis

Ruajtja dhe mbrojtja e mjedisit të Emiratet e Bashkuara Arabe është një nga detyrat më të ndërlikuara me të cilat është ballafaquar deri më sot. Temperaturat e larta dhe reshjet e ulëta krijojnë kushte të vështira, që kërkojnë përshtatje speciale si për kafshët ashtu edhe për bimët për të mbijetuar. Edhe ndryshimet e vogla klimatike mund të kenë një ndikim të rëndë në biodiversitetin e Emiratet e Bashkuara Arabe. Për më tepër, një vijë bregdetare me shtresa të ulët do të thotë që edhe një ngritje e vogël në nivelin e detit mund të ketë pasoja serioze në zonën bregdetare, ku jeton shumica dërrmuese e banorëve të vendit dhe ku po zhvillohet një pjesë e madhe e zhvillimit të planifikuar. Në të vërtetë, studimet shkencore po zbulojnë shenjat që niveli i detit në Gjirin tashmë mund të rritet.

Popullsia është rritur nga rreth 180,000 në 1968 në rreth pesë milion sot. Si rezultat, sasia e tokës që përdoret për përdorim rezidencial, tregtar dhe industrial është rritur në mënyrë dramatike. Reklamimi dhe zhvillimi ka riformuar Emiratet e Bashkuara Arabe vija bregdetare në një hark kohor shumë të shkurtër. Zgjerimi i infrastrukturës së Federatës në formën e aeroporteve, porteve dhe autostradave ka marrë një tarifë shtesë mbi atë që dikur ishte habitat natyror, ndërsa gurët gurorë për ndërtim kanë pasur një ndikim domethënës në pjesën më të madhe të Maleve të Hajdarit.

Pavarësisht nga dinamika e ndryshimit, Qeveria është e angazhuar për ruajtjen e mjedisit dhe arritjen e një ekuilibri të qëndrueshëm midis mbrojtjes së mjedisit dhe nevojave të zhvillimit.

Ministria federale e Mjedisit dhe Ujit, së bashku me agjensitë lokale - prej të cilave më aktive është Agjensia e Mjedisit Abu Dhabi, përgjegjëse për gati katër të pestat e zonës së tokës së Emiratet e Bashkuara Arabe - kanë vazhduar të punojnë në programe proaktive të kërkimit shkencor dhe përgatitjen dhe zbatimi i rregulloreve dhe udhëzimeve gjithnjë.

Fushata edukative janë hartuar me ndihmën e organizatave joqeveritare siç është Shoqata e Jetes së egër Emirates (EWS) për të rritur ndërgjegjësimin e publikut për nevojën për të mbrojtur mjedisin dhe për të zvogëluar konsumin e energjisë dhe ujit.

Zona e Mbrojtur Detare Yasat, me dugongs e saj të rrezikuar, është zgjeruar për të përfshirë disa ishuj të tjerë, dhe tani mbulon një sipërfaqe prej gati 3000 kilometra katrorë. EWS dhe Komuna e Fujairah kanë shpallur gjithashtu Wadi Wurrayah një rezervë të mbrojtur. Shtëpia e Tahr Arabit të rrezikuar, kjo është rezerva e parë malore e Emiratet e Bashkuara Arabe.

Konservimi i ujit të freskët dhe burimeve detare është gjithashtu i lartë në axhendën e Emiratet e Bashkuara Arabe, ndërsa ndotja e ajrit që i atribuohet guroreve dhe prodhimit të çimentos ka çuar në mbylljen e një selie të caktuar në Ra-al-Khaimah dhe Fujairah.

Për më tepër, Federata ka punuar për shumë vite me vendet e tjera në bazë të marrëveshjeve bilaterale për të mbrojtur specie të veçanta, siç është busti houbara, i cili ushqen në Azinë qendrore, por migron në Gjirin Arabik. Emiratet e Bashkuara Arabe tani janë zgjedhur si Shtabi për një marrëveshje të re ndërkombëtare për ruajtjen dhe mbrojtjen e llojeve migratore të shpendëve të preve në të gjithë Evropë, Afrika dhe Azia.

Burimi: UAE2010 Yearbook - Këshilli Kombëtar i Mediave i Emirateve të Bashkuara Arabe

Media dhe Kultura

Qendra e Medias

Emiratet e Bashkuara Arabe janë zemra tregtare e sektorit të mediave në Lindjen e Mesme, duke shërbyer si një qendër rajonale për kompanitë e mediave ndërkombëtare dhe si një fushë pjellore për zhvillimin e industrive të mediave vendase. Sektori në rritje të shpejtë mbikëqyret nga Këshilli Kombëtar i Medias, i cili është përgjegjës për lëshimin e licencave të mediave, zbatimin e ligjeve të mediave dhe drejtimin e departamentit të informacionit të jashtëm dhe Agjencisë së Lajmeve të Emirateve, WAM.

Një nga konglomeratet më të mëdha të vendit në media është ndërmarrja Abu Dhabi Media, e cila zotëron dhe administron një sërë kanalesh televizive, një rrjet radiostacionesh, një numër publikimesh (gazeta Al Ittihad, Gazeta Kombëtare, revista Zahrat Al Khaleej dhe revista Majid ) dhe disa biznese të tjera të lidhura me median, përfshirë kompaninë e zhvillimit të filmave Imagenation, United shtyp Press dhe Live.

Zonat e lira kanë qenë instrument në zhvillimin e mediave, CNN ka krijuar një qendër lajmesh në zonën e re mediatike të Abu Dhabi-t, 54 që ka tërhequr shumë profesionistë të tjerë të mediave. Dubai Media City tani ka më shumë se biznes të regjistruar 1200 si CNN, BBC, MBC dhe CNBC. Ky është një nga një grup i zonave pa media që drejtohet nga Tecom, duke përfshirë Dubai Internet City, Dubai Studio City dhe Zona Ndërkombëtare e Prodhimit të Medias. Këto zona janë plotësuar nga zhvillimi i zonave më të vogla pa media siç janë Qyteti Fujairah Creative dhe RAK Media City.

Prodhimi i filmit, si në nivelin ndërkombëtar, ashtu edhe brenda vendit, është i inkurajuar, dhe mbështetet nga një numër organizatash, duke përfshirë Dubai Studio City, twofour54, Autoritetin e Abu Dhabi për Kulturë dhe Trashëgimi (ADACH), The Circle and Abu Dhabi Film Komisioni.

Libra, përfshirë përkthimet e veprave madhore në arabisht, dhe të promovuara nga organizata të tilla si Kitab dhe Kalima. Panairet kryesore për botuesit e librave që mbahen në Emiratet e Bashkuara Arabe përfshijnë Panairin Ndërkombëtar të Librit të krijuar prej kohësh Sharjah dhe Panairin Ndërkombëtar të Librit Abu Dhabi, ndërsa çmimi më i madh letrar është wardmimi i Librit Sheikh Zayed, i cili shkoi te Pedro Martinez Montavez në 2009.

Klubi i Shtypit Dubai organizon, ndër të tjera, Forumin e Mediave Arabe dhe pret themimet e Gazetarisë Arabe, tani në vitin e tetë dhe që përfshin dymbëdhjetë kategori të ndryshme.

Zhvillimet kulturore

Trashëgimia dhe kultura janë thelbësore për identitetin kombëtar, dhe Emiratet e Bashkuara Arabe po bëjnë përpjekje të konsiderueshme për të ruajtur kulturën e saj tradicionale. Në të njëjtën kohë, Federata është duke kaluar një rilindje kulturore, me një theks të veçantë në investimet në burimet e klasit botëror dhe falsifikimin e urave midis Lindjes dhe Perëndimit.

Ministria Federale e Kulturës, Rinisë dhe Zhvillimit të Komunitetit është aktive në këto fusha, duke krijuar mundësi që Emiratet e reja të marrin pjesë në aktivitete kulturore, intelektuale, sportive dhe argëtuese, ndërsa gjithashtu inkurajojnë qytetarët e moshuar të marrin pjesë si mentorë, duke i dhënë njohuritë e tyre kulturore brez i ri.

Për të ndihmuar në vlerësimin e muzikës, ADACH organizon shumë ngjarje muzikore, duke përfshirë Abu Dhabi Classics, i cili priti debutimin e Lindjes së Mesme të Filarmonisë së Nju Jorkut në 2009. Festivali botëror i muzikës WOMAD është mbajtur gjithashtu në Abu Dhabi. Për më tepër, një seri koncertesh me titullin 'Dubia Sound City' bënë një ndikim të madh në 2009. Për sa i përket arteve pamore, në fillim të 2009, ekspozita 'Emirati Expression' paraqiti tetëdhjetë e shtatë artistë vendas, nga piktorët veteranë deri te një brez i ri i fotografëve, stilistëve grafikë, video dhe artistë instalimesh. Ndërkohë, Bienalja Sharjah, Art Dubai, Art Fair dhe një numër ekspozitash të tjera u mbajtën në bashkëpunim me partnerë si Fondacioni Guggenheim, Louvre, Universiteti i New York Abu Dhabi dhe Universiteti Paris-Sorbone Abu Dhabi. Arti bashkëkohor është gjithashtu i përfaqësuar mirë në galeritë e dedikuara në të gjithë Emiratet.

Ndër iniciativat kryesore kulturore ndërkombëtare nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Zhvillimit të Komunitetit gjatë vitit ishte organizimi i pavijonit të parë të Emirateve të Bashkuara Arabe në Bienalen e Venecias. Aktivitete të tjera jashtë shtetit përfshinin një festival një-javor 'Ditët Kulturore të Emirateve të Bashkuara' në Berlin dhe një ekspozitë arti Emirati-gjerman në Huamburg, ku u nis edhe një nismë tjetër e Ministrisë, projekti 'Dialogu i Kulturave'.

Në frontin më të gjerë kulturor, muzetë e klasit botëror si Guggenheim Abu Dhabi, Louvre Abu Dhabi dhe Muzeu Kombëtar Sheik Zayed janë në zhvillim e sipër. Ndërkohë, Departamenti tashmë i themeluar i Muzeve të Sharjah mbikëqyr shtatëmbëdhjetë muze dhe institucione kulturore, duke përfshirë një muze të ri spektakolar të civilizimit islam.

Burimi: UAE2010 Yearbook - Këshilli Kombëtar i Mediave i Emirateve të Bashkuara Arabe

Njerëzit dhe shoqëria

Një dëshirë për të përmirësuar standardin e jetuar e njerëzve të saj dhe mirëqenia e përgjithshme e shoqërisë ka nxitur shumë politika qeveritare - jo vetëm në aspektin e zhvillimit ekonomik, por edhe në atë të çështjeve sociale. Në pak vite të shkurtra, ndryshime të mëdha shoqërore kanë ndodhur në një shoqëri që dikur ishte kryesisht fisnore; është një arritje e jashtëzakonshme, përkundër kësaj trazire të konsiderueshme, që Emiratet e Bashkuara Arabe është një shoqëri e sigurt dhe e qëndrueshme, e hapur dhe përparimtare, e njohur për tolerancën, njerëzimin dhe dhembshurinë e saj.

Përpjekjet e qeverisë për të ndihmuar shoqërinë në procesin e ndryshimit janë forcuar nga një politikë, e themeluar në 2009, që predikimet në namazet e së Premtes në të gjithë xhamitë e Federatës duhet të përqendrohen në rolin shoqëror dhe arsimor të fesë dhe jo vetëm në dogmat fetare. Temat përfshijnë mënyrën e rritjes së fëmijëve, të drejtat e grave dhe rëndësinë e punës, shtrirjen e vendit dhe tolerancën.

Politika sociale e qeverisë ka qenë efektive, siç dëshmohet nga renditja në Indeksin e KB për Zhvillimin Njerëzor (HDI), i cili shikon përtej PBB-së në një përkufizim më të gjerë të mirëqenies. Midis 1980 dhe 2007, UAE HDI u rrit me 0.72 për qind në vit, dhe është sot 0.903, nga 0.743. Kjo e vendos Federatën tridhjetë e pesta nga vendet 182 për të cilat disponohen të dhëna - duke siguruar një vend për Emiratet e Bashkuara Arabe në listën e vendeve me një rezultat shumë të lartë të zhvillimit njerëzor.

Popullsi

Sidoqoftë, rritja e shpejtë e popullsisë së Federatës ka sjellë sfida demografike. Në fund të 2009, popullsia e Emiratet e Bashkuara Arabe vlerësohej të ishte 50.6 milion, nga 4.76 milion në 2008, ose një normë vjetore e rritjes rreth 6.3 përqind; shkalla e rritjes së popullsisë vendase u vlerësua në 3.4 për qind në 2009. Sidoqoftë, përkundër kësaj rritjeje të shpejtë, Emiratet e Bashkuara Arabe kanë ruajtur pozicionin e tij si një nga vendet më të pasura për sa i përket të ardhurave të PBB-së për frymë, e cila u vlerësua në Dh195,000 (US $ 53,133.5) në fillim të 2009; e dyta vetëm për Katarin në botën arabe.

Ndihma Sociale

Familja ka qenë gjithmonë gurthemeli i shoqërisë Emiratet e Bashkuara Arabe. Sot, çështjet socio-ekonomike mund të sfidojnë edhe më të angazhuarit e anëtarëve të familjes, dhe Qeveria ofron mbështetje për ata në nevojë, veçanërisht të moshuarit, invalidët dhe divorcet. Për më tepër, një grup i gjerë organizatash bamirëse qeveritare dhe joqeveritare janë të përfshira në programet e mirëqenies sociale. Në veçanti, Autoriteti i Gjysmëhënës së Kuqe të Emirateve të Bashkuara, është organizata më e madhe bamirëse në vend, që administron programe gjithëpërfshirëse sociale, ekonomike, shëndetësore dhe arsimore. Ndihma praktike ofrohet edhe nga qendrat sociale të drejtuara nga Unioni i Përgjithshëm i Grave.

Qeveria gjithashtu po u jep përparësi nevojave lokale të strehimit dhe ka për qëllim ndërtimin e komuniteteve që kanë objektet e kërkuara. Pothuajse vila të reja 17,000 për Emiratis do të ndërtohen në Abu Dhabi gjatë pesë viteve të ardhshme, dhe 50,000 gjatë njëzet e ardhshme. Shumica e shtëpive dhe parcelave do t'u jepen qytetarëve falas. Programi i Strehimit Sheikh Zayed, i financuar nga Qeveria për të siguruar grante të strehimit dhe kredi për qytetarët e Emiratet e Bashkuara Arabe, gjithashtu vazhdon të zgjerojë aktivitetet e tij në të gjithë Emiratet.

Të drejtat e njeriut

Emiratet e Bashkuara Arabe respektojnë integritetin e secilit individ që banon në Federatë. Angazhimi për të garantuar barazi dhe drejtësi sociale për të gjithë qytetarët është mishëruar në Kushtetutë. Kushtetuta gjithashtu përshkruan liritë dhe të drejtat e të gjithë qytetarëve, duke ndaluar torturat, arrestimin dhe ndalimin arbitrar, dhe respektimin e lirive civile, duke përfshirë lirinë e fjalës dhe shtypit, paqësore

kuvendi dhe shoqata dhe praktika e besimeve fetare. Qeveria është e vendosur fuqimisht të promovojë, në një mënyrë konstruktive, parimet e Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut dhe është e vendosur të përmirësojë rekordin e saj të brendshëm duke sjellë ligjet dhe praktikat e veta deri në datën. Kjo është në përputhje me trashëgiminë kulturore të Emiratet e Bashkuara Arabe dhe vlerat fetare, të cilat sigurojnë drejtësi, në mënyrë të barabartë dhe tolerancë.

Në nivelin ndërkombëtar, Federata është nënshkruese e Konventës për Zhdukjen e Diskriminimit ndaj Grave, Konventës për të Drejtat e Fëmijëve, Konventës së Organizatës Ndërkombëtare të Punës për moshën minimale, dhe Konventës për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara.

Në nivelin kombëtar, Federata është nënshkruese e Konventës për Zhdukjen e Diskriminimit ndaj Grave, Konventës për të Drejtat e Fëmijëve, Konventën e Organizatës Ndërkombëtare të Punës të Moshës minimale dhe Konventës për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara.

Në nivelin kombëtar, strategjia qeveritare përqendrohet në sigurimin e zhvillimit të qëndrueshëm në të gjithë vendin dhe iniciativat promovojnë fuqizimin e grave dhe zhvillimin e sistemeve të arsimit dhe kujdesit shëndetësor me cilësi të lartë, si dhe asimilimin e anëtarëve të shoqërisë me nevoja të veçanta dhe grupeve të tjera të ndjeshme në procesi i zhvillimit.

Sa i përket çështjeve të punës, Emiratet e Bashkuara Arabe synon të menaxhojë dhe qeverisë mjedisin e punës në përputhje me ligjet ndërkombëtare dhe praktikat më të mira ndërkombëtare të punës. Janë ndërmarrë përpjekje të konsiderueshme për të siguruar sigurinë e punëtorëve, për të garantuar pagimin në kohë të pagave dhe për të përmirësuar kushtet e jetesës dhe të punës, si dhe për të siguruar zbatimin e rreptë të ligjeve në mënyrë që të minimizohen shkeljet.

Barazia gjinore ka qenë në axhendën e qeverisë që nga themelimi i Federatës, dhe gratë në Emiratet e Bashkuara Arabe janë njohur prej kohësh si partnerë të barabartë është zhvillimi kombëtar. Qeveria vazhdon të ndjekë një strategji për fuqizimin e grave në fushat kulturore, sociale dhe ekonomike. Si rezultat, Emiratet e Bashkuara Arabe është renditur në vendin e Tridhjetë e tetë në Raportin e Zhvillimit Njerëzor të 2009 të Kombeve të Bashkuara për Indeksin e Zhvillimit të Gjinisë - një figurë që e vendos atë midis vendeve më të larta.

Gratë e Emiratet e Bashkuara Arabe sot marrin pjesë në të gjitha institucionet e qeverisë, përfshirë degët ekzekutive, legjislative dhe gjyqësore, dhe gëzojnë një gamë të larmishme të karrierave. Në fakt, gratë e Emirateve të Bashkuara Arabe tani përbëjnë 66 përqind të fuqisë punëtore të sektorit publik, 30 përqind e të cilëve janë në poste të larta.

Arsim

Të gjithë qytetarët e Emiratet e Bashkuara Arabe gëzojnë qasje falas universale në arsimin fillor, të mesëm dhe të lartë. Vitet e fundit, sektori i arsimit ka marrë një domethënie të re: reforma dhe përmirësimi i tij përfaqësojnë një hap kritik në synimet e zhvillimit të vazhdueshëm të Federatës, dhe përpjekje të mëdha po bëhen në të gjithë bordin për të rishikuar kurrikulat dhe për të siguruar që shkollat ​​dhe kolegjet të vlerësohen siç duhet dhe të akredituar.

Edukimi Special po merr vëmendje të përtërirë, me një fokus në 2009 në integrimin e studentëve kombëtar nga një shumëllojshmëri e qendrave për nevoja të veçanta në shkolla të rregullta publike. Një grup i ri standardesh për shkollat ​​publike dhe private synon të sigurojë që shkollat ​​të respektojnë këtë politikë, dhe dënimet do të bëhen për mos pranimin e fëmijëve me nevoja të veçanta.

Edukimi i nivelit terciar në Emiratet e Bashkuara Arabe gjithashtu po pëson një rritje dhe ndryshim të shpejtë. Një kampus i ri i Universitetit Zayed po ndërtohet në hektarë 75 në Qarkun në zhvillim të kryeqytetit. Universiteti i Emiratet e Bashkuara Arabe në Al Ain gjithashtu ka plane për zgjerim të konsiderueshëm, dhe një kampus i ri është në ndërtim e sipër. Institucionet e tjera kryesore të nivelit të tretë përfshijnë Kolegjet e Larta të Teknologjisë, Qendrën e Trajnimit Etihad, Kolegjin e Aviacionit Emiratet për Hapësirë ​​Ajrore dhe Studime Akademike, Institutin e Emirateve për Banka dhe Financa, dhe kolegjet dhe universitetin e Etisalat.

Universitetet e huaja, nga Paris Sorbonne deri në Universitetin Shtetëror të Michiganit, janë shumë mirë të përfaqësuar në Emiratet e Bashkuara Arabe. Kampusi i Abu Dhabi i Universitetit të New York hapet në vjeshtën e 2010. Institucione të tjera të rëndësishme që ofrojnë një gamë të kurseve të specializuara përfshijnë INSEAD, Akademinë e Filmit në Nju Jork, Shkollën e Qeverisë së Dubait, Institutin e Naftës dhe Institutin e Shkencës dhe Teknologjisë Masdar.

shëndetësor

Sigurimi i kujdesit shëndetësor në Emiratet e Bashkuara Arabe është universale, dhe kujdesi para dhe pas lindjes është në të njëjtën kohë me vendet më të zhvilluara në botë. Si pasojë, jetëgjatësia gjatë lindjes së viteve 78.5 ka arritur nivele të ngjashme me ato në Evropë dhe Amerikën e Veriut.

Futja e sigurimit shëndetësor të detyrueshëm në Abu Dhabi për mërgimtarët dhe vartësit e tyre është një shtytës kryesor në reformën e politikës së kujdesit shëndetësor. Për më tepër, një iniciativë federale synon të sigurojë që çdo Emirati dhe mërgimtarët në vend do të mbulohen nga sigurimi shëndetësor i detyrueshëm sipas një skeme të unifikuar të detyrueshme.

Objektet e kujdesit shëndetësor janë tashmë të një standardi të lartë në Emiratet e Bashkuara Arabe, dhe, megjithë klimën financiare, kujdesi shëndetësor mbetet një fokus i investimeve, me një numër projektesh qeveritare dhe private që janë ndërmarrë në 2009.

Mjekësia parandaluese dhe shëndeti publik konsiderohen kritike për mirëqenien afatgjatë të popullatës relativisht të re të Emiratet e Bashkuara Arabe. Ekspertët kanë një rritje të shumë sëmundjeve të jetesës në vitet e ardhshme. Megjithëse barrierat kulturore janë gërryer ngadalë, ato akoma prekin çështje serioze siç është kanceri. Mamografitë e detyrueshme për gratë midis moshës dyzet dhe gjashtëdhjetë dhe një ndalim federal i pirjes së duhanit në vendet publike janë shembuj të përpjekjeve që bëhen për të përmirësuar shëndetin publik në këtë drejtim. Emiratet e Bashkuara Arabe gjithashtu kanë shumë shkallë të diabetit dhe sëmundjeve kardiovaskulare dhe po harton strategji për t'u marrë me këto çështje. Kujdesi shëndetësor parësor është një tjetër mjet thelbësor në politikën e shëndetit publik, dhe zbutja e Emiratet e Bashkuara Arabe po punon shumë për tu përmirësuar.

Autoritetet e shëndetit publik në 2009 u sfiduan nga kërcënimi i pandemisë së gripit të derrit (H1N1). Sidoqoftë, tre organet kryesore shëndetësore - Ministria e Shëndetësisë, Autoriteti i Shëndetit - Abu Dhabi dhe Autoriteti Shëndetësor Dubai - kaluan me shpejtësi dhe efektivitet në mjekësinë parandaluese, menaxhimin e krizave dhe kontrollin e sëmundjeve dhe u vendos një plan efektiv për të menaxhuar situatën .

Burimi: UAE2010 Yearbook - Këshilli Kombëtar i Mediave i Emirateve të Bashkuara Arabe

Kujdesit shëndetësor

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë një shërbim shëndetësor gjithëpërfshirës, ​​të financuar nga qeveria dhe një sektor shëndetësor privat në zhvillim të shpejtë që ofron një standard të lartë të kujdesit shëndetësor për popullatën. Në shumë pjesë të Emiratet e Bashkuara Arabe, ofrimi i kujdesit shëndetësor po pëson një transformim të rëndësishëm.

Shumica e sëmundjeve infektive si malarja, fruthi dhe poliomieliti që dikur ishin endemikë në Emiratet e Bashkuara Arabe janë zhdukur, ndërsa kujdesi para lindjes dhe pas lindjes është në të njëjtën kohë me vendet më të zhvilluara në botë: shkalla e vdekshmërisë së porsalindur (neonat) është zvogëluar në 5.54 për 1000 dhe vdekshmëria foshnjore në 7.7 për 1000. Shkalla e vdekshmërisë së nënës ka rënë në 0.01 për çdo 100,000.

Si pasojë e këtij standardi të lartë të kujdesit në të gjitha fazat e sistemit të kujdesit shëndetësor, jetëgjatësia gjatë lindjes në Emiratet e Bashkuara Arabe, në vitet 78.3, ka arritur nivele të ngjashme me ato në Evropë dhe Amerikën e Veriut. Deri më tani, kujdesi shëndetësor në Emiratet e Bashkuara Arabe është financuar, në përgjithësi, nga Qeveria. Ashtu si me sektorët e tjerë, kjo theks është duke u zhvilluar dhe partneritetet publike-private po bëhen më të rëndësishme.

Politika publike përqendrohet në zhvillimin e kornizave organizative dhe ligjore të bazuara në praktikat më të mira, për të përmirësuar aftësitë e shërbimit shëndetësor të sektorit privat dhe publik. Për më tepër, veprimi i politikës publike do të përcaktojë përparësi për zhvillimin e shërbimeve shëndetësore brenda sektorit.

Transformimi i Kujdesit Shëndetësor në Abu Dhabi

Dorëzimi i kujdesit shëndetësor në Abu Dhabi po kalon një tranzicion të rëndësishëm që do të ndikojë në të gjithë spektrin e palëve të interesuara: pacientët (qytetarët dhe mërgimtarët), ofruesit dhe ata që janë përgjegjës për planifikimin, duke siguruar cilësinë e shërbimeve dhe financimin e sistemit shëndetësor. Objektivat kryesore për Autoritetin e Shëndetit në Abu Dhabi janë:

Përmirësoni cilësinë e kujdesit, gjithnjë parasysh parësore, për t'u promovuar përmes aplikimit të standardeve rigoroze të shërbimit dhe objektivave të performancës për të gjithë.

Zgjeroni aksesin në shërbime, duke u dhënë të gjithë banorëve akses në të njëjtin standard të kujdesit me fuqinë për të zgjedhur shërbime të kujdesit shëndetësor duke promovuar kështu përsosmërinë përmes konkurrencës në tregun e lirë.

Kalimi nga ofruesit publik në privat në mënyrë të sigurt dhe efikase në mënyrë që ofruesit privatë, në vend se qeveria, të kenë nevojë për shërbime të kujdesit shëndetësor, me rolin e qeverisë të kufizuar në zhvillimin dhe zbatimin e standardeve të reja të klasës botërore të kujdesit shëndetësor.

Implementimi i një modeli të ri financimi përmes një sistemi të ri të sigurimit shëndetësor të detyrueshëm.

Sigurimi i detyrueshëm për të gjithë punëtorët, përfshirë këtu edhe ata vendas, financohet nga sponsorët. Plani i detyrueshëm i sigurimit shëndetësor për punonjësit e sektorit privat, siç zbatohet në Abu Dhabi, do të hyjë në fuqi në të gjithë vendin në 2008. Shenjat dalluese të sistemit të ri përfshijnë një proces të qartë dhe transparent të rimbursimit, qasje të përballueshme për të gjithë banorët dhe fonde të besueshme për kujdes cilësor shëndetësor në Abu Dhabi.

Një fond bamirësie do të vazhdojë të funksionojë për mërgimtarët e pajustifikuar dhe gjithashtu të mbulojë kushte më serioze mjekësore si kanceri, dializa, politrauma dhe paaftësia.

Plannedshtë planifikuar gjithashtu një sistem i ri i unifikuar i sigurimeve shëndetësore në Dubai për shtetasit dhe jo-shtetasit dhe pritet që skema përfundimisht të përfshihet në të gjithë vendin.

Burimi: UAE2010 Yearbook - Këshilli Kombëtar i Mediave i Emirateve të Bashkuara Arabe

Udhëtimi dhe turizmi

Emiratet e Bashkuara Arabe janë një nga destinacionet turistike dhe bizneset në zhvillim më të shpejtë në botë. Mikpritja tradicionale arabe dhe temperaturat e përshtatshme të dimrit plotësohen me infrastrukturë të sofistikuar dhe pajisje të klasit botëror.

Emiratet e Bashkuara Arabe gjithashtu është bërë një vend i klasit botëror për konferenca, ekspozita rajonale dhe ndërkombëtare dhe ngjarje të mëdha sportive globale, siç është Kupa Botërore e Dubai për garat me kalë, Grand Prix i Formula 1 e Abu Dhabi, Grand Prix i Golfit, Desert Desert Classic, FIFA Kupa Botërore e Klubit, festivalet e filmave të klasit botëror në Dubai, si dhe Abu Dhabi, dhe në bashkëpunim me Shtëpinë e Bardhë, Samitin Global të Sipërmarrësisë. Emiratet e Bashkuara Arabe kanë fituar ofertën për të pritur 2020 World Expo.

Agjenti më i madh i udhëtimit në internet i Mbretërisë së Bashkuar, expedia.co.uk, zgjodhi Abu Dhabi si një nga destinacionet më të mira botërore të udhëtimit 10 në 2008. Aeroporti Ndërkombëtar i Dubai fitoi çmimin për aeroportin kryesor të Lindjes së Mesme në 2012 Awards World Travel Awards.

Ka shumë për të bërë në Emiratet e Bashkuara Arabe përtej Dubai dhe Abu Dhabi. E vendosur së pari gjatë epokës së bronzit, Sharja është kryeqyteti kulturor i emirateve. Zona e Trashëgimisë së Qytetit Sharjah përfshin një Muze Detar, një Muze Islamik dhe muze për artin tradicional dhe bashkëkohor arab, ndër shumë të tjerë.

Ajman tërheq vizitorë ndërkombëtarë me plazhe të bukura, ashtu si Fujairah i cili gjithashtu ofron snorkeling dhe zhytje dhe ekskursione në Gadishullin Musandam, i njohur për natyrën e paprishur të shkëmbinjve të tij të pastër, limaneve shkëmborë dhe shkëmbinj nënujorë.

Ras Al Khaima, në kufirin me Omanin, është ndoshta më i njohuri midis udhëtarëve lokalë të aventurave për malet e thyer të Hajjarit.

Visa / Pasaportë për Udhëtimin në Emiratet e Bashkuara Arabe

1) Informacion i përgjithshëm

të gjithë Indians me Indian pasaportat e vlefshme për më shumë se gjashtë muaj mund të hyjnë në Emiratet e Bashkuara Arabe.

2) Vizë për pasaportat diplomatike dhe zyrtare

Ambasada lëshon viza vetëm në Pasaportat Diplomatike dhe Zyrtare. Dokumentet e kërkuara për këtë janë:

 • Një Verbale nga Ministria e Punëve të Jashtme indiane (në rast të zyrtarëve të qeverisë indiane) ose nga Misioni Diplomatik i interesuar (në rast të Diplomatëve ose Zyrtarëve që punojnë në një Mision Diplomatik). Datën e dorëzimit të Verbalale Shënim duhet të jetë brenda një muaji nga data e lëshimit të saj.
 • Formulari i aplikimit shtypur në Letrat Kapitale
 • i paplotë Shih Formulari i aplikimit nuk do të argëtohet.
 • Formulari i aplikimit për vizë duhet të nënshkruhet nga aplikanti në hapësirën e caktuar për nënshkrimin e tij / saj.
 • Detyrat e sponsorizuara në Emiratet e Bashkuara Arabe janë një kërkesë e domosdoshme.
 • Govt. Zyrtarët duhet të përmendin Detajet e Sponsor si Ambasada ose Konsullata e tyre në Emiratet e Bashkuara Arabe, me Qëllimin e Hyrjes dhe Adresën e plotë.
 • Kopjimi i Pasaportave me ngjyra (Faqja e Emrit, Të dhënat personale dhe data e skadimit) dhe Mbulesa (ngjyra).
 • Një fotografi me madhësi pasaporte (Për t'u ngjitur).

3) Vizë Turistike për Udhëtim në Emiratet e Bashkuara Arabe

Ambasada e Emiratet e Bashkuara Arabe nuk lëshon viza për pasaportat e zakonshme.

Viza turistike për një Kombëtare Indiane, që ka një pasaportë të zakonshme, rregullohet nga një sponsor në Emiratet e Bashkuara Arabe. Mund të merret edhe me rezervimin e një hoteli në Emiratet e Bashkuara Arabe ose përmes Zyrës së Airlines Emirates ose Zyrës së Arabisë Ajrore ose përmes një Agjenti të Udhëtimit në Indi.

4) Anulimi i vizës

Ambasada e Emiratet e Bashkuara Arabe nuk anulon vizat.

Në mënyrë që viza juaj të anulohet, duhet të kontaktoni sponsorin tuaj në Emiratet e Bashkuara Arabe, i cili kishte rregulluar vizën për ju. Sponzoruesi juaj ka autoritetin e vetëm për të anulluar vizën tuaj të mëparshme. Pa hequr vizën e mëparshme, nuk mund të merrni një vizë të re në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe nuk mund të udhëtoni në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Humbja e pasaportës

Procedura për Humbjen e Pasaportës, që përmban një vizë të vlefshme të Vendbanimit në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Në rast të humbjes së një pasaporte indiane që përmban një vizë të vlefshme të Vendbanimit në Emiratet e Bashkuara Arabe, dokumentet e mëposhtme duhet të dorëzohen në sportelin e ambasadës:
 • Një formular i Humbur i Pasaportës i mbushur siç duhet (në Letrat e Kapitalit të Llojet), me dy numrat e kontaktit të aplikantit (në fund të formularit).
 • Kopja me ngjyra e pasaportës së vjetër dhe të re.
 • Kopjimi me ngjyra i UAE Residence Visa.
 • Një letër nga sponsori në Emiratet e Bashkuara Arabe, ku thuhet se kërkuesi u largua nga Emiratet e Bashkuara Arabe me lejen e tij.
 • Një kopje e Raportit origjinal të policisë ose FIR në anglisht, vërtetuar nga Ministria e Punëve të Jashtme indiane (Data e lëshimit të FIR duhet të jetë para datës së lëshimit të pasaportës së re).
 • TRANSLACIONI ARABIK i raportit të Policisë për pasaportën e humbur me vulën e Përkthyesit arab.
 • Një fotografi me ngjyra Madhësia e Pasaportës.
 • Tarifa e Dh 300 / -.
 • Pasi të paraqiten këto dokumente në Counter Ambasadën e Emiratet e Bashkuara Arabe, aplikanti do të informohet kur leja e hyrjes është gati.

Vërtetim / legalizim i dokumenteve

1) Vërtetim / legalizim i dokumenteve

Individët mund të paraqesin dokumentet e tyre OWN ose dokumentet e LIDHJEVE T their GJYKATAVE, për të treguar një dëshmi të identitetit dhe një dëshmi të marrëdhënies. Dokumentet e miqve mund të dorëzohen VETM përmes të gjithë agjentëve të autorizuar.

Dokumentet Tregtare mund të dorëzohen drejtpërdrejt nga Kompania e Autorizuar - Punonjësit. Letra e Autoritetit në Letrën Drejtuese të Kompanisë (me emrin e Punonjësit dhe Vulën e Kompanisë) dhe ID e Shoqërisë kërkohen në këtë rast.

2) Hapat për vërtetimin / legalizimin e dokumenteve

Të gjitha dokumentet duhet të dëshmohen së pari nga Seksioni Konsullor i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Indisë, dhe më pas nga Seksioni Konsullor, Vasant Kunj, New Delhi. Ju lutemi vini re se dokumentet arsimore duhet të vërtetohen nga Ministria e Arsimit e shtetit përkatës para se të vërtetohen 'Punët e Jashtme'. Për vërtetimin në Seksionin Konsullor, Emiratet e Bashkuara Arabe Dirham 156.06 është tarifa për dokument dhe koha është 9: 00 AM deri 2: 00 PM, e hënë deri të enjte dhe 9: 00 AM deri 12: 00 PM të Premten. Dokumenti mund të merret në të njëjtën ditë, midis 3: 00 dhe 4: 00 PM, të hënën deri të enjten dhe 2: 30 PM në 3: 30 PM të Premten. Për çdo pyetje, ju lutemi na dërgoni me email në: Consular@uaeembassy-newdelhi.com

Certificertifikatat e tjera si Martesa, Lindja, Përvoja, Besimi, FIR-të e pasaportave të humbura, dokumentet tregtare, etj. Duhet të vërtetohen vetëm nga Ministria e Punëve të Jashtme të Indisë. Pjesa tjetër e procedurës mbetet e njëjtë. Tarifa për dokumentet tregtare varet nga çështja dhe tarifa për faturën ndryshon me vlerën e Faturës. Ju lutemi kontaktoni Seksionin Konsullor të Ambasadës së Emiratet e Bashkuara Arabe në rast se keni ndonjë pyetje.

3) Tarifat për vërtetimin e dokumenteve

LLOJI I DOKUMENTIT Tarifat në Dirham të Emirateve të Bashkuara
Dokument arsimor (diploma, diploma, certifikata shkollore) 156.06
Certifikata Bonafide 156.06
Certifikata e gradës para 156.06
Certifikata e Tregtisë Kombëtare 156.06
Gradat dhe çertifikatat e medresesë 156.06
Certifikata e Përkohshme 156.06
Certifikata e transferimit 156.06
Certifikata e shkollimit 156.06
Certifikatë internshipi 156.06
Certifikate lindje 156.06
Certifikata e Vdekjes 156.06
Certifikata e Martesës 156.06
Certifikata e kompetencës 156.06
Certifikata e Trajnimit 156.06
Certifikatë përvoje 156.06
PARA e humbjes së pasaportës 156.06
shenjat e gishtave 156.06
Fuqia e Avokatisë (Personal) 156.06
Certifikata fitosanitare 156.06
Pasqyrat Financiare 156.06
Certifikata e Analizës së Drogës 156.06
Raporti Mjekësor 156.06
Certifikata e regjistrimit të infermierëve 156.06
Certifikata e Karakterit të Policisë 156.06
Certifikata hallall 156.06
Certifikata shëndetësore 156.06
Certifikata e Trashëgimisë Ligjore 156.06
Kopja e Lejes së Drejtimit, Pasaportës, etj. 156.06

Tarifat për vlerat e faturave me vlerën e faturës

4) Dokumente komerciale

LLOJI I DOKUMENTIT tarifat
Dirham Emiratet e Bashkuara Arabe
faktorizimi
Faktorizimi midis njerëzve, ndërsa hapja e një kompanie 2043.06
Faktorizimi duke marrë produktin, kur shitet brenda
Shteti
2043.06
Faktorizimi duke marrë produktin, kur shitet jashtë
Shteti.
2043.06
Fuqia e avokatit për të hapur biznes brenda shtetit. 2043.06
Tipar dallues 2043.06
Modifikimi i kapitalit aksionar. 2043.06
Futja e një partneri të ri. 2043.06
Franchise - krijimi i një kompanie 2043.06
Hapni një degë të re të ndërmarrjeve të huaja në shtet. 2043.06
Hapni një markë të re të ndërmarrjeve të huaja jashtë
shteti lokal
2043.06
Liçensa e Biznesit (ku kopjet shpërndahen në më shumë se një vend për të hapur një degë në çdo shtet). 2043.06
Arritja e projekteve që kanë qenë
përfunduar në përfundimin e secilës njësi,
brenda vendit ose jashtë vendit.
2043.06
Buxheti financiar i ndërmarrjes 2043.06
Mbyllja e një kompanie 2043.06
Buxheti financiar i korporatave për çdo vit fiskal 2043.06
Regjistrimi i licencës turistike 2043.06
Agjencitë tregtare (private / publike)
Nxjerrja e licencave, emërimi i degës Menaxher,
Hapja e një Brnach, Menaxhimi i Kuotave
2043.06
Licencat tregtare
Cert. të Anëtarësisë së Dhomave të Tregtisë.
Procesverbali i Mbledhjes së Bordit të Drejtorëve.
Memorandumi i Shoqatës së Kompanisë.
Një kopje e ndonjë prej agjencive të para-çertifikuara të listuara më lart.
2043.06

Tarifat ndryshojnë në çdo kohë pa ndonjë njoftim paraprak

5) Tarifat për faturat

Certifikata e sjelljes së mirë

1) Marrja e gjurmëve të gishtave të dëshmuara nga Konsullata e Emiratet e Bashkuara Arabe

Për të marrë një çertifikatë të policisë nga ndonjë Emirate e Emiratet e Bashkuara Arabe, kandidati duhet të marrë gjurmët e gishtërinjve të dëshmuara në bojë të zezë nga stacioni policor lokal i qytetit të tij, pastaj nga Ministria e Shtëpisë së shtetit të tij dhe më pas nga Ministria e Jashtme Affairsështjet e Indisë. Adresa e zyrës së tyre në Delhi është Seksioni Konsullor, Shtëpia Patiala, Tilak Marg, afër Portës së Indisë. Zyra të tjera të Ministrisë së Punëve të Jashtme janë në Chennai, Guwahati, Hyderabad dhe Kolkata. Kandidati gjithashtu mund të drejtohet drejtpërdrejt në Qelizën e Gjurmëve të Gishtit në Patiala House për të bërë gjurmët e gishtave. Printimet e gishtërinjve të dëshmuar më pas do të dorëzohen në Ambasadën e Emiratet e Bashkuara Arabe (ose nga ai vetë, ose përmes të afërmve të tij të gjakut, ose përmes ndonjë prej agjentëve tanë të autorizuar) nga 9: 00 am në 12: 00 pasdite, e hënë deri të Premte. Rs.3,750 / - është tarifa për çertifikatë N C CASH, dhe dokumenti do të kthehet përsëri në të njëjtën ditë, midis 3: 00 pasdite dhe 4: 00 pasdite.

2) Dërgimi i gjurmëve të gishtave të vërtetuar në Emiratet e Bashkuara Arabe

Pasi të keni marrë gjurmët e dëshmive të dëshmuara nga Agjenti, duhet t'i dërgoni ato në agjencinë përkatëse në Emiratet e Bashkuara Arabe. Ju lutemi përfshini artikujt e mëposhtëm.

 • Forma e gjurmëve të gishtave të legalizuara nga Konsullata e Emiratet e Bashkuara Arabe
 • Një kopje e lejes suaj të mëparshme të qëndrimit në Emiratet e Bashkuara Arabe
 • Një kopje e pasaportës suaj të fundit
 • Dy fotografi me madhësi pasaporte
 • Feesdo tarifë e kërkuar (varet nga juridiksioni)
Dërgoni paketën tuaj tek agjencitë përkatëse të Ministrisë së Brendshme më poshtë. Para dërgimit të dokumenteve, ju lutemi telefononi Zyrën e Emiratet e Bashkuara Arabe për të marrë informacion mbi tarifat e kërkuara, dhe për t'u siguruar që po i dërgoni ato në juridiksionin e duhur.

Departamenti i Përgjithshëm i Hetimit Penal

Seksioni i Lejeve dhe Certifikatave
Policia e Dubait Shtabi i Përgjithshëm
POB: 1493
Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe
Tel: 971-4-2013484 / 2013564
Faks: 971-4-2171512 / 2660151
Email: vërtetimi@dubaipolice.gov.ae
Faqja e internetit: http://www.dubaipolice.gov.ae

Departamenti i Policisë - Abu Dhabi
POB: 398
Abu Dhabi, Emiratet e Bashkuara Arabe
Tel: 971-2 4414666-
Faksi: 971-2-4414938
Uebsajti: http://www.adpolice.gov.ae

Policia e Sharjahut
Uebsajti: http://www.shjpolice.gov.ae

Ne sugjerojmë dërgimin e dokumenteve tek një mik në Emiratet e Bashkuara Arabe, në mënyrë që shoku juaj të marrë certifikatën nga Departamenti i Policisë në emrin tuaj. Kjo do të zvogëlojë shumë kohën e përpunimit në krahasim me dërgimin e dokumenteve direkt në Departamentin e Policisë.

Lista e ilaçeve të kufizuara në Emiratet e Bashkuara Arabe

Më poshtë është një listë e Barnave dhe Medikamenteve të Kontrolluara, të regjistruara në Ministrinë e Shëndetësisë në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe të zbatuara nga Ministria e Brendshme e Emirateve të Bashkuara të Amerikës dhe Bordi Ndërkombëtar i Kontrolluar i Narkotikëve (INCB).

Pyetje të mëtutjeshme mund të drejtohen pranë Departamentit të Kontrollit të Barnave të Ministrisë së Shëndetit të Emirateve të Bashkuara Sh.B.A. në Abu Dhabi, PO Box 848, Faks: + 971 2 6313 742.

Lista e mëposhtme tregon numrin serik, emrin tregtar, emrin gjenerik dhe formën e ilaçit.
Tableta 1, 123 COLD, fosfat Codeine 8mg, Acetaminophen 325mg, Cafeine 30mg, Carbinoxamine maleate 3.06mg, Phenylephrine 5mg, Tableta
2, 10 ABILIFY, Aripiprazole 10mg, Tableta
3, 15 ABILIFY, Aripiprazole 15mg, Tableta
4, 20 ABILIFY, Aripiprazole 20mg, Tableta
5, 30 ABILIFY, Aripiprazole 30mg, Tableta
6, linctus i përbërë i ACTIFED, Kodina Fosfati 10mg, Triprolidine1.25mg, Pseudoephedrina 30mg / 5ml, Linctus
7, DM ACTIFED, Dextromethorphan 10mg, Triprolidine1.25mg, Pseudoephedrine 30mg / 5ml, Linctus
8, ACTIVELLE, Estradiol & Norethisterone, Tableta
9, ADOL i ftohtë, Dextromethorphan HBr 15mg, Pseudoephedrine HCL 30mg, Paracetamol 325mg, Caplets
10, ADOL COLD HOT THERAPY, Paracetamol 650mg, Pseudoephedrine HCL 60.0 mg, Dextrometorphan HBr 30.0 mg, Sachets
11, përbërës ADOL, fosfat Codeine 10mg, Paracetamol 150mg, Cafeine 50mg, Salicylamide 200mg, Tableta
12, AKINETON 2mg, Biperiden HCL 2mg, Tableta
13, AKINETON 5mg, Biperiden Lactate 5mg / ml, injeksion
14, AKINETON RETARD 4mg, Biperiden HCL 4mg, Tableta
15, ALGAPHAN, Dextropropoxyphene HCL 25mg Paracetamol 300mg, Tableta
16, ALGAPHAN, Propoxyphene HCL 75mg Chlorobutanol 10 mg / 2ml, injeksion
17, ANAFRANIL 10, Clomipramine HCL 10 mg, Tableta
18, ANAFRANIL 25, Clomipramine HCL 25 mg, Tableta
19, ANAFRANIL SR 75, Clomipramine HCL 75 mg, Tableta
20, ANDRIOL 40mg, nënkanoate testosterone 40mg, kapsula
21, ANEXATE 0.5mg / 5ml, Flumazenil 0.1mg / ml, injeksion
22, ANEXATE 1mg / 10ml, Flumazenil 0.1mg / ml, injeksion
23, ARTANE 2, Benzhexol HCL 2 mg, Tableta
24, ARTANE 5, Benzhexol HCL 5mg, Tableta
25, ARTHROTEC 50, Misoprostol 0.2mg Diclofenac natriumi 50mg, tableta
26, ATIVAN 1, Lorazepam 1mg, Tableta
27, AURIMEL, Carbinoxamine maleate 2mg, Dextromethorphan HBr 5mg, Phenylephrine HCL 5mg, Citrate natriumi 325 mg / 5ml, Shurup
28, AURORIX 100, Moclobemide 100mg, Tableta
29, AURORIX 150, Moclobemide 150mg, Tableta
30, AURORIX 300, Meclobemide 300 mg, Tableta
31, BARNETIL 200mg / 2ml, Sultopride 200mg / 2ml, injeksion
32, BARNETIL 400, Sultopride 400mg, Tableta
33, BENZTRONE 5mg / ml, Benzoate Oestradiol 5mg / ml, injeksion
34, BEPRO, Papaverine HCL 12.5mg, Codeine Sulphate 125mg, Kalcium Jodide 1gm, Glicerinë 5gm / 100ml, Shurup
35, BRONCHOLAR, Dextromethorphan HBr 7.5mg Guaifenesin 50mg, Ephedrine HCl 7.5mg, Chlorpheniramine maleate 1.25mg / 5ml, Përzierje
36, BRONCHOLAR forte, Dextromethorphan HBr 15mg Ephedrine HCL 7.5mg, Guaifenesin 50mg, Chlorpheniramine maleate 1.25mg / 5ml, Përzierje
37, BRONCHOPHANE, Dextromethorphan HBr 125mg Difenydramine HCl 100mg, HCl Ephedrine 150mg, Guaifenesin 1gm / 100ml, Shurup
38, BUCCASTEM 3mg, Prochlorperazine Maleate 3mg, Tableta
39, BUSPAR 10, Buspirone HCL 10mg, Tableta
40, BUSPAR 30 mg, Buspirone HCl 30 mg, tableta Dividoza
41, BUSPAR 5, Buspirone HCL 5 mg, tableta
42, CAMCOLITE 250, Karbonat litiumi 250mg, Tableta
43, CAMCOLITE 400, Karbonat litiumi 400mg, Tableta
44, CANTOR 50, Minaprine 50mg, Tableta
45, CELLCEPT 250mg, mikofenolat mofetil 250mg, kapsula
46, CELLCEPT 500mg, mikofenolat mofetil 500mg, kapsula
47, CIPRALEX 10mg, Escitalopram (si Escitlopram oxalate) 10mg / tablet, Tableta
48, Cipralex 10mg, Escitalopram, Tablet
49, CIPRALEX 15mg, Escitalopram (si Escitlopram oxalate) 15mg / tablet, Tableta
50, Cipralex 15mg, Escitalopram, Tablet
51, CIPRALEX 20mg, Escitalopram (si Escitlopram oxalate) 20mg / tablet, Tableta
52, Cipralex 20mg, Escitalopram, Tablet
53, CIPRALEX 5mg, Escitalopram (si Escitlopram oxalate) 5mg / tablet, Tableta
54, CIPRAM 20, Citalopram 20 mg, tableta
55, CLIMEN, Estradiol Micronised Valated (rozë) 2mg / 1tab, Estradiol Micronised Valerate (e bardhë) 2mg / 1tab, Mikronizuara Cyproterone Acetate (Pink) 1mg / 1., Tableta
56, CLOPIXOL 2, Zuclopenhtixol diHCL 2mg, Tableta
57, CLOPIXOL 25, Zuclopenhtixol diHCL 25mg, Tableta
58, CLOPIXOL -Akupazë 100mg, acetat Zuclopenhtixol 100mg / 2ml, injeksion
59, CLOPIXOL Depo 200, dekanoat Zuclopenhtixol 200mg / ml, injeksion
60, CLOPIXOL Depo 500, acetat Zuclopenhtixol 500mg / ml, injeksion
61, CLOPIXOL10, Zuclopenhtixol diHCL 10mg, Tableta
62, CLOPIXOL-Acuphase 50mg, acetate Zuclopenhtixol 50mg / ml, injeksion
63, CODAPHED, fosfat Codeine xNUMXmg Chlorpheniramine maleate 8mg, Ephedrine HCL 2mg / 15ml, Shurup
64, Codaphed Plus, Chlorpheniramine Maleate Ephedrine HCl, fosfat kodeine, klorur amoniumi, shurup
65, CODILAR, Dextromethorphan HBr100mg Fenilfrinë HCL 40mg, Chlorpheniramine maleate 20mg / 100ml, Shurup
66, CODIPRONT, Codeine 30mg, Fenyltoloxamine 10mg, kapsula
67, CODIPRONT, Codeine 11.1mg, Fenyltoloxamine 3.7mg / 5ml, shurup
68, CODIPRONT Cum Exp., Codeine 200mg, Guaiphenesine 1gm, Fenyltoloxamine 66mg, Thyme ext. 1gm / 100gm, shurup
69, CODIPRONT Cum Exp., Codeine 30mg, Phenyltoloxamine 10mg, Guaifenesin 100mg, Tableta
70, CODIS, Aspirin 500 mg, Fosfat Codeine 8 mg, Tableta
71, COLDEX-D, Dextromethorphan HBr 10mg, Pseudoephedrine HCl 30mg, Chlorpheniramine maleate 1.25mg, guaicolate Glyceryl 50mg / 5ml, Shurup
72, CYTOTEC, Misoprostol 200mcg, Tableta
73, DEANXIT, Flupentixol diHCL 0.5mg, Melitracene HCL 10mg, Tableta
74, DECA DURABOLIN 25mg / ml, Nandrolone Decanoate 25mg / ml, injeksion
75, DECA DURABOLIN 50mg / ml, Nandrolone Decanoate 50mg / ml, injeksion
76, DEHYDROBENZ-PERIDOL, Droperidol 2.5mg / ml, injeksion
77, DEMETRIN 10, Prazepam 10mg, Tableta
78, DEXTROKUF, Dextromethorphan HBr 15mg / 5ml, Shurup
79, DEXTROLAG, Dextromethorphan HBr 10mg, Guaifenesin 100mg, Chlorpheniramine maleate 2mg, chloride amoni 25mg / 5ml, Shurup
80, DHC CONTINUS, tartrate Dihidrocodeine 60mg, Tableta
81, mikroklimë DIALAG, Diazepam 5mg / 2.5ml, zgjidhje rektale
82, mikroklimë DIALAG, Diazepam 10mg / 2.5ml, zgjidhje rektale
83, DIAPAM 10, Diazepam 10mg, Tableta
84, DIAPAM 2, Diazepam 2mg, Tableta
85, DIAPAM 5, Diazepam 5mg, Tableta
86, DIARSED, Difenoksilate HCL 2.5mg, Sulfate Atropine 0.025mg, Tableta
87, DIAXINE, Difenoksilate HCl 2.5mg, sulfat Atropine 0.025mg, tableta
88, DIAZEPAM 2, Diazepam 2mg, Tableta
89, DIAZEPAM 5, Diazepam 5mg, Tableta
90, DICTON retard 30, Codeine 11mg, Carbinoxamine 1.5mg / 5ml, Shurup
91, DIPRIVAN 1% w / v, Propofol 1.00% w / v, Infuzion IV
92, DIPRIVAN 2% w / v, Propofol 20mg / 1ml, Infuzion IV
93, DISTALGESIK, Propoxyphene HCL 32.5mg Paracetamol 325mg, Tableta
94, DOGMATIL 100, Sulpiride 100 mg / 2ml, injeksion
95, DOGMATIL 25mg / 5ml, Sulpiride 25mg / 5ml, Zgjidhje
96, DOGMATIL 50, Sulpiride 50 mg, kapsula
97, DOGMATIL Forte, Sulpiride 200 mg, tableta
98, DORMICUM 15, Midazolam 15mg, Tableta
99, DORMICUM 15mg / 3ml, Midazolam 15mg / 3ml, injeksion
100, DORMICUM 5mg / ml, Midazolam 5mg / ml, injeksion
101, DORMICUM 7.5mg, Midazolam 7.5mg, Tableta
102, DORSILON, Mephenoxalone 200mg, Paracetamol 450mg, Tableta
103, EDRONAX 4mg, Reboxetine 4mg, Tableta
104, EFEXOR 37.5, Venlafaxine 37.5mg, Tableta
105, EFEXOR 75, Venlafaxine 75mg, Tableta
106, EFEXOR XR 150, Hydrochloride Venlafaxine 150mg, kapsula
107, EFEXOR XR 75, Hydrochloride Venlafaxine 75mg, kapsula
108, ESTRACOMB TTS, Oestradiol 4mg, acetate Norethisterone 30mg (Patch 1) + Oestradiol 10mg (Patch 2), Patches
109, ESTRADERM TTS 100, Estradiol 8mg / 20cm2, Patches
110, ESTRADERM TTS 25, Estradiol 2mg / 5cm2, Patches
111, ESTRADERM TTS 50, Estradiol 4mg / 10cm2, Patches
112, ESTROFEM, Oestradiol 2mg, Tableta
113, ESTROFEM FORTE, Oestradiol 4mg, Tableta
114, FAVERIN 100, Flatoksamina malateze 100mg, Tableta
115, FAVERIN 50, Flatoksamina malateze 50mg, Tableta
116, FEMOSTON 2 / 10, Dydrogesterone (Y) 10mg, Estradiol (O) 2.0mg, Estradiol (Y) 2.0mg, Tableta
117, FLEXIBAN, Cyclobenzaprine HCL 10mg / tab., Tableta
118, FLUANXOL 0.25, Flupenthixol 0.25mg, Tableta
119, FLUANXOL 0.5, Flupenthixol 0.5mg, Tableta
120, FLUANXOL 1, Flupenthixol 1mg, Tableta
121, FLUANXOL 3, Flupenthixol 3mg, Tableta
122, FLUANXOL Depo, Flupenthixol 20mg / ml, injeksion
123, FLUANXOL Depo, Flupentixol dekanoat 100mg / ml, injeksion
124, FLUOXONE DIVULE, Fluoxetine 22.4mg, kapsula
125, FLUNEURIN 20mg, Fluoxetin 20mg / 1kapsula, kapsula
126, FLUTIN 20mg, Hydrochloride Fluoxetine 20mg, kapsula
127, FLUXETYL 20mg, fluoksetinë (si F. hidroklorur) 20mg / kapsulë, kapsula
128, FRISIUM 10, Clobazam 10 mg, Tableta
129, FRISIUM 20, Clobazam 20 mg, Tableta
130, SODIUMI KARDINAL, Natriumi fenobarbiton 200mg / ml, injeksion
131, GENOTROPIN 16 IU (5.3mg), Somatropin 16IU / 1Cartridge, pluhur për injeksion
132, GENOTROPIN 36 IU (5.3mg), Somatropin 36IU / 1Cartridge, pluhur për injeksion
133, HALDOL 0.5, Haloperidol 0.5mg, Tableta
134, HALDOL 2mg / ml, Haloperidol 2mg / ml, pika
135, HALDOL 5, Haloperidol 5mg, Tableta
136, HALDOL 5mg / ml, Haloperidol 5mg / ml, injeksion
137, HALDOL Decanoas, Haloperidol 50mg / ml, injeksion
138, HALDOL Decanoas, Haloperidol 100mg / ml, injeksion
139, HEMINEVRIN, Chlormethiazole 300mg, Miglyol (812) 125mg, kapsula
140, IMUKIN 100mcg / 0.5ml, Interferon-Gama Njerëzore Rekombinante Njerëzore / 6000000 IU / ml, injeksion *
141, INSIDON 50, Opipramol 50mg, Tableta
142, INTARD, Difenoksilate HCl 2.5mg, sulfat Atropine 0.025mg, tableta
143, INTRAVAL, Thiopentone Natriumi 0.5g / 1vial, injeksion
144, IXEL 25mg, Milnacipran 25mg / kapsulë, kapsula
145, IXEL 50mg, Milnacipran 505mg / kapsulë, kapsula
146, KAFOSED, Dextromethorphan HBr 15mg / 5ml, Shurup
147, KEMADRIN 10mg / 2ml, Procyclidine HCL 10mg / 2ml, injeksion
148, KEMADRIN 5mg, Procyclidine HCL 5mg, tableta
149, KETALAR 10, Ketamine HCL 10mg / ml, injeksion
150, KETALAR 50, Ketamine HCL 50mg / ml, injeksion
151, KLIOGEST, Oestradiol 2mg, Norethisterone 1mg, Tableta
152, LAGAFLEX, Carisoprodol 300 mg, Paracetamol 250mg, Tableta
153, LARGACTIL, Chlorpromazine HCL 25mg / 5ml, shurup
154, LARGACTIL 10, Chlorpromazine HCL 10mg, tableta
155, LARGACTIL 100, Chlorpromazine HCL 100mg, tableta
156, LARGACTIL 25, Chlorpromazine HCL 25mg, tableta
157, LARGACTIL 25mg / ml, Chlorpromazine HCL 25mg / ml, injeksion
158, LARGACTIL 50, Chlorpromazine HCL 50mg, tableta
159, LARGACTIL 50mg / 2ml, Chlorpromazine HCL 50mg / 2ml, injeksion
160, LARGACTIL100, Chlorpromazine HCL 100mg, Suppo.
161, LEXOTANIL 1.5, Bromazepam 1.5 mg, Tableta
162, LEXOTANIL 3, Bromazepam 3 mg, Tableta
163, LEXOTANIL 6, Bromazepam 6 mg, Tableta
164, LIMBITROL, Amitriptyline 12.5 mg, Chlordiazepoxide 5 mg, kapsula
165, LIORESAL 10, Baclofen 10 mg, Tableta
166, LIORESAL 25, Baclofen 25 mg, Tableta
167, LOMOTIL, Difenoksilate HCl 2.5mg, sulfat Atropine 0.025mg, tableta
168, LUDIOMIL 10, Maprotiline HCL 10mg, Tableta
169, LUDIOMIL 25, Maprotiline HCL 25mg, Tableta
170, LUDIOMIL 50, Maprotiline HCL 50mg, Tableta
171, LUDIOMIL 75, Maprotiline HCL 75mg, Tableta
172, MELLERIL 0.5%, Thioridazine HCL 0.5%, Suspension.
173, MELLERIL 10, Thioridazine HCL 10mg, Tableta
174, MELLERIL 100, Thioridazine HCL 100mg, Tableta
175, MELLERIL 25, Thioridazine HCL 25mg, Tableta
176, MELLERIL 50, Thioridazine HCL 50mg, Tableta
177, MENOGON 75IU, Menotrophin HMG 75IU / 1Ampoule, injeksion
178, MUSCADOL, Orfhenadrine citrate 35mg, Paracetamol 450mg, Tableta
179, MYOGESIC, Orphenadrine 35mg, Paracetamol 450mg, Tableta
180, NEOTIGASON 10, Acitretin 10 mg, kapsula
181, NEOTIGASON 25, Acitretin 25 mg, kapsula
182, NOBRIUM 10, Medazepam 10mg, kapsula
183, NOBRIUM 5, Medazepam 5mg, kapsula
184, NOCTRAN 10, Clorazepate dipotassium 10mg, Acepromazine maleate 1.016mg, Aceprometazine maleate 10.16mg, Tableta
185, NORACOD, Codeine 10mg, Paracetamol 500mg, Tableta
186, NORCURON 10mg, Bromid Vecuronium 10mg / ampulë, pluhur për injeksion
187, NORCURON 4mg, Bromid Vecuronium 4.0mg / ampulë, pluhur për injeksion
188, NORDITROPIN 12IU, Somatropine 12 IU, injeksion
189, NORDITROPIN 4IU, Somatropine 4 IU, injeksion
190, NORDITROPIN Stilolaps i vendosur 12, Somatropine 12 IU, injeksion S / C
191, NORDITROPIN Stilolaps i vendosur 24, Somatropine 24 IU, injeksion S / C
192, Norditropin SimpleXx
10mg / 1.5ml, Somatropin, Inj /
Zgjidhje
193, Norditropin SimpleXx
15mg / 1.5 ml, Somatropin, Inj /
Zgjidhje
194, Norditropin SimpleXx
5mg / 1.5 ml, Somatropin, Inj /
Zgjidhje
195, Norditropin Nordilet
5mg / 1.5 ml, Somatropin, Inj në stilolaps prefiklat
196, Norditropin Nordilet
10mg / 1.5 ml, Somatropin, Inj. në stilolapsin e parafabrikuar
197, Norditropin Nordilet
15mg / 1.5 ml, Somatropin, Inj. në stilolapsin e parafabrikuar
198, NORFLEX, citrat Orphenadrine 30mg / ml, injeksion
199, NORFLEX 100, Orfhenadrine citrate 100mg, Tableta
200, NORGESIK, Citate Orfhenadrine 35mg Paracetamol 450mg, Tableta
201, NUBAIN 10mg / ml, Nalbuphine HCL 10mg / ml, injeksion
202, NUBAIN 20mg / ml, Nalbuphine HCL 20mg / ml, injeksion
203, Nuvaring, Etonogestrel & Etinylestradiol, Unaza Vaginale
204, ORAP, Pimozide 1mg, Tableta
205, ORAP Forte, Pimozide 4mg, Tableta
206, OXETINE, Fluoxetine Hydrochloride 20mg, Tableta
207, PARACODOL, fosfat Codeine 8mg, Paracetamol 500mg, Eff.Tab.
208, PARACODOL, fosfat Codeine 8mg, Paracetamol 500mg, Tableta
209, PHENSEDYL, Kodina fosfat 8.9mg Promethazine HCL 3.6mg Ephedrine HCL 7.2mg / 5ml, Linctus
210, PHYSEPTONE, Metadone HCL 10mg / ml, injeksion
211, PHYSEPTONE 5, Metadoni HCL 5mg, Tableta
212, PREPULSID, Cisapride 1mg / ml, Pezullimi
213, PREPULSID, Cisapride 30mg, Supp.
214, PREPULSID 10mg, Cisapride 10mg, Tableta
215, PREPULSID 5mg, Cisapride 5mg, Tableta
216, depo PRIMOTESTONE 100mg, Enanthate Testosterone 110mg, Propionate Testosterone 25mg, = Testosterone 100mg / ml, injeksion
217, depo PRIMOTESTONE 250mg, Enanthate testosterone 250mg / 1ml, injeksion
218, PROGYLUTON, Estradiol Valate 2mg / 11white., Estradiol Valated 2mg & Norgestrol 0.5mg / tabelë portokalli., Tableta
219, PROKINAT, Cisapride 5mg / 5ml, Pezullimi
220, PROKINATE 10mg, Cisapride 10mg, Tableta
221, PROKINATE 5mg, Cisapride 5mg, Tableta
222, PROLIXIN 25mg / ml, decanoate Fluphenazine 25mg / ml, injeksion
223, PROPESS, Prostaglandin E2 10mg / pessary, Pessaries Vaginal
224, PROTHIADEN 25, Dothiepin HCl 25mg, kapsula
225, PROTHIADEN 75, Dothiepin HCl 75mg, Tableta
226, PROVIRON, Mesterolone 25mg, Tableta
227, PROZAC, Fluoxetine 20mg, Tableta
228, PROZAC, Fluoxetine 20mg / 5ml, Lëngu
229, PROZAC javore 90mg, fluoksetinë (si F. hidroklorur) 90mg / kapsulë, kapsula
230, REDUCTIL 10mg, Sibutramine Hydrochloride Monohydarte 10mg, kapsula
231, REDUCTIL 15mg, Sibutramine Hydrochloride Monohydarte 15mg, kapsula
232, REMERON 15 mg, Mirtazapine 15mg, Tableta
233, REMERON 30 mg, Mirtazapine 30mg, Tableta
234, REMERON 45 mg, Mirtazapine 45mg, Tableta
235, Remeron Sol Tab 30mg, Mirtazapine, Tableta
236, REVACOD, Fosfat Codeine 10mg, Paracetamol 500mg / 1., Tableta
237, RHINOTUSSAL, Dextromethorphan HBr 20mg Fenilfrinë HCL 20mg, Carbinoxamine maleate 4mg, kapsula
238, RIAPHAN 15mg / 5ml, Dextromethorphan HBr 15mg / 5ml, Shurup
239, RISPERDAL 1, Risperidone 1mg, Tableta
240, RISPERDAL 1mg / ml, Risperidone 1mg / 1ml, Solucion oral
241, RISPERDAL 2, Risperidone 2mg, Tableta
242, RISPERDAL 3, Risperidone 3mg, Tableta
243, RISPERDAL 4, Risperidone 4mg, Tableta
244, Consta Risperidal 25mg, Risperidone, Inj / Pezullim
245, Consta Risperidal 37.5 mg, Risperidone, Inj / Pezullim
246, Consta Risperidal 50 mg, Risperidone, Inj / Pezullim
247, RITALIN 10, Methylphenidate HCL 10mg, Tableta
248, RITALIN SR 20mg, Methylphenidate HCL 20mg / 1tab., Tableta
249, RIVOTRIL 0.25%, Clonazepam 0.25%, pika
250, RIVOTRIL 0.5, Clonazepam 0.5 mg, Tableta
251, RIVOTRIL 1mg / ml, Clonazepam 1mg / ml, injeksion
252, RIVOTRIL 2, Clonazepam 2mg, Tableta
253, ROACCUTANE 10, Isotretinoin 10mg, kapsula
254, ROACCUTANE 2.5, Isotretinoin 2.5mg, kapsula
255, ROACCUTANE 20, Isotretinoin 20mg, kapsula
256, ROACCUTANE 5, Isotretinoin 5mg, kapsula
257, ROBAXIN, Metokarbamol 100mg / ml, injeksion
258, ROBAXIN 500, Metokarbamol 500mg, Tableta
259, ROBAXISAL, Metokarbamol 400mg, Aspirin 325mg, Tableta
260, ROBITUSSIN-CF, Dextromethorphan HBr 10mg, Guaifenesin 100mg, Pseudoephedrine HCl 30mg / 5ml, shurup
261, ROMILAR 1.5%, Dextromethorphan 15mg / ml, pika
262, ROMILAR 15, Dextromethorphan 15mg, Dragees
263, EXPECTORANT ROMILAR, Dextromethorphan 3.06mg, Klorur amoniumi 18mg, Panthenol 11mg / 1ml, Shurup
264, SAIZEN 4 IU, Somatropine 4 IU, injeksion
265, SALIPAX, Fluoxetine 20mg, kapsula
266, SANDOSTATIN 0.05, Octreotide 0.05mg / ml, injeksion
267, SANDOSTATIN 0.1, Octreotide 0.1mg / ml, injeksion
268, SANDOSTATIN 0.2, Octreotide 0.2mg / ml, injeksion
269, SANDOSTATIN 0.5, Octreotide 0.5mg / ml, injeksion
270, SAROTEN Retard 25, Amitriptyline HCL 25 mg, kapsula
271, SAROTEN Retard 50, Amitriptyline HCL 50 mg, kapsula
272, SEDOFAN DM, Dextromethorphan HBr 10mg Triprolidine 1.25mg, Pseudoephedrine HCL 30mg / 5ml, Shurup
273, SEDOFAN-P, Dextromethorphan HBr 15mg, Tableta
274, SERENACE 0.5, Haloperidol 0.5mg, Tableta
275, SERENACE 1.5, Haloperidol 1.5mg, Tableta
276, SERENACE 10, Haloperidol 10mg, Tableta
277, SERENACE 5, Haloperidol 5mg, Tableta
278, SEROQUEL 100 mg, Quetiapine 100 mg, tableta
279, SEROQUEL 200 mg, Quetiapine 200 mg, tableta
280, SEROQUEL 25 mg, Quetiapine 25 mg, tableta
281, SEROQUEL Starter Pacient Starter, Quetiapine 100 mg / tab. (Tableta 2), Quetiapine 25 mg / tab. (Tableta 6), Tableta
282, SEROXAT 20, Paroxetine 20mg, Tableta
283, SERZONE 100mg, Nefazodone HCL 100mg, Tableta
284, SERZONE 150mg, Nefazodone HCL 150mg, Tableta
285, SERZONE 200mg, Nefazodone HCL 200mg, Tableta
286, SERZONE 250mg, Nefazodone HCL 250mg, Tableta
287, SERZONE 50mg, Nefazodone HCL 50mg, Tableta
288, SIRDALUD 2, Tizanidine 2mg, Tableta
289, SIRDALUD 4, Tizanidine 4mg, Tableta
290, përbërja SOMADRYL, Carisoprodol 200mg Paracetamol 160mg, Kafeina 32mg, Tableta
291, SONATA 10mg, Zaleplon 10mg / 1 kapsulë, kapsula
292, SONATA 5mg, Zaleplon 5mg / 1 kapsulë, kapsula
293, SOSEGON 50mg, Pentazocine HCL 56.4mg, tableta
294, kollë ST.JOSEPH, Dextromethorphan HBr 0.1179% w / w, Shurup
295, STADOL 1mg / ml, tartrat Butorphanol 1mg / ml, injeksion
296, STADOL 2mg / ml, tartrat Butorphanol 2mg / ml, injeksion
297, STADOL 4mg / 2ml, tartrat Butorphanol 4mg / 2ml, injeksion
298, STELAZINE 1, Trifluoperazine 1mg, Tableta
299, STELAZINE 10, Trifluoperazine 10mg, kapsula
300, STELAZINE 15, Trifluoperazine 15mg, Spansule
301, STELAZINE 2, Trifluoperazine 2mg, Spansule
302, STELAZINE 5, Trifluoperazine 5mg, Tableta
303, STEMETIL, Prochlorperazine maleate 0.1% w / v, Shurup
304, STEMETIL, Prochlorperazine maleate 25mg, Tableta
305, STEMETIL, Prochlorperazine maleate 5mg, Tableta
306, STEMETIL, Prochlorperazine maleate12.5mg / ml, injeksion
307, STEMETIL, Prochlorperazine maleate 25mg / 2ml, injeksion
308, STERANDRYL RETARD 250mg, Hexahydrobenzoate Testosterone 125mg, Trans-hexahydroterephtalate e n-butil dhe Testosterone 125mg / ampulë, Injeksion
309, STESOLID, Diazepam 0.4mg / ml, Shurup
310, STESOLID, Diazepam 2mg, Tableta
311, STESOLID, Diazepam 5mg, Tableta
312, STESOLID, Diazepam 5mg / ml, injeksion
313, STESOLID, Diazepam 5mg / 2.5ml, zgjidhje rektale
314, STESOLID, Diazepam 10mg / 2.5ml, zgjidhje rektale
315, STILNOX 10mg, tabela Zolpidem Tartrate 10mg / 1., Tableta
316, STIVANE 300, Piraleuccideanol dimaleate 300mg, kapsula
317, SUBUTEX 2mg, Buprenorphine HCL 2mg / 1tab., Tableta
318, SUBUTEX 8mg, Buprenorphine HCL 8mg / 1tab., Tableta
319, SURMONTIL 25, Trimipramine maleate 35mg, Tableta
320, SURMONTIL 50, Trimipramine maleate 69.75mg, kapsula
321, SUSTANON 250mg, Testosterone Propionate 30mg, Testosterone Phenylpropionate 60mg, isocaproate testosterone 60mg, decanoate testosterone 100mg, Injeksion
322, TEKAM 10, Ketamine HCL 10mg / ml, injeksion
323, TEKAM 50, Ketamine HCL 50mg / ml, injeksion
324, TEMGESIK 0.3mg / ml, Buprenorphine HCL 0.3 mg / ml, injeksion
325, 0.6mg TEMGESIK / 2ml, Buprenorphine HCL 0.6mg / 2ml, injeksion
326, TEMGESIK Sublingual, Buprenorphine HCL 0.2 mg, Tableta
327, TIAPRIDAL 100, Tiapride 100mg, Tableta
328, TIAPRIDAL 100mg / 2ml, Tiapride 100mg / 2ml, injeksion
329, TICLID, Ticlopidine 250mg, Tableta
330, TIXYLIX, Pholcodine 1.5mg Promethazine HCL 1.5mg / 5ml, Linctus
331, TOFRANIL 10, Imipramine 10mg, Tableta
332, TOFRANIL 25, Imipramine 25mg, Tableta
333, TRNAL 100mg, Tramadol 100mg, Supp.
334, TRAMAL 100mg / 2ml, Tramadol 100mg / 2ml, injeksion
335, TRAMAL 100mg / ml, Tramadol 100mg / ml, pika
336, TRAMAL 50mg, Tramadol 50mg, kapsula
337, TRAMAL 50mg / ml, Tramadol 50mg / ml, injeksion
338, TRAMAL Retard 100, Tramadol 100mg, Tableta
339, TRAMUNDIN RETARD 100 mg, Tramadol 100mg, Tableta
340, TRAMUNDIN RETARD 150 mg, Tramadol 150mg, Tableta
341, TRAMUNDIN RETARD 200 mg, Tramadol 200mg, Tableta
342, TRANXENE 10, Diotoriumi Clorazepate 10mg, kapsula
343, TRANXENE 5, Diotoriumi Clorazepate 5mg, kapsula
344, TREXAN 50, Naltrexone HCL 50mg, Tableta
345, TRISEQUENS, Oestradiol 2mg (tab blu), Oestradiol 2mg, Acetate Norethisterone 1mg (tab i bardhë), Oestradiol 1mg (tab i kuq), Tableta
346, TRISEQUENS forte, Oestradiol 4mg (skedë e verdhë), Oestradiol 4mg, Acetat Norethisterone 1mg (tab i bardhë), Oestradiol 1mg (tab i kuq), Tableta
347, TRYPTIZOL 25, Amitriptyline HCL 25 mg, tableta
348, TUSCALMAN, Noscapine HCL 15mg, Aether Guaiacolglycerinatus 100mg / 10ml, shurup
349, TUSSIFIN me kodeinë, Fosfat Codeine 75mg Chlorpheniramine maleate 25mg, guaicolate Glyceryl 1gm, benzoat natriumi 3gm, citrate kaliumi 3gm, Liquorice 7.5gm / 100ml
350, ULTIVA 1mg, Remifentanil 1mg / shishkë, injeksion
351, ULTIVA 2mg, Remifentanil 2mg / shishkë, injeksion
352, ULTIVA 5mg, Remifentanil 5mg / shishkë, injeksion
353, DM UNIFED, Triprolidine HCl 1.25 mg, Pseudoephedrine (HCl) 30mg, Dextromethorphan HBr 10 mg / 5ml, Shurup
354, VALIUM, Diazepam 2mg / 5ml, Shurup
355, VALIUM, Diazepam 10mg / 2ml, injeksion
356, VALIUM 10, Diazepam 10mg, Tableta
357, VALIUM 2, Diazepam 2mg, Tableta
358, VALIUM 5, Diazepam 5mg, Tableta
359, BREC VECURONIUM P FORR injeksion 10mg, Bromide Vecuronium 10mg / shishkë 1, Pluhur për injeksion
360, BREC VECURONIUM P FORR injeksion 20mg, Bromide Vecuronium 20mg / shishkë 1, Pluhur për injeksion
361, VESANOID 10mg, Tretinoin 10mg, kapsula
362, VIRORMONE 10mg, Propionate Testosterone 10mg, injeksion
363, VIRORMONE 10mg, Testosterone Propionate 10mg, Tableta
364, VIRORMONE 25mg, Testosterone Propionate 25mg, Tableta
365, VIRORMONE 25mg, Propionate Testosterone 25mg, injeksion
366, XANAX 0.25, Alprazolam 0.25 mg, Tableta
367, XANAX 0.5, Alprazolam 0.5 mg, Tableta
368, XANAX 1, Alprazolam 1 mg, Tableta
369, Zeldox 20mg / ml, Ziprasidone, Inj / pluhur
370, ZOLOFT, Sertraline 50mg, Tableta
371, ZYPREXA 10 mg, Olanzapine 10 mg, Tableta
372, ZYPREXA 10 mg, Olanzapinë 10 mg, injeksion
373, ZYPREXA 5 mg, Olanzapine 5 mg, Tableta
374, ZYPREXA 7.5 mg, Olanzapine 7.5 mg, Tableta

MINISTRIET e QEVERIS / DEPARTAMENTET

EMIRATET E BASHKUARA ARABE INDIA
Komuna e Abu Dhabi Sekretariati i kabinetit
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Ajman Komisioni i Planifikimit
Komuna e Abu Dhabi Ministria e Bujqësisë
Mbrojtja Civile e Dubai Departamenti i Energjisë Atomike
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë në Dubai Ministria e Kimikateve dhe Plehrave
Bashkia Dubai Ministria e Aviacionit Civil
Këshilli Kombëtar Federal Ministria e Qymyrit dhe Minierave
Federata e Dhomave të Tregtisë të Emirateve të Bashkuara Arabe & Industri Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Ministria e Ekonomisë dhe Tregtisë Ministria e Komunikacionit
Ministria e Energjisë Elektrike dhe Ujit Ministria e Corporështjeve të Korporatave
Ministria e Shendetesise Ministria e Consështjeve të Konsumatorit dhe Shpërndarjes Publike
Ministria e Shtetit për Cështjet e Kabinetit Ministria e Kulturës
Ministria e Arsimit dhe Rinisë Ministria e Disinvestimit
Ministria e Financave dhe Industrisë Ministria e Mjedisit dhe Pyjeve
Ministria e Planifikimit Ministria e Punëve të Jashtme
Bashkia Sharjah Ministria e Financave
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Sharjah Ministria e industrive të përpunimit të ushqimit
Qeveria e Emiratet e Bashkuara Arabe Ministria e Shëndetësisë dhe Mirëqenies së Familjes

Marrëdhëniet bilaterale UAE-INDIA

Lidhjet ekonomike, politike dhe kulturore të Emiratet e Bashkuara Arabe me Indinë, të cilat datojnë më shumë se një shekull më parë, janë të pjekur dhe shumë-dimensionale. Tregtia bilaterale është rritur në mënyrë të vazhdueshme me kalimin e viteve dhe kontaktet njerëz-për-njerëz vazhdimisht janë në rritje. Turistët nga të dy palët po vizitojnë për kohën e lirë dhe kënaqësi, dhe gjithnjë e më shumë shtetas të Emirateve të Bashkuara Arabe po shfrytëzojnë shërbimet e kujdesit shëndetësor dhe turizmit në Indi.

Lidhjet e ngushta midis komunitetit Indian dhe shtetasve mund të gjykohen nga fakti se komuniteti Indian është komuniteti më i madh i mërgimtarëve në Emiratet e Bashkuara Arabe, që numëron rreth 1.5 milion. Lidhjet e forta të miqësisë midis Emiratet e Bashkuara Arabe dhe India janë gati të diversifikohen dhe forcohen më tej në muaj dhe vite që vijnë.

Pjesë të intervistës me Ambasadorin Indian në Emiratet e Bashkuara Arabe Talmiz Ahmed.

Marrëdhëniet midis Emiratet e Bashkuara Arabe dhe India janë të forta dhe të bazuara në kontakte kulturore midis popujve të dy vendeve. Cilat janë lidhjet historike që lidhin dy kombet dhe cilat janë strategjitë e reja për forcimin e lidhjeve të tyre kulturore dhe tradicionale?

Marrëdhëniet Indi-Emiratet e Bashkuara Arabe janë në rritje. Të dy vendet ndajnë lidhje me prirje kulturore dhe kanë lidhje të forta tregtare dhe kulturore. Lidhjet tona në zgjerim mbulojnë gamën e plotë të fushave ekonomike, teknike, sociale dhe kulturore që janë të dobishëm për të dy popujt.

Një vrull për marrëdhëniet në rritje të Indisë me vendet e Gjirit, veçanërisht Emiratet e Bashkuara Arabe, u sigurua nga vizita e Ministrit të Jashtëm Shaik Abdullah bin Zayed Al Nahyan në Indi në qershor. Gjatë vizitës, të dy palët patën diskutime të frytshme dhe thelbësore për një gamë të gjerë temash, duke përfshirë marrëdhëniet bilaterale, situatën rajonale, sigurinë, mbrojtjen dhe energjinë e rinovueshme. Nga pala indiane, Ministri i atëhershëm i Punëve të Jashtme Pranab Mukherjee dhe Ministri i Tregtisë dhe Industrisë Kamal Nath kishin vizituar Emiratet e Bashkuara Arabe në maj dhe prill 2008, përkatësisht.

Marrëdhëniet tona nuk përcaktohen vetëm nga aspektet tregtare dhe ekonomike. Indianët ishin të pranishëm në Emiratet e Bashkuara Arabe shumë kohë para se të zbulohej vaji dhe kanë luajtur një rol jetësor në zhvillimin e vendit. Ata kanë qenë partnerë aktivë me pritësit e tyre Emirati. Drejtuesit e Emiratet e Bashkuara Arabe në disa raste kanë pranuar kontributet e bëra nga indianët në sfera të ndryshme.

Cilat janë zhvillimet në fushat e biznesit dhe tregtisë midis dy vendeve?

India dhe Emiratet e Bashkuara Arabe po bëjnë përpjekje të forta për të rinovuar dhe forcuar marrëdhëniet bilaterale ekonomike dhe tregtare. Marrëdhënia midis dy vendeve ka evoluar në një partneritet të rëndësishëm në sferën ekonomike dhe tregtare, me Emiratet e Bashkuara Arabe duke dalë si tregu i dytë më i madh në botë për produktet indiane. Në të njëjtën kohë, indianët janë shfaqur si investitorë të rëndësishëm në Emiratet e Bashkuara Arabe, dhe India si një destinacion i rëndësishëm eksporti për mallrat e prodhuara në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Si ishte tregtia e dyanshme midis dy vendeve vitin e kaluar? Tregtia jo-nafte Indi-Emiratet e Bashkuara Arabe me vlerë $ 29,023.68 në 2007-2008. Tregtia e dyanshme për 2007-2008 tregoi një rritje 40 për qind gjatë një viti më parë. Artikujt kryesorë të eksporteve nga India përfshinin lëndë djegëse minerale, perla natyrale ose të kulturuara, drithëra, gems dhe stoli, fije të bëra me dorë, pëlhura, metale, fije pambuku, produkte detare, makineri dhe pajisje, produkte plastike dhe linoleum, çaj dhe mish dhe përgatitje. Artikujt kryesorë të importeve nga Emiratet e Bashkuara Arabe përfshijnë lëndë djegëse minerale, vajra minerale, perlat natyrale ose të kulturuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, xehetare metalike dhe skrap metali, squfur dhe pirite hekuri të pa pastruara, makineri elektrike dhe pajisje dhe pjesë të tyre, hekur dhe çelik etj.

Një pjesë e madhe e eksporteve të Indisë në Emiratet e Bashkuara Arabe transferohet nga Dubai në vendet e tjera të rajonit si Pakistani, Afganistani, Irani, Iraku, Arabia Saudite, Jemeni dhe, vonë, madje edhe në vendet e Afrikës Lindore. Kështu, eksportet në Emiratet e Bashkuara Arabe, në fakt, kanë hapur një treg të madh rajonal për produktet indiane.

A ka ndonjë hapësirë ​​për rritje të mëtejshme në tregtinë bilaterale dhe investimet e ndërsjella midis dy vendeve?

Rritja e mprehtë e tregtisë sonë dypalëshe, veçanërisht në sektorin jo-naftë, është një reflektim i rritjes dhe thellësisë së dy ekonomive. Kompanitë indiane dhe Emiratet e Bashkuara Arabe janë përfshirë në mënyrë aktive në ndjekjen e investimeve dhe projekteve në të dy vendet. Këto nisma të ndërmarrjeve të përbashkëta përfshijnë disa nga ndërmarrjet më të rëndësishme nga India si Tata, Reliance, Wipro, NTPC, Larsen & Toubro, Dodsals dhe Punj Lloyd. Nga ana e Emirati, kompanitë më të larta aktive në Indi janë Emaar, Nakheel, DP World, etj. Në tetor të vitit të kaluar, u nënshkrua një memorandum memorandistik midis Universitetit të Emirateve të Bashkuara Arabe dhe Atul Limited të Indisë për partneritet strategjik për transferimin e teknologjisë për krijimin e një shteti- njësia e prodhimit të kulturës së indeve palme të datës më të artit në Rajasthan.

Cili është numri i vlerësuar i njerëzve dhe bizneseve indiane në Emiratet e Bashkuara Arabe?

Vlerësohet se rreth 1.5 milion Indianë jetojnë në Emiratet e Bashkuara Arabe. Jo shumë janë larguar nga vendi në të kaluarën e afërt. Kriza globale ka shërbyer thjesht për të forcuar largimin nga aktiviteti thjesht spekulativ pa pasur një ndikim të rëndësishëm negativ në projektet kryesore të energjisë, infrastrukturës dhe pasurive të patundshme që ndiqen në vend, veçanërisht në Dubai dhe Abu Dhabi, pasi financat janë të gatshme për të projekte të tilla kombëtare të lidhura me zhvillimin. Prandaj, kriza aktuale ekonomike nuk ka të ngjarë të ketë ndonjë ndikim të rëndësishëm në rekrutimin e indianëve.

Cila është gjendja e turizmit midis dy vendeve?

Sektori i turizmit është një nga fushat që ka potencial të mirë për rritjen e ardhshme, veçanërisht turizmin mjekësor. Emiratët që shkojnë në Indi tashmë janë duke përdorur shërbimet shëndetësore indiane, duke përfshirë edhe institucionet Ajurvedic dhe Spas. Një fushë tjetër me hapësirë ​​të konsiderueshme për bashkëpunim në turizëm është ndërtimi dhe mirëmbajtja e hoteleve. Ekziston një hapësirë ​​e mirë që Emiratet e Bashkuara Arabe të investojnë në sektorin mbarë-turistik në Indi, i cili do të ndihmojë në tërheqjen e turistëve që vizitojnë Emiratet e Bashkuara Arabe edhe në Indi.

A do të ketë një fazë të re, më dinamike në marrëdhëniet UAE-Indi në të ardhmen?

Duke reflektuar realitetet globale, lidhjet midis Indisë dhe Emiratet e Bashkuara Arabe po fitojnë një dimension të ri. Të dy vendet kanë krijuar partneritete të forta në fushën e tregtisë dhe tregtisë. Ky partneritet po zgjerohet, diversifikohet dhe po shfaqet në një partneritet strategjik me theks në bashkëpunimin në mbrojtje, energji, etj. Emiratet e Bashkuara Arabe si fqinj do t'i kushtohet vëmendje prioritare në përmirësimin e lidhjeve tona.

Të dy vendet mund të bashkëpunojnë me njëri-tjetrin në mënyrë dypalëshe dhe rajonale në çështjet e mbrojtjes dhe të sigurisë dhe të bëhen partnerë në luftën globale kundër terrorizmit dhe ekstremizmit.

Meqenëse Emiratet e Bashkuara Arabe janë duke u përqëndruar në industri të bazuara në njohuri dhe me Indinë që po shfaqen udhëheqës botërorë në hapësirë, bujqësi, farmaceutikë dhe bio-teknologji, ekziston një hapësirë ​​e konsiderueshme për bashkëpunim në transferimin e teknologjisë, R&D dhe ndërmarrjeve të përbashkëta. Bashkëpunimi i mbrojtjes arriti një nivele të re me ushtrimin e parë ndonjëherë ajër Indi-Emiratet e Bashkuara Arabe dhe takimin e dytë të Komitetit të Përbashkët të Bashkimit të Bashkimit të Mbrojtjes së Mbrojtjes. India mori një mbështetje të fortë të palës së Emiratet e Bashkuara Arabe për çështjen e terrorizmit, posaçërisht në sulmet terroriste në Mumbai të nëntorit të vitit të kaluar.

Ekonomik dhe Tregti

Lidhjet tregtare midis Indisë dhe Emiratet e Bashkuara Arabe kanë ekzistuar që prej kohësh. Rritja e marrëdhënieve ekonomike dhe tregtare Indo-Emiratet e Bashkuara Arabe kontribuojnë stabilitet dhe forcë të vlefshme në marrëdhëniet dypalëshe midis dy vendeve. Emiratet e Bashkuara Arabe gëzojnë një marrëdhënie ekonomike të gjerë dhe gjithëpërfshirëse me Indinë, bazuar në interesa të ndërsjella.

Vëllimi aktual tregtar dypalësh tregon se kjo është koha emocionuese në historinë e marrëdhënieve ekonomike Emiratet e Bashkuara Arabe. Sipas shifrave të qeverisë së Indisë Emiratet e Bashkuara Arabe është partneri më i lartë tregtar i Indisë për vitin financiar 2008-09, njëkohësisht, shifrat e qeverisë Emiratet e Bashkuara Arabe tregojnë Indinë si partnerin e tyre të lartë tregtar në 2008.

Sipas shifrave të qeverisë së Indisë, tregtia dypalëshe midis Indisë - Emiratet e Bashkuara Arabe për vitin financiar Prill 2008 - Mars 2009 ishte US $ 44.53 miliardë, krahasuar me $ 29.11 miliardë dollarë gjatë të njëjtës periudhë në Prill 2007 - Mars 2008, një rritje me 52.95% . Sipas shifrave të qeverisë Emiratet e Bashkuara Arabe, në 2008 tregtia dypalëshe Emiratet e Bashkuara Arabe - Indi u rrit 48 për qind nga 2007 për të arritur në rreth $ 32 miliardë, duke përbërë 15 për qind të tregtisë së jashtme totale të Emirateve.

Eksportet indiane në Emiratet e Bashkuara Arabe kryesisht përfshijnë gems dhe bizhuteri, perime, fruta, erëza, mallra inxhinierike, çaj, mish dhe përgatitjet e tij, oriz, tekstile dhe veshje dhe kimikate. Importet indiane nga Emiratet e Bashkuara Arabe kryesisht përfshijnë produkte të papërpunuara dhe të naftës, ari dhe argjendi, perlat, gurë të çmuar dhe gjysmë të çmuar, xehetari dhe skrap metali, mallra elektronike dhe pajisje transporti.

Investimet e Emirateve të Bashkuara Arabe në Indi gjithashtu janë parë një rritje të konsiderueshme vitet e fundit. Emiratet e Bashkuara Arabe kanë investuar mbi Miliardë dollarë 5 USD në Indi përmes rrugëve të FDI (Investimeve të Huaja Direkte) dhe FII (Investitorët Institucionalë të Huaj) që bën që Emiratet e Bashkuara Arabe të jenë një nga investitorët më të mirë në Indi. Kompanitë më të mëdha Emiratet e Bashkuara Arabe të investuara në Indi janë bota e PD, Emaar Group, Al Nakheel, ETA Star Group, SS Lootah Group, Emirates Techno Casting FZE, Autoriteti i Investimeve RAK, Damas Jewellery dhe Abu Dhabi Commercial Bank.

India është gjithashtu një investitor i tretë më i madh në Emiratet e Bashkuara Arabe. Kompanitë indiane si L&T, Punj Lloyd, Grupi Hinduja, Pioneer Cement, Oberoi Group of Hotels, kanë ngarkuar projekte në Emiratet e Bashkuara Arabe. Pas shfaqjes së Emiratet e Bashkuara Arabe si një qendër e madhe për rieksportim, ndërmarrjet indiane janë shfaqur si investitorë të rëndësishëm në zonat e tregtisë së lirë si Jebel Ali FTZ, Aeroporti Sharjah, Zonat e Lira Hamariya dhe Qyteti Industriale Abu Dhbai.

Arsyeja e dukshme e lidhjeve të forta ekonomike Indo-Emiratet e Bashkuara Arabe është popullsia e madhe indiane e mërguar në Emiratet e Bashkuara Arabe. Pothuajse 2 milion mërgimtarët Indianë aktualisht jetojnë dhe punojnë në Emiratet e Bashkuara Arabe, që përbëjnë më shumë se 30 përqind të popullsisë kombëtare dhe që përbëjnë grupin më të madh të emigrantëve të Emirateve. Komuniteti i mërgimtarëve kontribuon gjithashtu në ekonominë indiane. Dërgesat totale të dërgesave në Indi nga Emiratet e Bashkuara Arabe në 2008-09 ishin rreth US $ 10-12, që është rreth një e treta e të gjitha dërgesave totale nga vendet e GCC në Indi, e cila është rreth USD 32-25.

Lidhjet ajrore midis dy vendeve

Ka mbi fluturime 475 në javë midis destinacioneve të ndryshme në Indi dhe Emiratet e Bashkuara Arabe, të ndara nga Emirates, Etihad, Air Arabia, Kingfisher, Jet Airways, Air India dhe Air India Express. Nga këto tre linja ajrore kombëtare të Emirateve të Bashkuara Arabe (Emiratet, Etihad dhe Air Arabia) operojnë rreth fluturime 304 në javë që përfaqëson afërsisht 64% të fluturimeve totale të operuara në këtë sektor.

India dhe Emiratet e Bashkuara Arabe gjithashtu kanë një Marrëveshje për Shërbimet Ajrore (ASA). Marrëveshja lejon që të dy vendet të përcaktojnë çdo numër të linjave ajrore për funksionimin e shërbimeve me marrëveshje reciproke, për të cilat vendi përkatës do të japë autorizimin dhe lejen e duhur.

Edukimi dhe Zhvillimi

Forconi bashkëpunimin midis institucioneve arsimore gjithnjë e më të sofistikuara të Emiratet e Bashkuara Arabe dhe universiteteve të Indisë dhe institucioneve më të larta kërkimore. Promovimi i bashkëpunimit shkencor, përfshirë në fushat e energjisë së rinovueshme, zhvillimin e qëndrueshëm, bujqësinë e thatë, ekologjinë e shkretëtirës, ​​zhvillimin urban dhe kujdesin e avancuar shëndetësor.

Shejh Zayed - Drejtuesi Themelues

Lartësia e Tij Shejh Zayed bin Sulltan Al Nahayan, themeluesi i Emirateve të Bashkuara Arabe, lindi në 1918 në Abu Dhabi. Ai ishte më i riu nga katër djemtë e Shejh Sulltan bin Zayed, i cili sundoi Abu Dhabi nga 1922 - 1926. Shejh Zayed u transferua me familjen e tij nga Abu Dhabi në Al Ain, ku ai mori edukimin e tij fetar dhe mësoi parimet e Islamit dhe studioi Kuranin e Shenjtë. Shejh Zayed ishte i dashur për falangat dhe shijonte gjuetinë dhe sportet e tjera tradicionale si deve dhe gara kalash.

Në 1946, Shejh Zayed u emërua sundimtar në zonën Lindore të Abu Dhabi (Al Ain) dhe gjatë atyre viteve 20 që kaloi si sundimtar i Al Ain, ai nuk kurseu asnjë përpjekje për zhvillimin dhe modernizimin e fshatrave të zonës.

Emiratet e Bashkuara Arabe - Udhëzues për Punëtorët - Udhëzues për Mërgimtarët
https://en.wikipedia.org/wiki/Zayed_bin_Sultan_Al_Nahyan

Në 1966, Shejh Zayed u bë Sunduesi i Abu Dhabi dhe ndërsa punoi në zhvillimin e emiratit, ndërtimin e shkollave, spitaleve dhe rrugëve, sensi i tij politik dhe vizioni i tij futuristik e kthyen vëmendjen e tij për të formuar një unitet me emiratet fqinje të Gjirit Arabik. Ai ishte i pari që bëri thirrje për formimin e Emirateve të Bashkuara Arabe menjëherë pasi Britania njoftoi se do të tërhiqej nga rajoni. Më dhjetor 2 nd, 1971, Sheik Zayed dhe udhëheqësit e gjashtë emirateve fqinje njoftuan zyrtarisht Emiratet e Bashkuara Arabe dhe ëndrra e Sheik Zayed u realizua.

Që nga themelimi i tij, Shejh Zayed punoi me vëllezërit e tij, sundimtarët e emirateve, për modernizimin e vendit dhe shndërrimin e tij në një nga kombet më të mbarë në rajon. Ai me mençuri i menaxhoi të ardhurat e naftës në vend për të ngritur standardin e jetesës së qytetarëve dhe banorëve të Emiratet e Bashkuara Arabe dhe t'u sigurojë atyre një cilësi më të mirë të jetës. Urtësia politike dhe pikëpamjet racionale të Shejh Zayidit u ndjen brenda dhe jashtë vendit. Ai mori njohje dhe respekt të paprecedent rajonal dhe ndërkombëtar.

Shejh Zayed ndërroi jetë në nëntor 2 nd 2004, por ai mbetet i gjallë në kujtesën e botës për udhëheqësit e mëdhenj dhe në zemrat dhe mendjet e popullit të tij për brezat që vijnë.

Emiratet e Bashkuara Arabe - Udhëzues për Mërgimtarët

Shejh Khalifa Bin Zayed Bin Sulltan Al Nahyan

Emiratet e Bashkuara Arabe është një shtet i pavarur federal, i cili u krijua në 1971. Përpjekjet e bashkërenduara të qeverisë së saj janë bërë për të përmirësuar prosperitetin dhe përparimin e Emiratet e Bashkuara Arabe në të gjitha fushat dhe për të siguruar jetën më të mirë për të gjithë qytetarët e Emiratet e Bashkuara Arabe.

Lartësia e Tij Shejh Khalifa Bin Zayed Bin Sultan Al Nahyan u zgjodh si Presidenti i Emirateve të Bashkuara Arabe në 3rd të Nëntorit, 2004 pas kalimit të babait të tij të ndjerë HH Sheik Zayed Bin Sultan Al Nahyan, i cili ishte presidenti i parë i Emiratet e Bashkuara Arabe .

Emiratet e Bashkuara Arabe - Udhëzues për Mërgimtarët
Burimi: https://www.cpc.gov.ae/en-us/thepresident/Pages/president.aspx

Përgjegjësitë e Presidentit të Emiratet e Bashkuara Arabe

Drejtoni këshillin suprem dhe menaxhoni diskutimet e tij.

Thirrni këshillin suprem për takime dhe shtyni ato sipas rregullave procedurale të miratuara nga këshilli në dekretin e tij të brendshëm. Këshilli duhet të thirret që të ketë një mbledhje sa herë që kërkohet nga ndonjë prej anëtarëve të tij.

Thirrni për një takim të përbashkët me këshillin suprem dhe kabinetin federal sa herë që është e nevojshme.

Shenjë dhe nxjerrë ligje, dekrete dhe vendime federale të miratuara nga këshilli suprem.

Emëroni kryeministrin, pranoni dorëheqjen e tij dhe lërini të heqë dorë nga posti i tij me miratimin e këshillit suprem, të emërojë zv / kryeministrin dhe ministrat, të pranojë dorëheqjen e tyre dhe të kërkojë që ata të japin dorëheqjen nga pozicionet e tyre me sugjerimin e kryeministrit ministri.

Emëroni përfaqësuesit diplomatikë për federatën në vendet e huaja dhe civilë të tjerë të lartë civilë dhe ushtarakë, përveç presidentit dhe gjyqtarëve të gjykatës supreme federale, pranoni dorëheqjet e tyre dhe kërkoni që ata të japin dorëheqjen pas miratimit të kabinetit. Një emërim i tillë, pranimi i dorëheqjes ose pushimi nga puna do të bëhet sipas dekreteve dhe në përputhje me ligjet federale.

Nënshkrimi i letrave të besimit të përfaqësuesve diplomatikë të Unionit për shtetet dhe organizatat e huaja dhe pranimin e letrave kredenciale të përfaqësuesve diplomatikë dhe konsullorë të shteteve të huaja në Union dhe marrjen e letrave të tyre të besimit. Në mënyrë të ngjashme ai nënshkruan dokumentet e emërimit dhe besimit të përfaqësuesve.

Mbikëqyr ekzekutimin e ligjeve, dekreteve dhe vendimeve federale përmes kabinetit federal dhe ministrave kompetent.

Përfaqësoni federatën brenda vendit dhe jashtë saj dhe në të gjitha marrëdhëniet ndërkombëtare.

Ushtroni të drejtën e amnistisë ose zvogëlimin e dënimit dhe miratoni dënimet kapitale në përputhje me dispozitat e kushtetutës dhe ligjeve federale.

Dhënia e dekoratave dhe medaljeve të nderit, si civile, ashtu edhe ushtarake, në përputhje me ligjet në lidhje me dekorimet dhe medaljet e tilla.

Powerdo pushtet tjetër që i është dhënë Këshillit Suprem ose i është dhënë atij në përputhje me këtë Kushtetutë ose ligjet federale.

Biografia e Lartësisë së Tij Shejh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan

Lartësia e Tij Shejh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan është presidenti i dytë i Emirateve të Bashkuara Arabe, themelimi i të cilit u shpall në 2 të Dhjetorit, 1971. Ai është sundimtari i gjashtëmbëdhjetë i emiratit të Abu Dhabi, i cili është më i madhi nga shtatë emiratet që përbëjnë federatën.

Lartësia e Tij mori autoritetin kushtetues federal si president i Emiratet e Bashkuara Arabe dhe u bë sundimtar i emiratit të Abu Dhabi më 3 të nëntorit të 2004, duke pasuar pasardhës të atin e tij të ndjerë, Shejh Zayed Bin Sultan Al Nahyan i cili vdiq në 2 nd të nëntorit të 2004.

Lartësia e Tij lindi në 1948 në rajonin lindor të Emiratit të Abu Dhabi dhe mori shkollimin e tij fillor në qytetin Al Ain, i cili është qendër administrative për rajonin. Ai është djali më i madh i të ndjerit Shejh Zayed Bin Sulltan Al Nahyan dhe nëna e tij është Lartësia e saj Sheikha Hissa Bint Mohamed Bin Khalifa Bin Zayed Al Nahyan.

Familja e Tij e Lartësisë i përket fisit të Bani Jas, i cili konsiderohet të jetë fisi nënë për shumicën e fiseve arabe që u vendosën në atë që dihet sot për të qenë Emiratet e Bashkuara Arabe. Ky fis drejtoi një aleancë nga fiset Arabe, e cila historikisht njihet si "Aleanca Bani Yas".

Lartësia e Tij u ndoq nga babai i tij i ndjerë, Shejh Zayed Bin Sultan Al Nahyan gjatë gjithë fazave të jetës së tij. Posti i parë që ai shërbeu ishte "përfaqësuesi i sundimtarëve në rajonin lindor dhe shefi i gjykatave atje" në 18 të shtatorit, 1966. Ky pozicion ishte i një rëndësie të madhe në jetën e tij. Ndërsa Lartësia e Tij po qëndronte në qytetin e Al Ain, atij iu dha një mundësi e shkëlqyeshme për të kontaktuar me qytetarë kombëtar të Emirateve të Bashkuara Arabe çdo ditë, të jetë plotësisht i vetëdijshëm për kushtet e tyre dhe të identifikojë aspiratat dhe shpresat e tyre.

Lartësia e Tij u emërua si princ kurorë i emiratit të Abu Dhabi në 1 shkurt, 1969 dhe shef i departamentit të mbrojtjes. Për shkak të këtij pozicioni, ai mori përsipër udhëheqjen e forcës mbrojtëse në Emirate dhe luajti një rol kryesor në zhvillimin e saj dhe duke e shndërruar atë nga një forcë e vogël roje sigurie në një forcë shumëfunksionale që është e pajisur me pajisje moderne.

Më 1 të majit, 1971, Lartësia e Tij Shejh Khalifa mbajti pozicionin e "presidentit të kabinetit të parë vendor për emiratin e Abu Dhabi" dhe mori portofolet e mbrojtjes dhe të financave në këtë kabinet.

Pas deklarimit të shtetit federal, Lartësia e Tij zuri përveç përgjegjësive të tij lokale postin e "nënkryetarit të kabinetit të qeverisë federale, e cila u formua në dhjetor të 1973.

Në shkurt të 1974, dhe pas anulimit të kabinetit vendor, Lartësia e Tij u bë presidenti i parë i këshillit ekzekutiv që zëvendësoi kabinetin e emiratit duke përfshirë të gjitha përgjegjësitë e tij.

Gjatë mandatit të kryesisë së tij të këshillit ekzekutiv, Lartësia e Tij mbikëqyrë dhe ndoqi projekte zhvillimi të dëshmuara në të gjitha pjesët e emiratit të Abu Dhabi. Për më tepër, Lartësia e Tij i ka kushtuar një vëmendje të madhe zhvillimit dhe modernizimit të projekteve të infrastrukturës, si dhe lehtësirave të shërbimeve të ndryshme. Ai gjithashtu është përpjekur të ndërtojë një aparat administrativ modern, dhe rregullore plotësisht të integruara legjislative, pasi kjo është baza e fortë për procesin e zhvillimit shoqëror dhe ekonomik.

Përveç përgjegjësive të tij si kryetar i këshillit ekzekutiv, Lartësia e Tij ishte përgjegjëse për themelimin dhe kryesimin e Autoritetit të Investimeve Abu Dhabi në 1976. Ky autoritet mbikëqyr administrimin e investimeve financiare të emirateve, si pjesë e një vizioni strategjik për zhvillimin e burimeve financiare dhe ruajtjen e një burimi të qëndrueshëm të ardhurash për gjeneratat e ardhshme.

Një nga iniciativat kryesore të zhvillimit me ndikim të thellë social të bërë nga Lartësia e Tij është krijimi i departamentit të shërbimeve sociale dhe ndërtesave tregtare, i cili njihet zakonisht si "Komiteti i Sheik Khalifa". Aktivitetet e departamentit ndihmuan në arritjen e prosperitetit të zhvillimit të ndërtimeve në Emiratet e Abu Dhabi.

Lartësia e Tij mori përsipër edhe postin e zv / komandantit suprem të Forcave të Armatosura të Emiratet e Bashkuara Arabe të qeverisë federale, ku ai i ka kushtuar vëmendje të veçantë dhe interes të shtuar për forcat e armatosura. Gjatë asaj periudhe, një kërcim i madh ndodhi në nivelin e furnizimit, trajnimit dhe aftësisë për të përvetësuar teknologjitë moderne dhe teknikat e përparuara që Lartësia e Tij u përpoq të sigurojë për të gjithë sektorët e forcave të tilla.

Një kontribut domethënës është dhënë nga Lartësia e Tij në fushën e formulimit të një besimi ushtarak, i cili bazohet në konstantet e politikës supreme të shtetit. Kjo politikë supreme bazohet në adoptimin e një qasjeje të moderuar, mos ndërhyrjen e punëve të të tjerëve dhe respektimin e interesave të ndërsjella. Në dritën e këtyre konstantave, Lartësia e Tij nuk kurseu asnjë përpjekje për hartimin e një politike mbrojtëse që ruan pavarësinë, sovranitetin dhe interesin e shtetit. Kjo politikë ka kontribuar në vendosjen e Forcave të Armatosura të Emirateve të Bashkuara Arabe në një pozicion të përparuar që fitoi respektin për të gjithë botën.

Pas marrjes së detyrës së Lartësisë së Tij, plani i parë strategjik për qeverinë e Emiratet e Bashkuara Arabe u fillua nën sundimin e tij. Për më tepër, Lartësia e Tij filloi gjithashtu një iniciativë për zhvillimin e përvojës së autoriteteve legjislative në mënyrë që të modifikojë teknikën e zgjedhjes së anëtarëve të këshillit kombëtar federal në atë mënyrë që të kombinojë zgjedhjet dhe emërimet si hap të parë. Duke vepruar kështu, kjo do të ofronte deri në fund të ditës mundësinë për të zgjedhur anëtarët e këshillit përmes zgjedhjeve të drejtpërdrejta.

Lartësia e tij është e interesuar për aktivitetet sportive të kryera në Emiratet e Bashkuara Arabe, veçanërisht në futboll. Ai përpiqet t'i sponsorizojë ata dhe të nderojë ekipet vendore të sporteve që arrijnë arritje dhe kampionate lokale, rajonale dhe ndërkombëtare.

Lartësia e Tij Shejh Mohamed Bin Rashid Al Maktoum

Lartësia e Tij Shejh Mohamed Bin Rashid Al Maktoum ka marrë përsipër autoritetin e tij federal kushtetues si Zëvendës President dhe Kryeministër i Emiratet e Bashkuara Arabe në janar 5, 2006 pasi u zgjodh nga Anëtarët e Këshillit Suprem Federale dhe Sunduesit e Emirateve. Që nga emërimi i tij, qeveria federale e Emiratet e Bashkuara Arabe ka dëshmuar një përshpejtim të mrekullueshëm të nivelit të arritjeve, si dhe një rritje të madhe të numrit të nismave të qeverisë lokale dhe ndërkombëtare, në dritën e përqendrimit të Lartësisë së Tij në investimin e burimeve federale në mënyrë më efikase dhe efektive .

Për më tepër, Lartësia e Tij ka filluar Strategjinë e parë të Qeverisë Federale në Emiratet e Bashkuara Arabe në Prill 17, 2007, e cila synon kryesisht arritjen e një zhvillimi të qëndrueshëm dhe të ekuilibruar të kombit, ndërsa monitoron punën e subjekteve të qeverisë federale dhe siguron përgjegjshmëri në mënyrë transparente për të mirën e kombit dhe qytetarëve të tij.

Emiratet e Bashkuara Arabe - Udhëzues për Mërgimtarët
Burimi: https://www.cpc.gov.ae

Përgjegjësitë e Nënkryetarit të Emirateve të Bashkuara Arabe

Nënkryetari i Emiratet e Bashkuara Arabe kryen të gjitha përgjegjësitë e presidentit të Emiratet e Bashkuara Arabe në mungesë të këtij të fundit për ndonjë arsye.

Biografia e Lartësisë së Tij Shejh Mohamed bin Rashid Al Maktoum

Në janar 4th, 2006, Lartësia e Tij Shejhu Mohamed bin Rashid Al Maktoum u bë Sunduesi i Dubai pas vdekjes së Shejh Maktoum bin Rashid Al Maktoum.

Që kur u bë Zëvendës President dhe Kryeministër i Emiratet e Bashkuara Arabe, dhe Sunduesi i Dubai, iniciativat fillestare janë përshkuar me një normë mahnitëse.

Viti 2007 dëshmoi arritje unike për Sheik Mohamed si në nivel lokal ashtu edhe në atë rajonal. Në prill 17th, 2007, Sheik Mohammed zbuloi Planin e Strategjisë së Qeverisë së Emirateve të Bashkuara Arabe me qëllim të arritjes së zhvillimit të qëndrueshëm në të gjithë vendin, duke investuar burimet federale në mënyrë më efikase dhe të sigurojë kujdesin e duhur, përgjegjshmërinë dhe transparencën nëpër organet federale.

Qëllimi i fondacionit është të promovojë zhvillimin njerëzor duke investuar në arsim dhe zhvillimin e njohurive në rajon duke kultivuar drejtuesit e ardhshëm në sektorin privat dhe publik, promovimin e kërkimit shkencor, përhapjen e njohurive, inkurajimin e udhëheqjes së biznesit, fuqizimin e rinisë, rinovimin e konceptit të kultura, ruajtja e trashëgimisë dhe promovimi i platformave të mirëkuptimit midis kulturave të ndryshme.

Ju lutemi zgjidhni një formë të vlefshme
reklamat
Kompania Dubai City
Kompania Dubai City
Mirësevini, faleminderit që vizituat faqen tonë të internetit dhe u beni përdorues të ri të shërbimeve tona të mahnitshme.

Lini një Përgjigju

Ju lutem Hyrja për të komentuar
Regjistrimi
Njoftoni
Ngarko CV
50% Discount
Asnjë çmim
Heren tjeter
Pothuajse!
Fluturojnë biletat
Punë në Dubai!
Pa çmim
Nuk ka fat sot
Pothuajse!
Pushime
Asnjë çmim
strehim
Merrni mundësinë tuaj për të fitoni një punë në Dubai!
Pothuajse të gjithë mund të aplikojnë për Lotarinë e Punës në Dubai! Ekzistojnë vetëm dy kërkesa për t'u kualifikuar për një Punësim në Emiratet e Bashkuara Arabe ose Katar: Përdorni Lotarinë Visa në Dubai për të zbuluar vetëm me disa klikime nëse kualifikoheni për Vizën e Punësimit. Do emigrant i huaj, i cili nuk është kombëtar i Emirateve të Bashkuara Arabe, kërkon vizë qëndrimi për të jetuar dhe punuar në Dubai. Me lotarinë tonë, ju do të fitoni Vizita e qëndrimit / punësimit që ju lejon të punoni në Dubai!
Nëse fitoni punën në Dubai, duhet të regjistroni detajet tuaja.